Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 70 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Biba verrast moeder

Biba zat al een poosje voor het raam toen ze eindelijk iemand de trap af hoorde komen. Eindelijk kon ze naar buiten. Nardja deed de deur open en liep direct door naar de keuken. “Wel potversnerrie,” dacht Biba, “het lijkt wel of ik helemaal niet besta!” Ze liep naar Nardja toe en wreef haar kopje langs het been van Nardja. "Mauw," zei Biba tegen Nardja. "Ik wil naar buiten! Alle andere poezen zijn al uren buiten en ik zit nog steeds binnen. Wil je het deurtje open doen?" "Nu even niet Biba," zei Nardja, "ik moet eerst voor mama even ontbijt maken." “Och,” dacht Biba, “eten is natuurlijk ook altijd goed.” Ze ging voor het kastje staan waar het eten in zat. "Nee Biba, mama krijgt ontbijt, jij moet gewoon wachten!" zei Nardja tegen Biba.

RoosBiba snapte er helemaal niets meer van. Normaal was het altijd de mevrouw die het eerst beneden kwam. Dan dekte ze de tafel en zette ze thee. Daarna kwamen de meneer en Nardja pas naar beneden om te eten. Nardja had zelfs haar pyjama nog aan! Zou de mevrouw soms ziek zijn? Biba werd al helemaal ongerust. Ze ging voor de deur naar boven staan en begon rondjes te draaien en te miauwen.

Nardja riep haar in de keuken: "Biba kom eens!" Biba rende snel naar de keuken. Stel je voor dat ze toch eten kreeg! "Nou moet je eens heel goed luisteren, Biba. Vandaag is het moederdag, dus moet ik voor mama een heel erg lekker ontbijt maken. Ik heb dus even geen tijd voor jou!" “Huh,” dacht Biba, “moederdag? Moeder was er toch elke dag? Wat was dat nou weer voor onzin? Waarom legde Nardja nou niet verder uit?”

Nardja stond ondertussen thee te maken. Heel voorzichtig pakte ze de waterkoker en deed er water in. "Daar moet je goed mee uitkijken Biba, dat is ontzettend heet zo meteen. Je mag dus niet op het aanrecht!" Nou dat vond Biba ook helemaal niet erg hoor! Er stond toch geen eten op het aanrecht dus wilde ze er niet eens op! Ze ging wel weer voor het raam zitten, dan kon ze in ieder geval aan alle poezen die langskwamen vertellen dat ze niet naar buiten mocht en dat ze dus ontzettend zielig was . Toen de buurkat langskwam, begon Biba eerst zachtjes uit te leggen wat er aan de hand was. Maar tja, door het glas heen verstond die er helemaal niets van. Biba begon dus maar eens lekker hard te schreeuwen: "Mauw, miauw, mauw…"

"Is het nou over Biba, verdorie! Straks is mama nog wakker en dan is het helemaal geen verrassing meer!" zei Nardja boos tegen Biba. “Nou nog mooier,” dacht Biba, “dus de mevrouw weet helemaal niet dat Nardja met kokend water bezig is. Oh, wat zal Nardja straks ontzettend op haar kop krijgen! En dan boos op mij zijn als ik even wat vertel tegen de buurvrouw!”

Biba ging boos in haar mandje liggen en Nardja ging verder in de keuken. Na een poosje kwam Nardja de keuken uit met een groot dienblad in haar handen. Daar stond een eitje op, een theepot, een heleboel boterhammen en andere dingen. Om de deur open te doen, moest Nardja het dienblad even op tafel zetten en Biba rende toen ook direct de trap op. Ze wilde wel eens zien of de mevrouw soms ziek was. Boven moest ze even wachten voor de slaapkamerdeur, want die was dicht. Nardja kwam vlak achter Biba de trap op en schopte een keertje tegen de dichte slaapkamer deur. "Doe open!" riep ze tegen de deur. De meneer kwam heel snel de deur open doen en toen konden ze naar binnen.

De mevrouw zat rechtop in bed met een heleboel kussens achter haar rug, maar ze lachte wel . "Oh Nardja, wat ontzettend lief van je," zei ze toen Nardja het dienblad op haar benen zetten.

“Nou moe,” dacht Biba, “ze wordt niet eens boos dat Nardja met dat hete water thee heeft gezet.” Maar ze was gelukkig ook niet ziek, anders had ze nooit gelachen. De meneer en Nardja gingen bij de mevrouw op bed zitten dus ging Biba er ook maar bij zitten. Toen de mevrouw haar eten op had, kreeg ze van de meneer een heel mooi ingepakt cadeautje. Biba ging direct op de schouder van de mevrouw zitten. Er zaten hele leuke lintjes aan het pakje en ze wilde er wel zeker van zijn dat zij die kreeg. "Oh, wat een mooi horloge," zei de mevrouw toen ze het cadeautje had uitgepakt. Ze deed hem direct om haar arm. Toen gaf Nardja de mevrouw een cadeautje, ook al met zulke mooie lintjes. Uit het pakje kwam een mooie tekening en een kaarsenstandaard die Nardja zelf gemaakt had van klei. "Tjonge, wat verwennen jullie me zeg," zei de mevrouw terwijl ze de meneer en Nardja knuffelde. “Mmm,” dacht Biba. Dus iedereen gaf de mevrouw een cadeautje en Biba had niets. Snel dacht ze na. Haar rubbermuis misschien? Maar nee, ze dacht niet dat de mevrouw het leuk zou vinden om een muis in de lucht te gooien en die dan weer weg te slaan met haar hand. Het botje wat ze afgepakt had van de buurhond dan misschien? Nee, ook niet, dacht Biba, ze had de mevrouw nog nooit op de grond zien liggen botjes kauwen zoals de buurhond wel deed. Biba had helemaal geen cadeautje en dat vond ze helemaal niet leuk. Ze legde een pootje op haar neus en dacht nog eens heel erg diep na. Opeens wist ze het, maar ze moest er wel voor naar buiten.

Ze rende naar de slaapkamerdeur en begon heel erg hard te mauwen. "Ach, we moeten toch uit bed," zei de mevrouw. "We kunnen Biba ook wel even naar buiten laten."

Toen het poezendeurtje open was, rende Biba naar buiten de buurtuin in. Ze keek even rond en liep toen naar het ding toe wat ze aan de mevrouw wilde geven. Ze zette haar tandjes erin en ze trok heel erg hard, nog harder en nog harder. Het ding zei krak en Biba had het helemaal in haar bekje. Trots sprong ze over het hekje heen en rende naar het poezendeurtje. Maar het ding was veel te groot, het paste niet. Na toch nog eens geprobeerd te hebben, ging Biba maar eens heel hard mauwen. Er kwam helemaal niemand. Als ze nu eens probeerde een stukje van het ding mee naar binnen te nemen. De mevrouw vond die dingen altijd heel erg mooi, dus die zou best wel weten dat de andere helft dan nog buiten lag. Die zou dan wel komen helpen, dacht Biba.

Ze duwde met haar billen tegen het poezendeurtje en zette haar tandjes stevig in het ding. En zo kwamen de billen van Biba het eerst binnen en daarna kwam er pas een kopje.

De mevrouw zat op de bank terwijl Biba heel hard mauwend binnen stond. Het grootste gedeelte van het ding lag nu binnen, maar de rest lag nog buiten en zat helemaal klem tussen het poezendeurtje. De mevrouw moest lachen. "Oh jongens kijk eens, volgens mij heeft Biba ook een cadeautje voor me. We moeten haar alleen even helpen." Ze stond op en trok het hele ding naar binnen, terwijl ze het poezendeurtje helemaal open deed. "Dank je wel Biba voor de heel mooie roos, dat vind ik echt ontzettend lief van je hoor!" Ze pakte Biba op en gaf Biba een vreselijk grote knuffel en een kus bovenop haar neus.

En Biba, die was helemaal blij! Ze ging lekker bij de mevrouw op haar schouder liggen en werd de hele dag lekker geaaid!

©Simone2002 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie