Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 24 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier gaat naar het bos

bosVandaag gaat Olivier met zijn papa, mama, Tess en Martijn naar het bos. Ondanks dat het buiten fris aanvoelt en er al veel bladeren gevallen zijn, schijnt de zon wel.
Mama neemt voor in het bos nog drinken en koekjes mee. Ze gaan een klein beetje picknicken. Olivier en Martijn hebben allebei een plastic tas vast om alle mooie bladeren, eikels en kastanjes in te doen. Het bos is een stukje rijden met de auto.
Als ze allemaal uit de auto zijn en warm aangekleed zijn gaan ze het bos in. Al snel ziet Olivier hele mooie blaadjes liggen, maar mama zegt dat Olivier beter een stukje verderop kan kijken naar bladeren want in het hele bos liggen heel veel bladeren. Eerst gaan ze een stuk lopen en als ze onderweg een mooi blad tegen komen mogen ze die wel meenemen. Op een open plek midden in het bos staan paarden, naast de afzetting staat een picknicktafel. Mama vraagt aan papa of ze hier eerst iets kunnen drinken en koekje kunnen eten voordat ze bladeren, eikels en kastanjes gaan zoeken. Papa vindt het goed. Dus al snel heeft iedereen iets te drinken en een koekje.
Maar Olivier kan niet zo lang op zijn billen zitten dus al snel gaat hij zoeken naar bladeren en wat je nog meer in het bos kan vinden.
Opeens ziet Olivier een klein beestje lopen. Olivier pakt het op en loopt ermee naar mama, maar zegt niet tegen mama dat hij een beestje in zijn handen heeft. Opeens komt Olivier achter mama vandaan en laat het beestje zien. Mama schrikt hier heel erg van en moet een beetje gillen. Papa, Martijn en Olivier moeten hier heel erg om lachen. Tess kijkt een beetje waarom iedereen lacht, want zij snapt dit grapje niet zo goed. Papa zegt tegen Olivier:”Het is een leuk grapje Olivier maar mama schrikt hier wel van. Dat moet je niet meer doen. Je mag wel een beestje laten zien, maar laat ons niet zo schrikken”. Olivier belooft dat hij het de volgende keer niet meer zal doen.
Als papa en mama klaar zijn met drinken gaan ze met zijn alle bladeren, eikels en kastanjes zoeken. Zij vinden hele mooie bladeren, maar ook beukennootjes.
Mama heeft een goed idee. Als ze thuis komen gaan ze een herfst tafel maken. “Wat is dat?”, vraagt Martijn. “Een herfst tafel is een tafel waar je alle dingen op mag leggen wat met de herfst te maken heeft”, zegt mama. Dat is een heel goed idee van mama. Nu wordt naar nog mooiere bladeren gezocht en eikeltjes met het hulsje eraan en misschien wel aan een takje.
De plastic tassen van Olivier en Martijn beginnen al vol te raken en mama besluit om nog een stukje verder in het bos te gaan lopen en dan daar te zoeken naar meer herfst dingen. Olivier en Martijn lopen al een heel eindje verderop als papa de jongens terug roept. Papa heeft namelijk een tamme kastanje boom gevonden. “Tamme kastanjes”, vraagt Olivier. “Dat zijn kastanjes die je kan poffen in de koekenpan en daarna opeten”, antwoordt papa. Olivier en Martijn vragen zich af of dat wel lekker is maar eerst gaan ze de tamme kastanjes oprapen. Als ze thuis gepoft zijn willen de jongens proeven en dan zien ze wel of het lekker is.
Als het al een beetje donker begint te worden besluiten papa en mama naar huis te gaan.Als ze thuis zijn gekomen wordt de tafel leeg gemaakt om alle bladeren, eikels, beukennootjes en kastjes op tafel te leggen. Eerst wordt gekeken wat er allemaal uit het bos mee is gekomen. Papa haalt een oude tafel uit de schuur waar mama een groot laken op legt, zodat de spulletjes uit het bos daar op kunnen liggen.
Op de tafel worden eerst grote kastanjebladeren gelegd en daarna de eikels, beukennootjes met de kastanjes er boven op. Olivier heeft uit het bos ook een stukje mos mee genomen en dat wordt er ook bij gelegd. Als alle herfstspulletjes op de tafel liggen besluit mama te gaan koken. Olivier, Tess en Martijn moeten straks wel naar bedje toe.
Voordat ze naar bed gaan poft papa de tamme kastanjes in de pan en mogen ze proeven of ze die lekker vinden. Olivier vind ze niet zo lekker maar Martijn kan er wel heel veel opeten. “Nee”,roept mama, “niet zo veel eten anders krijg je er buikpijn van”, maar Martijn heeft er al veel op. Mama hoopt niet dat Martijn vannacht buikpijn krijgt.
Olivier wil nog graag kijken naar de herfsttafel en vraagt aan mama: ”Als ik morgen nog meer andere herfst dingen zie, mag ik die dan meenemen en erbij leggen?”.
“Ja hoor, dat mag wel”. Dan word net als buiten, echt herfst” zegt mama. Olivier is nu al aan het bedenken wat hij buiten nog kan vinden wat niet in het bos is. Aan de andere kant is Olivier ook wel heel moe en besluit te gaan slapen en morgen ziet hij buiten misschien wel iets liggen wat op de tafel erbij kan.

© Radna 2002 voor speelzolder.com 

Zoeken

advertentie