Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 53 guests and no members online

User Rating:  / 2
PoorBest 

Olivier Kerst in een huisje en de kerstboom dan?

“Mama gaan we echt niet een kerstboom neerzetten?”, wil Olivier weten. “Nee, we zijn met de kerst niet thuis. Dan zitten we met opa en oma in een vakantiehuisje. Als we thuis een kerstboom hebben staan staat hij er voor niks”, zegt mama.
“Maar we zijn de paar dagen voor de kerst toch wel thuis?”, vraagt Olivier weer. “Olivier, we zijn niet thuis met de kerst dus dit jaar ook geen boom, goed?”, zegt mama.
Olivier snapt er helemaal niks van, maar aan mama’s  hoofd te zien wil ze er niet meer over praten. Hij besluit maar bij Martijn te gaan kijken.

“Wat ben je aan het doen?”, wil Olivier weten. “Ik ben aan het klaarleggen wat ik mee naar het vakantiehuisje neem”, zegt Martijn. “Ik heb aan mama gevraagd waarom we geen boom krijgen. Ze zei dat we met de kerst niet thuis zijn. Ik snap dan ook niet wat ik mee moet nemen naar het vakantiehuisje”, reageert Olivier op het antwoord van Martijn. “Heb je geen zin dan in de vakantie met opa en oma?”, vraagt Martijn. “Ja, dat wel, maar we hebben altijd een boom waar pakjes onder liggen. Die is er dan toch niet,”zegt Olivier. “Misschien is er wel wat anders in het vakantiehuisje waar we de cadeautjes onder kunnen leggen”, zegt Martijn. Olivier vindt het prima en loopt naar zijn kamer. “Wat ga je doen?”, wil Martijn weten. “Dan ga ik ook maar mijn tas klaarmaken voor de vakantie,” is de conclusie van Olivier.

Als je niet beter zou weten zou je echt denken dat Olivier geen zin heeft in de vakantie. En dat alles omdat er in de kamer dit jaar geen kerstboom is. 
Gelukkig gaan ze de volgende dag met opa en oma naar het vakantiehuisje en is het onderwerp ‘geen boom’ voorbij.
“Wat is er allemaal bij het huisje?”, wil Martijn weten. “Ik heb gelezen dat ze een golfslagzwembad hebben en een groot speelveld met voetbalveld. In ons huisje hebben we ook een zwembad. Had ik dat al aan jullie verteld?”, vraagt papa. “Hebben we echt een eigen zwembad?”, wil Martijn weten. “Ja, die is er zeker. Maar jullie mogen daar alleen in als papa, mama of opa en oma met jullie mee gaat. Is dat afgesproken?”, wil mama weten. De jongens beloven dat als ze willen zwemmen het eerst te vragen.

Bij het huisje aan gekomen zien ze dat er nog meer kinderen zijn. “Ik denk dat we het heel gezellig gaan krijgen. Moet je eens kijken hoeveel kinderen  er zijn!”, wijst mama aan. “Mogen we met ze gaan spelen?”, vraagt Olivier. 
“Ik denk dat we eerst eens bij ons huisje gaan kijken en later met z’n allen de camping gaan bekijken. Je kan morgen ook nog met de andere kinderen spelen. Goed?”, vraagt mama.

Ze komen er alleen niet aan toe om met de kinderen te spelen. De dagen vliegen voorbij. Ze zwemmen in hun eigen zwembad of in het golfslagzwembad. Ze gaan wandelen of voetballen met papa en opa. 
Voor ze het weten is het eerste kerstdag.

KerstboomOma heeft ‘s morgens samen met mama het ontbijt gemaakt. Als iedereen beneden komt zien ze de mooi gedekte tafel. Op tafel staan allemaal lekkere dingen, kerstbrood, croissants, krentenbollen, broodjes, kaas, worst, jam, hagelslag. Je kan het bijna niet bedenken.

“Goedemorgen allemaal! Het is eerste kerstdag. Kom maar gauw aan tafel ontbijten, dan kunnen we daarna cadeautjes uitpakken”, zegt oma. “Hebben we wel cadeautjes?”, vraagt Olivier.

“Gisterenavond toen we naar bed gingen lag er nog niks, maar ga maar eens in de kamer kijken. Ik heb al een paar cadeautjes gezien. De kerstman is vast geweest”, zegt opa. Nu willen de kinderen weten of de kerstman echt is geweest en gaan kijken. Ze hollen naar de kamer en wat staat daar, niet alleen cadeautjes, maar ook een echte kerstboom. “Hè, mama, kom eens kijken! De kerstman heeft ook een kerstboom gebracht”, roept Olivier. “Hij heeft dan zeker gehoord dat je een beetje boos was omdat we geen kerstboom thuis hadden”, zegt mama. Olivier moet hier een beetje om lachen en antwoord: “De kerstman hoort zeker net als sinterklaas alles” .“Ik denk het wel”, lacht oma.

Na het heerlijke ontbijt van oma en mama gaan ze met z’n allen in de kamer de cadeautjes uitpakken. “Zo héé, moet je eens kijken! De kerstman heeft voor mij een klein computerspelletje gebracht. Hoe weet hij nu dat ik dat wil?”, vraagt Martijn. “Ik heb het toch gezegd. De kerstman weet net als sinterklaas precies wat je zegt, en wat je wilt hebben”, zegt Olivier.

Jammer genoeg is er met de kerst geen sneeuw gevallen. Dat was wel heel erg leuk geweest. Maar of de kinderen er dan echt iets van gemerkt hebben dat weet ik niet. Olivier wilde alleen maar in hun ‘eigen’ zwembad. Martijn was hele dagen bezig met zijn computerspel en snapt nog steeds niet hoe de kerstman dit wist.

Tess heeft een tekenboek met krijtjes en een poppenhuis gehad, dus ook die hoorde je niet.
Wat papa, mama en opa en oma de hele dag deden??
Zorgen voor een lekker kerstontbijt en diner. Lekker met de kinderen spelen en stoeien wat voor papa altijd iets lastiger is, omdat papa in het ziekenhuis werkt.

Na een weekje is het echt voorbij. Onderweg naar huis zegt Olivier: “Mama, ik was wel een beetje boos, omdat we thuis geen kerstboom hadden, maar ik heb wel een leuke kerstvakantie gehad. Gaan we volgend jaar weer?”. “Lieverd dat willen we wel elk jaar. Maar volgend jaar moet papa werken. Dan gaan we gewoon weer kerst thuis vieren en mag jij een paar dagen ervoor met papa de kerstboom gaan uitzoeken en optuigen,” reageert mama. “Ja, das leuk. Ik weet nu al hoe we dan de boom gaan versieren”, zegt Olivier. “Het is wel een beetje vroeg om daar nu al over na te denken”, zegt papa.

“Dat geeft niet want ik moet veel doen”, zegt Olivier. Martijn begint te lachen. “Wat is er?”, wil Olivier weten. “Je lijkt mama wel. Die roept dat ook altijd als ze moet stofzuigen,” lacht Martijn. Maar niet alleen Martijn moet er om lachen. Voor je het weet lacht iedereen er om en is de terugreis naar huis erg gezellig.

© Radna 2004 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie