Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 133 guests and no members online

Moppen algemeen 1 - 10 

 

Veel groter

kasteeldeurEen gids begeleidt een groep Amerikaanse toeristen die Brussel willen bezichtigen. Eerst bezoeken ze het stadhuis, en een Amerikaan schept op: "Mooi stadhuis, maar bij ons zijn de stadhuizen veel groter." Later bekijken ze een kerk, waar een Amerikaan beweert: "Leuk kerkje, maar die van ons zijn veel groter!" De gids raakt wat ontmoedigd, maar neemt de toeristen toch verder mee de stad in. "Dat is...", begint hij, maar een Amerikaan onderbreekt zijn verhaal en vertelt dat wat het ook is, het bij hun veel groter is. "Dat geloof ik meteen.", zegt de gids spottend, "Dat is namelijk het plaatselijke gekkenhuis."

 

Naam wijzigen

Een Indiaan gaat naar het gemeentehuis omdat hij zijn naam wil laten veranderen. De ambtenaar vraagt hem hoe hij nu heet. "Adelaar-die-uit-de-lucht-valt", antwoordt de Indiaan. "Hoe zou u liever willen heten?", vraagt de ambtenaar hem. De Indiaan zegt vastberaden: "Plof!

 

Naam wijzigen

Er komt een man bij de gemeente en die wil zijn naam veranderen. "Wat is uw naam?", vraagt de ambtenaar. "Jan Kloot", mompelt de man. "Dat zou ik ook willen veranderen", meent de ambtenaar. "Hoe wilt u voortaan heten?". "Ik wil liever Piet genoemd worden", zegt de man.

 

Nieuw?

Komt een man een antiekwinkel binnen, en vraagt: "Is er nog wat nieuws binnengekomen?" Zegt de eigenaar: "Wat denkt u nou zelf...?"

 

Auto kopen

Twee gekken zijn uit het gesticht ontslagen. Ze leggen hun geld samen. Een heeft een 2 euro 50 en de ander een briefje van vijf. "We kopen een auto", beslissen ze. Ze komen bij een autosloop en lopen naar de baas. "We willen een auto kopen", zeggen ze. "Hoeveel hadden jullie gedacht uit te geven?". "Nou we hebben samen 7 euro 50". De baas begint te lachen: "Daarvoor kun je een spatbord en een stuur uitzoeken". Ze kijken elkaar eens aan en sluiten de koop. Terwijl ze "broem broem" roepen gaan ze midden over straat. En met het spatbord stevig onder de arm, de ander met het stuur voor zich uit. Een agent houdt hen tegen, bekijkt ze eens goed en meent: "Volgens mij zit er bij jullie duidelijk een schroefje los". "Zie je nou wel", moppert een van de twee, "Je hebt zo'n auto nog geen half uur en dan beginnen de reparaties al".

 

Twee ballonen in de WoestijnBallon

Er lopen twee ballonnen in de woestijn. Zegt de ene ballon tegen de andere: "Kijk uit, een cactussssssssssssssss". Roept de andere: "Ik ben niet BANG!"

 

 

Twee spoken

Twee spoken sluipen door een kasteel. De ene fluistert: "Stil eens, ik geloof dat ik iemand hoor." Zegt de andere: "Bangerik, je gelooft toch hopelijk niet meer in mensen?"

 

Film

Een man komt al voor de achtste keer bij het loket van een bioscoop en koopt weer een kaartje. De dame achter de kassa vraagt: "Waarom koopt u acht keer een kaartje voor dezelfde film?". De man antwoordt: "Omdat ze hem bij de ingang steeds doormidden scheuren".

 

Twee zakenlieden

Twee zakenlieden komen elkaar tegen. De ene vertelt: "Ik heb mijn zaak met weinig middelen opgestart. Ik had namelijk alleen mijn verstand toen ik startte." Zegt de andere: "Dan ben je in jouw geval inderdaad met bijzonder weinig begonnen!"

 

Meneer Blokland?

TelefoonEen man belt naar advocatenbureau "Blokland, Blokland & Blokland". Hij vraagt of hij mijnheer Blokland kan spreken. "Nee,", zegt de stem aan de andere kant, "die zit helaas in vergadering." "Wilt u mij dan mijnheer Blokland geven?", vraagt de man. "Sorry, die zit voor zaken in Amerika", vertelt de stem aan de lijn hem. De man geeft niet op en vraagt naar mijnheer Blokland. Dan zegt de stem: "Daar spreekt u mee. Wat kan ik voor u doen?"

Zoeken

advertentie