Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 74 guests and no members online

User Rating:  / 4
PoorBest 

Knutselen - punniken

Wat heb je nodig: 

  • Houten klosje van garen (misschien heeft je moeder, buurvrouw of oma er één)
  • Stuk of 8 kleine spijkertjes
  • Hamer
  • Restjes wol (liefst dunne) kleur maakt niet uit
  • Haaknaald met dunne kop
  • Stopnaald

PunnikenTik aan één kant van het klosje de spijkers met een afstand van ongeveer een pinkdikte. 
Let erop dat de spijkertjes er maar net in zitten en ze ongeveer nog een centimeter boven het klosje uitsteken.
Maak aan het begin van een draadje wol een lusje met een knoopje. Leg dit lusje om één van de spijkertjes. Laat het uiteinde in het klosje verdwijnen.
Leg de draad met de klok mee telkens om een spijkertje tot alle spijkertjes voorzien zijn van een lusje. Leg nu de draad buiten langs de spijkertjes maar boven de lusjes. 
Pak je haaknaald en haal het eerste lusje over de draad die erboven ligt en laat het over het spijkertje glijden.Punniken Er blijft nu een nieuw lusje achter op het spijkertje. Nu doe je hetzelfde bij de andere spijkertjes. Telkens leg je de draad weer boven het spijkertje. Is je draad op, knoop er dan voorzichtig een nieuw draadje aan, maar zorg dat het knoopje binnen in het breisel verdwijnt. 
Als je lang genoeg bezig bent met het klosje-breien ontstaat er een mooi koord dat uit de onderkant van het klosje verschijnt. Je kunt het zo lang maken als je zelf wilt. Als je wilt afhechten doe je het uiteinde van de draad in een stopnaald. Je rijgt nu door alle lusjes en haalt dan de lusjes van de spijkertjes af. Trek goed aan en leg er een knoopje in. Je koord is klaar.
Je kunt een mooi gekleurd koord maken maar natuurlijk kun je het koord ook mooi oprollen tot er een soort matje ontstaat. Die kun je in elkaar zetten door alles met naald en draad aan elkaar vast te maken. Weet je niet hoe dat moet of vind je dat te moeilijk, vraag dan of iemand je daarbij helpt.

©2001 Merel

Zoeken

advertentie