Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 43 guests and no members online

Moppen Nederlanders 11 - 20

 

Moderne mobiele telefoon

VliegtuigEen Nederlander, een Duitser en een Japanner zitten in een vliegtuig. De Duitser zit met zijn hand voor zijn gezicht, pink voor zijn mond en duim bij zijn oor, voortdurend te praten. De anderen vragen hem waarom hij toch in hemelsnaam steeds zit te praten. De Duitser: "onze modernste mobiele telefoon, hij is in mijn hand ingebouwd." Dan begint de Japanner met zijn hoofd wat schuin tegen het boordje van zijn overhemd te praten. Opnieuw vragen de anderen hem waarom hij nu in hemelsnaam tegen zijn kraagje zit te praten. De Japanner: "onze modernste mobiele telefoon, hij is in mijn boordje ingebouwd." Dan tilt de Nederlander zijn achterwerk een beetje op en maakt persende geluiden. He, he, roepen de anderen, wat ben jij van plan? Al persend zegt de Nederlander: even geduld, er komt zo een fax...

 

Parachute springen

Piet en Kees zitten samen bij de Nederlandse luchtmacht. Kees springt uit het vliegtuig en trekt aan zijn parachute.De parachute gaat open.
Daarna springt Piet uit het vliegtuig. Hij trekt aan zijn parachute: er gebeurt niets. Hij trekt nog eens aan zijn parachute: er gebeurt nog niets. Piet valt met een noodgang naar beneden. Hij roept: "Kees, mijn parachute gaat niet open!" "Dat maakt niks uit," roept Kees: "'t is juist maar een oefening vandaag!"

 

Naar de maan

Een Nederlander ging voor het eerst een lancering meemaken naar de maan, te samen met 3 varkens. Een laatste check-up wordt er gedaan vlak voor de lancering. Varken 1 wat moet jij doen: 'als het groen lampje brand op het groen knopje drukken' Varken 2 wat moet jij doen: 'als het rood lampje brand op het rood knopje drukken' Varken 3 wat moet jij doen: 'als het geel lampje brand op het geel knopje drukken' En Nederlander wat moet jij doen: op tijd de varkens eten geven en voor de rest overal afblijven...

 

Wat doet...

Wat doet een Fransman als er een vlieg in zijn glas wijn ligt? .Hij kiepert alles weg en neemt een nieuw glas. ..Wat doet een Belg als er een vlieg in zijn glas wijn ligt? Hij gooit het kreng er uit en doet alsof er niks aan de hand is. Wat doet een Hollander als er een vlieg in zijn glas wijn ligt? Hij neemt het beestje vast en zegt terwijl hij er stevig op drukt: Zo, en nu ga je alles terug uitspuwen wat je hebt opgedronken !

 

Leeuwen temmen

LeeuwTwee werkloze mannen waren aan het praten. Eentje zei:
"Ik ga leeuwentemmer worden."
De ander antwoordde: "Ben je gek! Je weet helemaal niets van leeuwen temmen."
"Jawel hoor!"
"Ok, stel, één van die leeuwen komt al brullend en bijtend op je af, wat doe je dan?"
"Nou, dan neem ik die grote stoel die ze allemaal hebben, en steek het in z'n gezicht totdat ie weer teruggaat."
"Ok, dan stel dat die leeuw die grote klauw van hem gebruikt, de stoel ermee vastpakt en die de kooi uit gooit? Wat doe je dan?"
"Nou, dan neem ik die zweep die ze allemaal hebben, en zweep hem er net zolang mee totdat ie weer teruggaat."
"Ok, dan stel dat die leeuw die zweep bijt met die grote tanden van hem, en het in tweeën breekt? Wat doe je dan?"
"Nou, dan neem ik dat pistool die ze allemaal hebben, en schiet hem neer."
"Ok, dan stel dat dat pistool niet werkt? Wat doe je dan?"
"Nou, dan neem ik wat van dat poep dat op de vloer in de kooi ligt, gooi het in z'n ogen en ren de kooi uit."
"Ok, maar wat als er geen poep op de vloer van de kooi ligt? Wat doe je dan?"
"Nou, dat is gewoon achterlijk. Want als een leeuw op me afkomt, de stoel de kooi uit gooit, de zweep in tweeën bijt en mijn pistool niet werkt, geloof mij dan maar dat er poep op de vloer van de kooi ligt!

 

Schatrijk worden

Weet je hoe je schatrijk kunt worden?
Je koopt een Hollander voor wat hij waard is en je verkoopt hem direct voor wat hij denkt dat hij waard is.

 

Wonen

Twee Belgen vliegen in een helikopter boven Brussel. De een zit voortdurend te wijzen: Kijk, daar woont een Nederlander, en daar, en daar ook. Vraagt zijn collega: Hoe weet je dat toch? Nou, zegt ie, daar hangt wc-papier te drogen in de achtertuin.

 

Baby's

Drie mannen, een Belg, een Hollander en een neger, zitten gespannen te wachten in de kraamkliniek. Plots komt de dokter binnen: "proficiat, alle drie een jongen! Er is echter een probleem, door de drukte hebben we de baby's verward en ik denk dat jullie best kunnen zeggen wie je kleine is". Bij de drie baby's neemt de Belg onmiddellijk het kleine negertje.
Zegt de dokter: "Maar meneer dat kan toch niet die van jou zijn?"
En de Belg: "Ik weet het, maar het is de enige manier om zeker te zijn dat ik met geen Hollanderke naar huis ga".

 

Frieten

- Waarom zijn de Belgische frieten altijd geel?
- Omdat de Hollanders er altijd over zitten zeiken.

 

Stokoud

Oude manEen Hollandse dokter ontmoet op zijn zondagochtend-wandeling de stokoude Janus Kaaskop. Enkele dagen daarvoor was hij nog aan zijn bed geroepen toen de grijsaard op sterven lag.
"Alweer aan de wandel?" begroet de dokter hem.
"Ik sta werkelijk perplex. Er moet een wonder zijn gebeurd. Een paar dagen geleden had ik geen cent meer voor je leven gegeven."
"Alles is tegenwoordig zo verschrikkelijk duur, dokter. Vandaag is een begrafenis met wat daar allemaal bijkomt voor een arm mens als ik niet meer te betalen. Nee, dan bedenk je je nog wel een keer, dokter."

 

Zoeken

advertentie