Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 51 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

De meiden Kerstmis

Kerstkrans

“Weten jullie wat ik dit jaar ga doen op 2e kerstdag?”, vraagt Jasmine aan de meiden. “Hoe kunnen wij dit nu weten. Je hebt het helemaal nog niet over de kerst gehad. Maar vertel is dan?”, wil Kim weten. Ook Vera gaat is goed zitten, wat zal Jasmine gaan doen. “Ik ga 2e kerstdag naar het Disney-ijsgala”, is het antwoord van Jasmine. Vera en Kim kijken elkaar aan: “Oooo das leuk. Hoe kom je daar nu weer aan”, is de reactie van Kim. “Mijn vader heeft in zijn kerstpakket van een klant vrijkaartjes gehad voor een gezin. We gaan gezellig met zijn allen erheen”. “Dat is leuk zeg. Ik zou willen dat mijn vader van die leuke kerstpakketten kreeg”, reageert Vera. “Mijn vader krijgt dat ook niet, Vera. Wij hebben altijd wijn, koekjes, paté en toast en ga zo maar door. Echt lekkere dingen, vindt ik, zit er niet bij”, zegt Kim. De meiden moeten er eigenlijk een beetje om lachen. Van iedereen horen ze namelijk altijd dat zij het kerstpakket niet zo leuk zijn.

“Ik weet eigenlijk helemaal nog niet wat wij met de kerstdagen gaan doen”, zegt Kim, “Meestal komen opa en oma of wij gaan er heen. Maar verders zal is straks aan me moeder vragen”. “Weet jij al wat je gaat doen”, vraagt Kim aan Vera. Maar ook Vera heeft zich nog niet verdiept in de kerstdagen.
De meiden kletsen lekker verder en kijken nog naar de televisie.

Als Vera en Kim ’s avonds thuis komen wordt er meteen gevraagd wat er in de planning staat voor de kerstdagen. “Hoi kim, met Vera. Ik heb net aan me moeder gevraagd wat ik doe met de kerst. Weet jij het al? Vraagt Vera. “Ja ik weet het al. Leuk hè dat we 2e kerstdag samen gaan vieren. Ja, dat is het leuke als we eigenlijk ook nichtjes van elkaar zijn? , zegt Kim. De moeder van Kim is namelijk de zuster van de vader van Vera. “Had je ook gehoord dat opa en oma dan komen”, zegt Kim. “Ja mama zei het tegen me. Das altijd wel gezellig toch”, zegt Vera. Zo zitten de meiden heerlijk nog na te kletsen aan de telefoon.

De volgende dag als de meiden naar school fietsen zeggen ze tegen Jasmine wat zij doen met kerst. “Hé das gezellig. Dan doen we allemaal wat leuks op 2e kerstdag”, is de reactie van Jasmine.

Eerste kerstdag ’s avonds zien de meiden elkaar even als ze af hebben gesproken bij Marc thuis. “En hebben jullie een leuke kerstdag gehad”, vraagt Vera. “Nee voor mij niet!”, zegt Alex. Iedereen kijkt naar hem en vragen zich af wat is er dan. “mag ik eerst iets te drinken”, vraagt hij. Daarna begint hij te vertellen:”Mijn opa is vanmorgen vroeg overleden. Hij was al een tijdje ziek. Gisteren ging het opeens helemaal niet goed. Me ouders zijn niet thuis geweest. Me moeder belde vanmorgen dat hij overleden is”. Iedereen kijkt naar elkaar, want wat moet je hier nu op zeggen. Tuurlijk is het erg, maar wat zeg je nu. “Sorry maat. Ik weet hoeveel je van je opa hield”, zegt Richard. De meiden weten niks te zeggen, dus kijkt een beetje voor zich uit. Jasmine besluit om even bij Alex te gaan zitten. “Gaat het wel een beetje”, vraagt ze, “heb je je opa nog gezien?”. “Ja, ik was gisteren met me ouders mee gegaan. Toen was er helemaal niks aan de hand. Hij kon nog een grapje maken, gisterenavond is het slechter gegaan. Voor opa is het veel beter, hij was al lang ziek. Maar ik vindt het nu zo gek”, zegt Alex. “Ja, dat is zo. Ik had dat ook toen mijn opa overleden was, maar je opa vergeet je niet hoor. Denk maar aan de leuke dingen die je met hem heb gedaan? , reageert Kim. “Ja das het beste”, is de reactie van Alex, “Maar vertellen jullie nu is wat jullie hebben gedaan vandaag of morgen doen”. Iedereen verteld wat hij/zij beleefd heeft. Uiteraard vertelt Jasmine nog even dat ze morgen naar het disney-gala gaat. “Ga je wel foto’s maken? Die willen we natuurlijk zien”, vraagt Kim. Jasmine belooft dat ze haar toestel mee zal nemen. “Ik vraag me eigenlijk af of je dat we mag, foto’s nemen”, zegt Marc. “Nou ik zie het wel. Als het niet mag dan hebben we pech”, is de reactie van Jasmine.  
Als Kim en Vera de volgende dag bij elkaar zijn met de familie zegt Kim: “Wat denk jij dat Alex op dit moment aan het doen is. Als ik nu is aan me moeder vraag of hij een poosje hier kan komen. Dan heeft hij nog een beetje een leuke 2e kerstdag”. Vera vindt dat een goed idee. Als ze aan haar moeder uitleggen waarom ze willen dat Alex even langs komt vindt mama het goed.”Vraag maar meteen of hij wil blijven eten”, zegt mama.

taartKim belt op maar helaas er wordt niet opgenomen. Als ze het na een poosje weer probeert neem Alex zelf de telefoon aan. “Hoi Alex, met Kim. Vera en ik zitten bij elkaar kerst te vieren en toen dachten we aan jouw. Ik heb aan me moeder gevraagd of het goed is als je bij ons komt. Heb je er zelf ook zin in of blijf je liever thuis. Van me moeder mag je ook hier eten”. “Ik heb eigenlijk wel zin om even weg te gaan. Me ouders zijn de hele dag en avond bij me oma en daar kwam ook nog familie heen. Dus het lijkt me leuk”, reageert Alex.
“Oké dan zien we je straks wel komen”, zegt Kim.

De meiden zitten op de kamer van Kim als mama roept. Ze gaan met zijn allen thee drinken met hapjes. Net als Kim zit ziet ze Alex aan komen.
Als Alex binnenkomt merkt hij meteen dat heel gezellig is.
“Alex wat zou je willen drinken?”, vraagt de moeder van Kim. “Wat heeft u mevrouw”, vraagt hij. Kim's moeder noemt van alles op. Als hij heeft gekozen gaat Kim het halen.  
“Wel gezellig hoor. Zo’n huis vol met de kerst”, zegt Alex. “Jammer genoeg kunnen we nu niet aan kerst doen. Ik zal me moeder vragen of wij volgend jaar kerst niet kunnen vieren met zijn allen en meteen aan opa denken”. ”Dat zou je opa denk ik heel leuk vinden”, reageert Vera.
De middag bij Kim worden er spelletjes gedaan. Dat is een traditie, er liggen allemaal spelletjes en je mag kiezen wat je wilt doen.

Als Kim, Vera en de moeder van Kim in de keuken staan komt Alex eraan lopen. “Kan ik u ergens mee helpen mevrouw?”, vraagt hij. Vera en Kim beginnen te giebelen. “Vinden jullie dat raar dat ik dat kom vragen?”, vraagt hij. “Ik vind dat heel goed, maar je hoeft ons echt niet te helpen hoor”, zegt haar moeder. “Ik vind het niet erg om te doen hoor. Thuis help ik ook vaak in de keuken of ik kook”, zegt Alex. “Hahah, laat dan eens zien wat je kunt”, zegt Vera. Hij ziet op het aanrecht een komkommer liggen en begint te schillen en daarna plakjes te snijden. De meiden zitten met verbazing te kijken.”Het lijkt me handig als jij in de keuken blijft en de meiden eruit”, lacht de moeder van Kim “, als Kim in de keuken staat heb ik altijd het idee dat er niks heel blijft”.Ze lachen erom en met zijn allen gaan ze aan het werk. “Als oma de keuken binnen komt wil ze weten wie er van de meiden iets heeft met Alex. “Oma, dat vraag je toch niet”, reageert Kim. “Maar het is zo handig als een man ook koken kan”, zegt oma. Ze lachen om de opmerking van oma.

Aan tafel geeft mama even aan dat Alex wel uitgenodigd is voor het eten maar ook mee geholpen heeft met koken net als Vera en Kim.
Het eten gaat er bij iedereen goed in. “Zeg jongen”, vraagt Sjors (vader van Vera) “ben je kok ofzo. Dit smaakt heerlijk”. “Nee, meneer, Ik doe wel de opleiding om kok te worden”, zegt Alex. Hij is blij dat iedereen het lekker vindt wat hij heeft gemaakt. Zelfs de moeder van Kim kende het vleessausje niet, en bij toeval waren alle ingrediënten er.

“s Avonds is het ook nog heel gezellig. De mannen zitten voor de televisie naar sport te kijken. De dames zorgen voor de koffie met kerstgebak. “Denk je dat Jasmine ons komt vertellen hoe het was”, vraagt Alex. “Nee ik denk het niet meer. Het is al zo laat bijna half 10. Dan was ze er vast al geweest”, zegt Vera. “Oke nou dan ga ik naar huis.Me ouders zullen ook wel thuis zijn”, zegt Alex. “Dank u wel voor het lekkere eten en de leuke dag”, zegt Alex tegen kims Moeder. “Ik ben blij dat we je een leuke dag hebben gegeven. Sterkte van de week”, zegt Kim's moeder.
Vera en Kim zwaaien Alex uit.

Net als Alex de deur uit is belt Jasmine op. “Het was heel erg leuk. Ik heb foto’s gemaakt en daarna zijn we uit eten gegaan. Ik kon dus echt niet meer komen”, verteld Jasmine. Als Jasmine uitverteld is, verteld Kim nog hoe de dag was.
“Wij hebben het ook leuk gehad. We hadden Alex nog gebeld en die is er ook de hele dag geweest. We wilden hem een beetje een leuke 2e kerstdag geven. Geloof wel dat dit gelukt is”, zegt Kim.
“Oke, nou we zien elkaar morgen. We vertellen dan wel alles oké”, zegt Jasmine. En weg is Jasmine. “Wat had die dat ze ineens ophing”, vraagt Vera. “Ik weet het niet. Morgen verteld ze ons alles zegt ze” antwoord Kim.
“Zal wel dan. Wij hadden in ieder geval een leuke dag”, zegt Vera. “We zullen morgen wel horen van Jasmine”, vult Kim aan.

© Radna 2003 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie