SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 100 guests and no members online

Moppen geld 11 - 20

 

Stuiver op de bank

5 eurocentEr zitten twee zwervers op een bank. De ene legt een stuiver naast zich neer. Vraagt de ander: "Waarom doe je dat?" Antwoordt de ene: "Ik wilde wel eens weten hoe het voelt om geld op de bank te hebben."

 

 

Lichter

"Zeg, heeft je moeder die vermageringskuur bij de dokter gehaald? Voelt ze zich al wat lichter?" vraagt de buurvrouw aan Peter.
"Ja, ongeveer 100 euro!"

 

Geest van wafel

Een man komt een restaurant binnen, en ziet 10 euro op tafel liggen. Hij wil het pakken, maar hoort dan: "Ik ben de geest van wafel, leg dat tientje terug op tafel!" Van schrik sluit hij zich op in een toilet. Een andere klant komt binnen, wil ook het tientje pakken, maar hoort hetzelfde: "Ik ben de geest van wafel, leg dat tientje terug op tafel!" Met een grote sprong verdwijnt de man uit het restaurant. Een derde man overkomt hetzelfde, maar hij laat zich niet afschrikken en zegt: "Ik ben de geest van pakkie, en ik stop dat tientje mooi in mijn zakkie!"

 

Kostbaar servies

Een heel rijke vrouw heeft een oud en kostbaar servies. Op een dag komt haar werkster binnen en zegt: "Uw servies is nu nog meer waard, mevrouw. Het bestaat nu uit meer dan 1.000 stukjes..."

 

Op vakantie

Pietje: "Ik heb een oom die zo rijk is dat hij vijf maanden per jaar naar de wintersport gaat, vijf maanden naar de Canarische Eilanden en vijf maanden naar Griekenland." Keesje: "Dat kan nooit. Een jaar heeft maar twaalf maanden!" Pietje: "Kun je nagaan hoe rijk mijn oom is."

 

5 euro

5 euroJantje vraagt vijf euro aan zijn vader, maar zijn vader geeft hem niets.
"Papa", zegt Jantje, "als jij mij vijf euro geeft dan vertel ik wat mama vanmorgen bij de bakker zei.
" Vader pakt zijn portemonnee en en geeft Jantje 5 euro.
"Wat zei mama dan tegen de bakker. Jantje? ", vraagt papa.
"Twee witte broden en een krentenbrood", zegt Jantje

 

Twee Belgen

Twee Belgen zitten op een bankje.
Zegt de een tegen de ander: "Ik leg hier 2 euro neer en wanneer je raadt hoeveel het is, mag je het hebben!".
Na lang nadenken zegt de ander: "Ehm.. 1 euro vijftig?".

 

Antiek

Opa Jan vertelt: "Ik heb vandaag zulke goede zaken gedaan! Iemand heeft voor vijftig euro het servieskastje gekocht. Ik heb hem wijsgemaakt dat het echte antiek was." "Maar dat is het toch ook?" zegt Karel. "Welnee, joh. Ik weet nog dat mijn opa vertelde dat zijn vader dat ding op een rommelmarkt had gekocht!"

 

Studie

Vader tegen Zoon: - Wat is die universiteit toch duur! Ik heb nooit geweten dat jou studie zo veel zou kosten. Zoon: - Wees dan maar blij dat ik haast niet studeer, pa!

 

Kinderen half geld

LabelJantje loopt met zijn vader langs het gemeentemuseum. Er hangt een bordje bij de ingang waarop staat: KINDEREN HALF GELD. Jantje trekt zijn vader aan haar mouw en zegt: "Kom papa, we gaan snel een broertje halen. Ze zijn in de uitverkoop!"

 

 

Zoeken

advertentie