Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 52 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier het sneeuwt!

Sneeuw

Wat is het buiten saai, denkt Olivier. Buiten is het erg koud, de wind waait hard en daarbij valt er veel regen. Binnen spelen vindt Olivier helemaal niet erg, maar zoveel dagen achter elkaar binnen zijn is niet leuk. Olivier kijkt naar buiten en ziet donkere wolken. Dat betekent dat het voorlopig nog niet stopt met regenen. Olivier gaat naar boven naar zijn kamer om met Knex te spelen. Martijn komt kijken en vraagt of hij mee mag spelen. Dat vindt Olivier niet erg. Met dit slechte weer komen zijn vriendjes ook niet buiten.

Om 12.00 uur roept mama naar boven om te zeggen dat ze naar de supermarkt gaat. Olivier en Martijn gaan met mama mee. In de supermarkt is een kindervideo en daar gaan Olivier en Martijn zitten wachten tot dat mama ze op komt halen. “Neem je nog wel iets lekkers mee voor straks mam?”, vraagt Olivier. Ja hoor, dat doet mama wel. Als Olivier en Martijn een poosje video zitten te kijken komt juffrouw Mijntje langs. Juffrouw Mijntje is de juf van Olivier op school. “Zitten jullie hier naar de video te kijken?” vraagt ze. “Ja, mama is boodschappen aan het doen”, zegt Olivier. “En ze neemt iets lekker mee”, zegt Martijn. “Aha, Jullie vinden het leuker om naar de video te kijken, dan boodschappen te doen”, zegt de juf. Olivier en Martijn knikken. O, daar komt mama al aan! “Dag juffrouw Mijntje”, zegt mama. ”Gaat u ook boodschappen doen?”. “Ja, ik heb toch ook boodschappen nodig. Ik zat thuis en keek naar buiten. Ik dacht dat het voorlopig nog niet beter weer zou worden. Dus ik ga er maar meteen uit”, zegt juf. “Ja, dat heb ik ook gedaan. De jongens vervelen zich wel met dat slechte weer. Gelukkig kunnen ze morgen weer naar school”, zegt mama. Mama en de juf zeggen elkaar gedag. Olivier, mama en Martijn gaan dan naar huis.

Olivier helpt mama met het dragen van de boodschappen. Martijn gaat meteen op de bank zitten en kijkt naar buiten. Opeens ziet Martijn kleine vlokjes uit de lucht vallen. “Mama, er vallen kleine witte vlokjes uit de lucht”, roept Martijn. “Sneeuwt het?” vraagt mama. “Nee, er vallen kleine witte dingen”, antwoord Martijn. “Dat is sneeuw, suffie”, reageert Olivier. “O, mogen we naar buiten mama? Dan kunnen we sneeuwballen gooien en een sneeuwpop maken”, vraagt Olivier. Mama begint te lachen en beantwoord de vraag van Olivier. ”Je kunt nog niet naar buiten jongen. Het moet eerst heel hard en veel sneeuwen. Als er dan genoeg sneeuw ligt, dan kun je een sneeuwpop maken. We gaan nu eerst een boterham eten Sneeuwpopen Tess van de crèche halen. Daarna zullen we zien of jullie naar buiten kunnen in de sneeuw”.

Als de boterhammen op zijn gaan mama, Martijn en Olivier naar de crèche om Tess te halen. Het gaat steeds harder sneeuwen en daarom heeft mama besloten om Tess lopend te halen. Zo kunnen Martijn en Olivier vast een beetje in de sneeuw spelen. Onderweg naar de crèche worden er al flinke sneeuwballen gegooid. Al snel doen Olivier en Martijn ook mee, mama is het doelwit. Ook mama’s kunnen sneeuwballen gooien. Al snel ontstaat er een sneeuwballengevecht. Bij de crèche aangekomen wachten Martijn en Olivier buiten, want die zitten helemaal onder de sneeuw. Mama gaat snel naar binnen om Tess te halen. Als Tess heel goed is aangekleed komt mama naar buiten. Ze roept Olivier en Martijn. Waar zijn ze eigenlijk? Mama roept harder, maar ze hoort niets. Mama wordt een beetje ongerust en roept nu nog harder. De juffen van de crèche komen naar buiten en mama zegt dat ze Martijn en Olivier kwijt is. De juf past nog even op Tess, zodat mama de jongens kan zoeken. Als mama naar de straat loopt hoort ze aan de overkant van de straat Martijn heel hard lachen. Boos loopt mama naar de overkant en ziet de jongens in de sneeuw rollen. “Martijn en Olivier komen jullie eens heel gauw hier!” roept mama. Olivier en Martijn schrikken en lopen snel naar mama. Aan de stem van mama hebben ze gehoord dat mama boos is.”Wat doen jullie hier?” vraagt mama. Martijn kijkt naar mama, maar durft niets te zeggen. “Nou wie gaat er antwoord geven?” vraagt mama. Olivier kijkt mama aan en zegt: “Ik wilde graag ergens in sneeuw rollen waar nog niemand is geweest. De school is dicht vandaag, dus dacht ik, dat hier nog geen kinderen waren geweest en wij de eerste waren. Dat is ook zo kijk maar”. Mama wil helemaal niet kijken en zegt:”Jullie mogen hier helemaal niet komen zonder dat ik erbij ben! Het is veel te gevaarlijk om over te steken. De auto’s kunnen jullie nu niet zo goed zien, omdat het sneeuwt. Als ze plotseling moeten remmen, als jullie oversteken kan de auto weg glijden door de sneeuw. Beloof mama dat jullie nooit meer alleen oversteken?”. Olivier en Martijn kijken mama aan en knikken. Ze beloven het nooit meer te doen.
Mama neemt de jongens mee en gaat terug naar de crèche. Daar wacht de juf nog met Tess. De juf is blij dat mama de jongens heeft gevonden. Mama gaat met de kinderen terug naar huis. Als ze thuis zijn mogen de jongens in de tuin spelen. “Alleen in de tuin en niet verder weg”, zegt mama. Dat beloven Martijn en Olivier, want ze willen niet dat mama weer boos word.

Olivier en Martijn gaan een sneeuwpop maken. Martijn maakt van sneeuw een kleine bal in zijn hand en rolt dan de hele tuin door om er een grote bal van te maken. “Dit wordt zijn buik”, roept Martijn naar Olivier. Olivier vindt dat goed, want Kind in de sneeuwdan kan hij een hoofd maken. Olivier pakt ook een handvol sneeuw en rolt daarna, net als Martijn, door de tuin met zijn sneeuwbal totdat hij een hele grote sneeuwbal heeft.
Als de buik van de sneeuwpop klaar is pakt Olivier zijn bal op en zet hem boven op de bal die Martijn heeft gemaakt. Olivier maakt ogen en een neus van steentjes. Van een tak, die op de grond lag, maakt hij een mond. “Nu moet de sneeuwpop nog een hoed op en een stok in zijn handen hebben”, zegt Olivier. ”Kan jij binnen een hoed van papa pakken dan pak ik uit de schuur een stok”, zegt Olivier. Al snel is Olivier terug en steekt de stok in de sneeuwpop.

Naast de voordeur staat een boom en Olivier loopt daar naartoe. Hij heeft een plannetje. Als Martijn zo meteen naar buiten komt trekt hij snel aan de boom en dan zit Martijn helemaal onder de sneeuw! Na lang wachten komt Martijn naar buiten. Olivier trekt snel aan de boom. Martijn zit helemaal onder de sneeuw. Olivier moet heel hard lachen, maar Martijn vindt het niet leuk. Hij gaat heel hard huilen. Mama komt naar buiten en ziet Martijn hard huilen.”Wat is hier aan de hand?” vraagt ze. “Ik heb aan de boom getrokken toen Martijn eronder liep. “Nu is Martijn ook een sneeuw man”, zegt Olivier. Mama begint een beetje te lachen en kijkt naar Martijn die helemaal onder het sneeuw zit. Ze zegt tegen Olivier: “Dat is niet zo leuk wat je hebt gedaan. Als we dit bij jouw doen ga je ook heel hard huilen”. Olivier kijkt mama aan en zegt: ”Ik ga heus niet huilen hoor mama”. Mama neemt Martijn snel mee naar binnen en zet hem onder de douche. Anders word hij misschien ziek. Als Mama en Martijn beneden komen is Handschoenen met chocolademelkpapa ook thuis gekomen.

Olivier is nog steeds in de tuin en mama vraagt aan papa of hij een sneeuwballengevecht met Olivier wil doen. Dat wil papa wel. Papa gaat naar buiten en gooit zomaar een sneeuwbal naar Olivier. Olivier ziet niet dat papa de sneeuwbal gooit. Maar als papa nog een sneeuwbal gooit ziet Olivier dat papa dit heeft gedaan. Olivier gooit een sneeuwbal terug. Mama heeft aan papa verteld dat Olivier aan een boom heeft getrokken en Martijn een klein sneeuwmannetje was geworden. Olivier vond dit zo leuk dat papa nu dit grapje bij hem gaat proberen. Onder de bomen lopen papa en Olivier sneeuwballen te gooien, maar opeens is Olivier papa kwijt. “Waar zal papa nu toch zijn?” denkt Olivier. En opeens valt er zoveel sneeuw van boven uit de bomen dat Olivier helemaal onder de sneeuw zit. Papa begint heel hard te lachen. Olivier vindt het helemaal niet zo leuk. “Niet gaan huilen hè Olivier”, zegt papa. “Je hebt dit ook bij Martijn gedaan. Dat vond je zo leuk dat jij gezegd hebt dat je niet zou gaan huilen”. Olivier kan nu eigenlijk niet gaan huilen, want dat heeft hij inderdaad tegen mama gezegd. Eigenlijk is het ook best leuk. Olivier moet nu ook lachen. Achter de ramen zitten Martijn, Tess en mama heel hard mee te lachen. Papa vindt dat het nu wel genoeg is geweest, het wordt immers ook al donker. Binnen staat warme chocolademelk met een stukje koek. Voordat Olivier hier iets van mag nemen moet hij eerst onder de douche. Als iedereen beneden is gaan ze samen een koekje nemen met de chocolademelk.

Buiten gaat het steeds harder sneeuwen. Dat is niet erg, want als Martijn en Olivier morgen op school zijn kunnen ze daar ook nog een sneeuwpop maken.

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie