Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 64 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier en de lente in de dierentuin

verliefde giraffen

Het is lente Het belooft vandaag een mooie dag te worden. Mama heeft Olivier, Martijn en Tess beloofd dat ze naar de dierentuin gaan. Papa heeft vandaag een vrije dag en daarom gaan ze met zijn allen. Het is wel een poosje rijden als Olivier opeens de dierentuin in de gaten krijgt. Voordat je naar binnen mag moet je eerst een kaartje kopen. Papa betaalt de mevrouw achter de kassa en ze lopen verder. Daar staat een meneer die je op de foto zet. Martijn en Olivier hebben hier helemaal geen tijd voor, want die rennen naar de babydieren. In de lente worden er heel veel babydieren geboren. Het begint dan mooi weer te worden en komen de dieren weer naar hun buitenverblijven met hun baby. Iedereen mag dan de baby zien.
Als eerste komen ze bij de beren. Maar daar blijkt nog geen baby te zijn. “Is hier geen baby, mama”, vraagt Martijn. “Volgens mij nog niet, maar er zijn nog zoveel dieren in de dierentuin dat er ergens anders vast wel baby’s zijn”, vertelt mama.

Als ze langs de hokken van de vogels lopen begint er een vogel heel hard te fluiten en met zijn hoofd kunstjes te maken. “Wat is die vogel aan het doen, papa”, vraagt Olivier. “De vogel vindt het heel leuk dat de lente komt, dan kan hij elke dag buiten zijn en met zijn vriendjes spelen”, antwoordt papa. Met dit antwoord neemt Martijn geen genoegen en vraagt”, Ik vind het ook leuk om buiten te spelen maar dan doe ik toch niet zo gek met mijn hoofd”. Papa denkt na over dit antwoord terwijl mama reageert: “Nee, jij doet niet zo gek met je hoofd. Maar je loopt wel in de tuin te gillen of klimt in de boom. Dat kan de vogel niet doen en daarom fluit hij en maakt kunstjes met zijn hoofd”. Martijn vindt het antwoord van mama veel te moeilijk en loopt ondertussen verder naar de apen. Daar staat Olivier al te kijken. ” Wat zijn de apen aan het doen, Olivier”, vraagt Martijn. “Volgens mij zijn die aan het knuffelen. En die aap daar heeft een baby beet, die zit bij zijn mama te drinken”. Olivier wijst ondertussen de apen aan. “Wat is knuffelen?” Vraagt Martijn aan mama. “Knuffelen is dat je elkaar beet houdt en kusjes geeft”, antwoordt mama. “Ik knuffel jouw toch ook wel eens. Dat doen de apen nu met elkaar”, vertelt mama verder. Martijn luistert al niet meer naar mama’s antwoord en kijkt verder naar de apen.
Papa en Tess zijn ondertussen verder door gelopen naar de konijntjes. Die mag je aaien en dat kan Tess wel doen. Als mama aan de jongens vraagt of ze ook mee gaan naar de konijnen komen ze net op tijd. De konijnen mogen los lopen op de grond. Je mag dan helpen om de konijntjes uit hun hok te halen en op de grond te zetten.
Als de konijntjes vrolijk rond rennen gaat Olivier op de grond zitten in de hoop dat een konijntje bij hem komt zitten, maar daar hebben de konijnen geen zin in. Ze zijn veel te blij dat ze mogen rond rennen. Twee konijntjes zoeken elkaar elke keer op en gaan knuffelen. “Hoe komen er eigenlijk babydieren mama”, vraagt Olivier. “Er komen babydieren omdat de dieren met elkaar gaan knuffelen en kusjes geven. Dan slapen ze een nachtje samen en dan na een poosje wachten komt er vanzelf een baby” legt mama uit. “Dus zo komen er ook broertjes en zusjes”, vraagt Olivier nog even na. Mama knikt met haar hoofd en Olivier begrijpt nu hoe een baby komt.

Het begint buiten al iets warmer te worden, daarom gaan ze met zijn allen naar het restaurant om iets te drinken. Mama geeft Tess nog een schone luier en een flesje. Dan kan ze zo, als ze verder gaan wandelen, in de wagen slapen. Als iedereen klaar is gaan ze weer verder lopen in de dierentuin. Ze komen nog langs de zebra’s, lama’s, leeuwen en tijgers. Bij de zebra’s en de leeuwen was een baby te zien. Voordat ze naar huis gaan, lopen ze nog bij de olifanten langs. Helemaal achter in de hoek staan 2 babyolifanten. “Durven die niet hier heen te komen?”, vraagt Olivier. “Ik zou het niet weten. Wie weet komen ze straks wel”, antwoordt papa. “Zullen we een liedje zingen? Dan komen ze vast wel”, vraagt Olivier. Mama en papa vinden het goed om een liedje te zingen voor de olifanten. Maar het liedje gaat helemaal niet over olifanten, dus komen de olifanten ook niet. Als de verzorger aan komt lopen, komen de olifanten naar hem toe. De verzorger heeft namelijk broodjes bij zich. De baby olifanten lopen niet naar de verzorger toe, ze blijven nog op een afstandje kijken. Maar als ze zien dat je bij de verzorger een broodje krijgt of een pinda, komen ze toch maar kijken. Nu de olifanten naar voren komen kunnen Olivier en Martijn de babyolifanten veel beter zien. “Ze zien er wel lief uit, mama”, zegt Martijn. “Ja, ze zijn heel lief”, antwoordt papa.

“Kom we gaan nog even langs de kinderboerderij en dan is het echt tijd om naar huis te gaan”, zegt papa. Bij de kinderboerderij lopen heel veel dieren. En de meeste dieren hebben baby’s. De eendjes hebben kuikentjes, de schapen hebben lammetjes, de big heeft kleine biggetjes en de poes heeft kitten. Olivier vraagt aan de mevrouw die daar loopt of hij een baby beet mag houden. Maar de mevrouw vertelt dat dat niet mag. De babydieren worden dan een beetje bang, ze zijn ook nog maar heel klein. De mevrouw verteld dat de dieren eerst iets groter moeten zijn en dan wel vast gehouden mogen worden. En als ze heel groot zijn  mogen ze los lopen op de kinderboerderij. Dan kan je de dieren zo oppakken zonder te vragen. De mevrouw vraagt aan Olivier: ”Je mag wel een diertje aaien als ik hem beet hou. Welk diertje wil je aaien?”. Olivier kan bijna niet kiezen en roept dan: ”een biggetje”. De mevrouw pakt uit het hok van de big een biggetje. Even kijkt mamabig omhoog maar vindt het niet zo erg dat de mevrouw een biggetje pakt, als ze hem zo maar terug zet.  Olivier en Martijn aaien het biggetje. “Hij voelt wel heel zacht aan”, vertelt Martijn aan mama en papa. Papa en mama willen eigenlijk ook wel het biggetjes aaien en vragen dat aan de mevrouw. Nog even snel mogen ze het biggetje aaien, want hij moet weer teug naar zijn mama, anders wordt mamavarken boos.

Papa en mama vertellen aan Olivier en Martijn dat het tijd wordt om naar huis te gaan. Alle baby’s moeten naar bed en het begint etenstijd te worden. Onderweg vertelt Olivier nog aan papa en mama wat hij van de babydieren vond en vraagt dan; ‘kunnen wij ook niet een baby nemen, mama”. “En wat voor baby wil je dan hebben”, vraagt mama. “Ik wil wel een babyhondje. Zo’n klein hondje waar je mee kan spelen en hard rennen in de tuin”, vertelt Olivier. Papa en mama kijken elkaar aan en vertellen aan Olivier dat ze nu nog geen hondje nemen, maar als Tess groter is dan kunnen ze wel een keertje kijken. Dat antwoord vindt Olivier genoeg en vraagt verder niks meer.

Thuis gekomen gaat Olivier nog even buiten spelen.  Als Olivier na een poosje naar binnen rent heeft hij in zijn hand een heel klein babyvogeltje. “Kijk. Kijk eens, mama. Ik heb een baby gekregen”, roept Olivier. Mama kijkt in de handen van Olivier en ziet het hele kleine vogeltje liggen. “Waar heb je die vandaan Olivier”, vraagt mama. “Die heb ik van de vogel meegenomen”, antwoord Olivier. “Dat mag je helemaal niet doen. Nu is mamavogel helemaal verdrietig. Ga de babyvogel maar snel terug zetten in zijn huisje. En kom dan naar binnen”, reageert mama.  Olivier brengt de vogel terug naar zijn huisje en komt binnen. Als Olivier aan tafel zit vraagt hij:”Waarom mocht ik die babyvogel niet houden. Ik wil ook graag een baby. Nu het buiten lente wordt krijgt iedereen een baby, maar ik niet”. “Nee, jij krijgt ook geen baby, Olivier. Als je later groot bent krijg je een meisje, geeft zij je een baby en dan word je een papa”, vertelt mama. “Ga ik dan ook in de lente knuffelen? En heb dan een baby? “, Vraagt Olivier voor de zekerheid. “Natuurlijk mag jij dan in de lente knuffelen en krijg je een baby”, belooft mama.

© Radna 2003 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie