SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 64 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Beauty weetjes en fabels - Fabels over haar

 
 
 • Knip je haar vaker dan groeit het sneller!

  Je hebt het vast ook al eens gehoord: als je je haar maar vaak knipt, groeit het sneller, wordt het uiteindelijk langer en gezonder. Deze fabel komt waarschijnlijk van de baardgroei bij mannen, als het geschoren wordt komt het dikker terug, maar dit gebeurt door het effect van mannelijke hormonen. Maar dat gaat niet op voor het haar op je hoofd.
  Gelukkig niet, want deze zelfde hormoonactiviteit zorgt ervoor dat het haar later dunner wordt en uitvalt op bepaalde plaatsen op het mannenhoofd. Vrouwen kunnen hier op latere leeftijd ook wel enigszins last van krijgen maar veel later en in mindere mate.
  Door je haar te knippen wordt het dus alleen korter, het heeft geen enkele invloed op de groei. De maximale lengte die je haar kan bereiken is erfelijk bepaald en daar valt niets aan te veranderen.
   
 • Ik heb gezond haar!

  Je kan wel zeggen dat haar er gezond uitziet als het mooi glanst en in goede conditie is. Maar in feite kan haar niet gezond of ongezond zijn, haar is dood.
  En dat is maar beter, anders zou je het wel voelen als het geknipt werd.
  De staat van het haarzakje dat zich onder de huid bevindt heeft moet de juiste voedingstoffen krijgen van binnenuit.
  Je kunt je haar natuurlijk wel knippen als het beschadigd is door permanent, verven of uitdrogen, maar normaal gesproken hoef je je haar alleen maar te knippen als je er een bepaald model in wilt hebben.

 

 
   

Zoeken

advertentie