SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 57 guests and no members online

Articles

De Meiden: Moederdagdinner

“Wel grappig hè dat bij toeval onze vaders dit jaar met Moederdag er niet zijn”, zegt Kim tegen de meiden. “Ja, het lijkt wel of onze vaders het zo gepland hebben”, zegt Vera. “Ik denk niet dat onze vaders eraan gedacht hebben hoor. Volgens mij hebben ze gewoon een datum gekozen om een weekend te mountainbiken en verder niet op de datum gelet”, antwoordt Jasmine.
Vork en lepel“Het geeft ons wel mooi de gelegenheid om een diner te maken voor onze moeders”, zegt Kim. “Hebben jullie wel de uitnodiging klaargelegd”, wil Jasmine weten. “Ja, mijn moeder had hem voor ik wegging, maar ik ben snel weggegaan”, zegt Vera. “Mijn moeder zal hem ondertussen wel gevonden hebben. Ze sliep nog toen ik weg ging”, zegt Kim. 
“Als we nu eerst eens even op speelzolder.com kijken hoe we de dingen moet maken dan kunnen we aan de slag erna. Mijn moeder gaat zo weg naar mijn oma en dan kunnen wij beginnen”, zegt Jasmine. De meiden zijn druk bezig om op speelzolder.com te kijken en draaien het recept uit. Ze horen niet eens dat Jasmine haar moeder roept dat zij weggaat. “Ja mam, tot straks en rond half 5 thuis zijn hé”, roept Jasmine.

“Zo nu kunnen we echt beginnen”, zegt Kim lachend. De meiden kijken verder op speelzolder.com en ondertussen lezen ze de recepten door.
“Oké, we gaan de champignontaart met spekkies maken, de moedersalade en de chocolademousse. We kunnen ieder wat maken, maar het lijkt me handig als we eerst het toetje maken. Die kunnen we in de koelkast laten staan”, zegt Jasmine. 
De meiden gaan naar de keuken en beginnen met de chocolademousse (voor recept zie de site). “Ik denk dat je een likje niet mist”, lacht Vera als ze met haar vinger proeft. “Oh, wat smaakt dit heerlijk zeg. Ik zou het zo zelf op willen eten”, zegt ze. 
“Ja helaas, een andere keer maken we het wel voor ons zelf. We zijn nu met een moederdagdiner bezig voor onze moeders”, zegt Kim. Vera gaat weer druk verder terwijl Jasmine uit de kast 3 bakjes pakt waar het zo in gegoten mag worden.

Een boomAls dat klaar is wassen de meiden de spullen af en besluiten dan aan de moedersalade te beginnen.
“Ik zal de sla wel wassen en snijden”, zegt Kim. “Vera kan jij dan de uien en tomaat snijden? Ik kan namelijk niet tegen uien”, zegt Jasmine. “Ui? Ik heb helemaal niet gezien dat er een ui in moet. Wel tomaat en ei”, zegt Jasmine. “Ja, dat weet ik wel”, antwoordt Jasmine”, maar ik dacht misschien is het wel lekker als wij er ook ui in doen”. “Ja, mij maakt het niet uit, maar dan is het niet echt de moedersalade van speelzolder.com”, zegt Kim. “Ik denk niet dat ze het erg vinden als we er zelf iets bij doen”, zegt Jasmine. 
Dus begint Vera met het snijden van de tomaat en ui, terwijl Jasmine een kom pakt en daarna de eieren pelt en in stukjes snijdt.
Na het wassen van de sla gaat Kim de dressing maken. “Wel goed kijken op de uitdraai, lezen wat en hoe je het moet doen”, roept Vera. “Oh, ga jij even wijs doen!” lacht Vera. Ze weten namelijk dat Vera vaak van iets te veel of te weinig neemt en het dan net niet smaakt. Vera is meer een meisje van uit de losse hand iets ergens indoen, het zal toch wel smaken. Kim kijkt goed op de uitdraai hoeveel ze moet gebruiken en maakt de dressing klaar.
Dan gaat het ei, tomaat en ui met de sla in de kom en als laatste de dressing erbij. Kim schept het voorzichtig door elkaar en dan wordt het in de koelkast gezet. Wederom wassen de meiden de spullen af om dan aan de champignontaart met spekkies te beginnen.
Weer worden de taken goed verdeelt en de meiden gaan druk in de weer.
“Ik denk dat ik vast de tafel dek, als jullie hier bezig zijn. Onze moeders zullen zo wel komen”, zegt Jasmine.
“Ik zal je wel even helpen. Als ik op de klok kijk hebben we nog maar heel weinig tijd”, zegt Vera. 
De meiden dekken samen de tafel. Het tafelkleed, de borden, bestek, wijnglazen en een water- of limonadeglas, fles wijn en een karaf water. De meiden hebben echt aan alles gedacht.

Als ze met de laatste afwas bezig zijn komt de moeder van Jasmine thuis. “Zo, dat ziet er even mooi uit. Voor wie is dit allemaal?” wil ze weten. “Mam, je mag niks vragen het is een verrassing. Ik denk dat je beter even kan douchen en iets leuks aan kan doen. Als je dan beneden komt vertellen we wel wat er is”, zegt Jasmine tegen haar moeder, die er helemaal niks van snapt.

De bel gaat en daar komen heel toevallig tegelijk de moeder van Vera en Kim, die er ook helemaal niks van snappen. De meiden lachen en verwelkomen de moeders. Heel professioneel vraagt Kim: “Kan ik iets te drinken inschenken?” “Graag, ik lust wel iets”, antwoordt Kim haar moeder. Ze zeggen wat er allemaal te drinken is, waarna Kim het voor de moeders haalt.
Als de moeder van Jasmine, fris en met nog nat haar, haar huiskamer binnenkomt ziet ze tot haar verrassing de moeder van Kim en Vera. Meteen wordt er druk geklets en vragen de moeders zich af wat de meiden in petto hebben. “Ik denk dat we het beter af kunnen wachten. Onze meiden zullen wel een verrassing hebben”, zegt Vera haar moeder. “Zoals ze wel vaker hebben”, reageert de moeder van Jasmine.
Als ook de moeder van Jasmine iets te drinken heeft komen de meiden met ieder in hun hand een glas drinken de kamer binnen. 
“Hallo, welkom onze moeders”, zegt Jasmine,” willen jullie gaan zitten op de bank”. 
“We hebben namelijk een verrassing voor jullie”, vervolgd Vera het verhaal.
“We vinden het namelijk zó zielig dat jullie het weekend en nog wel op moederdag, zonder onze vaders moeten doorkomen, dat wij iets leuks hebben bedacht”, zegt Kim.
“We hebben voor jullie een broodje gemaakt die jullie dan samen kunnen op eten”, lacht Jasmine. “We vinden namelijk dat jullie deze vaderloze moederdag maar samen moet vieren”, lacht Vera. “Drink nog even lekker jullie drankje op en over 5 minuten roepen we jullie”, lacht Kim. 
Ze doen hun glas nog om hoog om te proosten en lopen dan naar de keuken, een paar lachende moeders achterlatend.
In de keuken giechelen de meiden, maar gaan daarna weer serieus aan het werk.

ServersterAls het eten goed is vraagt Kim of de moeders haar willen volgen. Er gaat een gordijn open en in de eetkamer staan Vera en Jasmine hun moeder op te wachten om aan te schuiven aan tafel. De moeders kijken vol verbazing naar de mooi aangeklede tafel en gaan zitten. 
Als voorafje hadden de meiden nog een licht soepje gemaakt en die dienen ze op.
“Eten jullie niet met ons mee?” vraagt Vera haar moeder als ze weg willen lopen. 

“Nee, dat kan helaas niet. We zijn zo druk en dit is een moederdagdiner. Eet lekker!” antwoordt Kim. Na de soep komt het bord met de salade en de champignontaart met spekkies. De meiden hebben het mooi op borden gelegd, een beetje van het ene en een beetje van het andere. De moeders kijken vol verbazing, maar beginnen te eten. “Ik heb nu ook wel honger gekregen hoor”, zegt Kim. “Ja, ik ook. Vandaar dat de frituurpan al aan staat. We zullen zo wel kunnen eten”, zegt Jasmine. Vera loopt nog even naar de moeders om te vragen of het smaakt en of iemand nog iets wilt. “Nee hoor, het is heerlijk en we hebben genoeg. Eten jullie eigenlijk wel?” wil de moeder van Jasmine weten. “Ja, we zorgen ook goed voor onszelf”, lacht Vera.

De meiden eten in de keuken al lachend en gezellig kletsend. Als ze klaar zijn lopen ze naar binnen waar de moeders ook net klaar zijn.
“Heeft het u gesmaakt?” vraagt Jasmine professioneel. “Ja, het was heerlijk!” zeggen de moeders.

De tafel wordt afgeruimd, waarna Vera het toetjesbestek neerlegt.
“Hebben we ook nog een toetje?” wil de moeder van Kim weten. Ik zit al helemaal vol van al dat lekkers”. Ze antwoordt niet en loopt terug naar de keuken.
“Onze moeder zitten al vol”, lacht Vera. 
“Dan hebben ze lekker pech want we gaan met zijn allen nog een chocolademousse toetje eten”, lacht Jasmine.
Ze lopen alle drie met een schaaltje voor hun moeder en één voor hun naar de eetkamer.
De meiden gaan zitten en zeggen: “We hopen dat dit ook nog smaakt. Eet lekker!”

“We vragen ons wel af hoe jullie aan dit lekkere recept zijn gekomen?” vraagt Kim haar moeder. Omstebeurt vertellen ze dat ze het hadden gezien op speelzolder.com en aangezien de vaders er niet zijn, de meiden graag voor hun moeders wilde koken. Alle drie apart koken is veel werk en besloten toen om het samen te doen.
“Ik vind het heel leuk en het was erg lekker. Dank jullie wel!” zegt de moeder van Vera. De moeder van Jasmine vult aan: “Ik vind het ook heel lief, erg leuk en vindt het nog leuker dat jullie het toetje met ons mee eten”. 

Als ze na zitten te genieten in de kamer met een kopje koffie, nadat de meiden de vaat hebben gedaan, komen er nog allemaal leuke verhalen boven.
Je kan duidelijk zien dat de moeders hebben genoten van deze moederdag en dat de meiden erg blij zijn.

Alle moeders geniet van de dag!
Groeten de meiden

©2004 Radna voor speelzolder.com

Zoeken