SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 68 guests and no members online

Moppen Belgen 11 - 20

 

Koperdraden

Ouderwetse telefoonNa opgravingen in de Russische bodem tot een diepte van 100 meter hebben.
Russische wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van zo'n 1000 jaar. De Russen hebben hieruit de conclusie getrokken dat hun voorouders reeds 1000 jaar geleden een interlokaal telefoonnetwerk hadden.
Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezelkabels aantroffen. Deze kabels bleken na onderzoek zo'n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden, rond de tijd van Jezus Christus, al een zeer geavanceerd digitaal telefoonnetwerk in hun bezit hadden. En dat zo'n 1000 jaar vóór de Russen.
Een week later hebben de Belgen het volgende rapport gepubliceerd: "Na opgravingen in de Belgische bodem, tot op een diepte van 500 meter, hebben Belgische wetenschappers geen resten van dan ook helemaal niets gevonden..." De Belgen concluderen hieruit dat zo'n 5000 jaar geleden elke Belg reeds in het bezit was van een mobiele telefoon.....

 

Vissen

Een Nederlander en een Belg zaten naast elkaar te vissen. Plotseling vroeg de Belg: 'Heb jij nog een dobbertje voor me want de mijne gaat helemaal onder.

 

Aardappel

Op de optiebeurs loopt een Belgische stagiaire rond met een aardappel in zijn borstzakje. Aan het eind van de dag vraagt iemand aan de Belg waarom hij met een aardappel in zijn borstzakje rondloopt. Zegt de Belg: "Zonder pieper bereik je hier niks."

 

Strijken

StrijkboutEen Nederlander vraagt een Belg, die met zijn oor helemaal in het verband zit: 'Wat is er met jou gebeurd?', waarop de Belg antwoordt: 'Ik was aan het strijken toen de telefoon ging.'

 

Goed vis plekje

Twee Belgen zitten in een bootje te vissen, midden op de Vinkeveense Plassen. Ze vangen heel veel vis. 'Awél,' zegt de ene Belg: 'dit is een goed plekske. Dit zouden we moeten markeren.' 'Da's 'ne goei idee', zegt de andere Belg en hij zet een groot kruis achter op de boot. Dan varen ze terug naar de kant. Zegt de ene Belg ineens: 'Niet zo slim hoor, van dat kruis: wie zegt nou dat we volgende week dezelfde boot weer hebben!'

 

Tuinslang

Een Belg bestelt bij een timmerman een kist van 30 meter lang en 6 cm breed en hoog. Vraagt timmerman: "Wat moet je nou met zo'n kist doen?" Antwoordt de Belg: "Mijn zoon is jarig en ik wil hem een tuinslang sturen."

 

Fietsen

Twee Belgen gaan een eindje fietsen. Onderweg stapt er eentje af en laat zijn banden leeglopen. "Waarom doe je dat nou?", vraagt de andere. "Wel," antwoordt de ene, "mijn zadel stond een stukje te hoog."

 

10 euro

Twee Belgen lopen door de straat. Ziet de ene een briefje van tien Euro liggen. En dan ziet de ander het ook. De ene Belg pakt het briefje op maar legt hem meteen weer terug. Zegt de andere verbaasd: "Wat doe jij nou?" Zegt die ene: "Heb je ooit een tientje gezien met drie nullen?"

 

Thermoskan

Een Belgische bouwvakker is in Nederland en helpt een dagje mee op de bouw. Als het schafttijd is gaan ze naar de bouwkeet. Daar ziet de Belg dat zijn Nederlandse collega een thermoskan bij heeft. De Belg vraagt aan die Nederlander: 'Wat is dat voor een ding?' De Nederlander antwoordt: 'Dat is een thermoskan, en die zijn heel handig. Alles wat je er warm in doet blijft warm, en alles wat je er koud indoet blijft koud.' 'Dat is handig,' zegt de Belg, 'hoeveel kost die thermoskan?' 'Voor 25 gulden mag je hem hebben,' zegt de Nederlander. De Belg geeft de Nederlander 25 gulden en neemt de thermoskan mee naar België. Als hij de volgende dag in Belgie naar de bouw gaat, zien zijn collega's hem tijdens de schaft met die thermoskan. 'Wat is dat voor ding?' vraagt een van hen. 'Nou,' zegt die Belg, 'dat is een thermoskan, en het is een heel handig ding, alles wat je er warm instopt, blijft warm en alles wat je er koud instopt blijft koud.' 'En wat heb je er nu inzitten?' vraagt een van de collega's. 'Koffie en een ijsje,' zegt de Belg.

 

De berg op

VrachtwagenEen Belg rijdt achterstevoren met zijn vrachtwagen een berg op. Hij komt een man tegen, die hem vraagt waarom hij achteruit rijdt. "Ik kan mijn wagen bovenop de berg niet keren", antwoordt de Belg. "Da's nog best slim", denkt de man bij zichzelf. De volgende dag komt hij weer de Belg tegen, die nu achterstevoren de berg weer af komt rijden. "Waarom rijdt u nu weer achteruit?", vraagt de man hem. "Je gelooft het nooit.", zegt de Belg hem, "Het lukte met toch om mijn wagen bovenaan te keren!"

 

Zoeken

advertentie