SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 59 guests and no members online

Moppen Belgen 41 - 50

 

Horloge

HorlogeEen Belg koopt een horloge van 2 euro, dat na een dag al niet meer loopt. Hij maakt het geval open, en ziet tot zijn verbazing een dood vliegje tussen de radertjes liggen. "Geen wonder dat 'ie niet loopt," zegt hij, "de machinist is overleden!"

 

In de boom

Wat doet een Belg als hij in een boom zit en niet meer naar beneden kan? - Hij gaat aan een blad hangen en wacht tot het herfst wordt.

 

Verdwalen

Twee Belgen zitten in de gevangenis. De ene zegt: "We moeten uitkijken dat we niet verdwalen." Vraagt de ander: "Hoezo?" De ene legt uit: "Nou, ik heb wel eens van andere gevangenen gehoord dat ze hier naar binnen gingen en er pas na jaren weer uitkwamen!"

 

Kapotte lamp

Hoe vervangt een Belg een kapotte lamp? - Hij gaat op tafel staan met de lamp in zijn hand, en vraagt 4 familieleden de tafel rond te draaien.

 

Hondenfokkers

Krokodil in hondenhokEen Belg en een Nederlander zitten in een hotel een biertje te drinken. Het zijn allebei hondenfokkers en laten honden tegen elkaar vechten. De Nederlander zegt ineens: "Mijn hond heeft nog nooit verloren, hij is steengoed. Het is dan wel een kleine hond maar je kan niet tegen hem op." Als de Nederlander is uitgesproken zegt de Belg: "Die van mij kan er ook wat van." Dan zegt de Nederlander weer: "Zullen we ze tegen elkaar laten vechten?" "Dat is goed", antwoordt de Belg. Ze zetten hun hond in een kamer en ze geven het bevel om te vechten. Dan gaan ze het kamertje uit en gaan nog een biertje drinken. Even later komen ze terug en zien dat de hond van de Nederlander aan stukken is geslagen. De Nederlander vraagt aan de Belg: "Wat voor hond heb jij?" "Ik heb een langbek-tekkel", antwoordt de Belg. "Ik heb daar nog nooit van gehoord", zegt de Nederlander. "Nou," zegt de Belg, "ik weet het niet zeker, maar volgens mij noemen ze dat bij jullie een krokodil!"

 

Verboden toegang

Twee Belgische dieven staan voor een deur waarachter zich een kluis bevindt. Op de deur hangt een bord waarop staat: "Verboden toegang". "Wat nu?", vraagt de ene. "Hmmm," zegt de ander nadenkend, "als dat stomme bord er niet hing, konden we nu misschien de slag van ons leven slaan."

 

Uitvinding

Een Belg heeft een nieuw vliegtuig uitgevonden. Het is een elektronisch vliegtuig, en het werkt perfect. Alleen het verlengsnoer is helaas te kort gebleken...

 

Ontsnapt

Waarom rent een ontsnapte Belgische crimineel langs de snelweg? - Daar ligt immers de vluchtstrook.

 

Windows

Een Belg is op zoek naar een Nederlandstalige versie van "Windows ME". Hij gaat computerzaak in en computerzaak uit, maar van "Ramen IKKE" hebben ze nog nergens gehoord.

 

Spijkers

Hamer met spijkerEen Belg spijkert zijn nieuwe vloer. Telkens als hij een spijker pakt bekijkt hij deze aandachtig en regelmatig gooit hij ze dan weg. Een andere Belg vraagt verbaasd wat dat voorstelt. Volgens de eerste Belg zit bij de meeste spijkers de punt beneden en de kop boven, maar er zijn ook afwijkers bij met de punt naar boven. "Wat ben jij een ongelooflijke oen, zeg" meent de tweede Belg, "die gooi je toch niet weg? Die kun je bewaren voor het plafond!"

 

Zoeken

advertentie