Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 97 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier: Moederdag

Olivier komt de school uit lopen met een envelop in zijn hand. “Mag ik de brief van je hebben?” vraagt mama. “Nee, die mag je niet hebben!” roept Olivier. “Doe niet zo gek. Ik krijg toch altijd de brieven van school?” reageert mama. “Deze mag alleen papa lezen,” vertelt Olivier. Mama laat het maar even zitten en samen gaan ze naar huis.

Als papa net voor het eten thuiskomt van zijn werk, rent Olivier naar papa toe. “Papa, ik heb een brief voor je. Die mag alleen jij lezen!” zegt Olivier. “Die mag ik alleen lezen? Waarom mag mama die dan niet lezen?” vraagt papa. “Lees de brief maar, daarin schrijft de juf waarom mama hem niet mag zien,” vult Olivier zijn verhaal aan. Papa leest de brief en zegt dan tegen mama: ”Morgen zal ik Olivier en Martijn naar school brengen.” “Jij? Waarom zal jij hun wegbrengen?“ vraagt mama. “Dat kan ik je nu niet vertellen, maar je ziet het binnenkort wel,” is het antwoord van papa.

Als Olivier op vrijdagmiddag de school uit komt lopen met een doos, vraagt mama of ze Olivier moet helpen. Het antwoord van Olivier is: ”Je mag hem wel dragen, maar niet in de doos kijken!” Mama pakt de doos over en zet hem in de auto zonder te kijken. Als ze thuis komen, zet mama de doos in de gang. “Zal ik hem op je kamer zetten of wacht je liever op papa?” vraagt mama. Olivier denkt hier even over na en antwoord dan: ”Ik vraag wel aan papa of hij hem op mijn kamer zet.”

Vaas met bloemenHet is zondagmorgen. Olivier en Martijn zijn al vroeg wakker. Als papa ze komt halen, gaan ze naar beneden om een ontbijtje voor mama te maken. Olivier mag geroosterde broodjes maken en Martijn mag een sinaasappel uitpersen. Papa pakt ondertussen een dienblad waarop een roos in een vaas komt en bestek, bordje en een beker. De beker is voor de koffie. Terwijl papa koffie zet, kijkt hij naar Olivier of de broodjes lukken. Wat ziet papa nu? Olivier en Martijn zitten de geroosterde broodjes zelf op te eten! “Het is toch de bedoeling dat mama die krijgt?” vraagt papa. “Wij hebben ook wel zin een geroosterd broodje. Dus nemen we er vast ééntje,” zegt Martijn. “De volgende broodjes zijn voor mama!” zegt papa. Als alles klaar is en een flesje voor Tess warm is, gaan ze naar boven. Mama heeft Tess ondertussen uit bed gehaald, want die is met mama aan het spelen op het bed.

Martijn en Olivier lopen naar hun kamer. Martijn is eerder terug dan Olivier en geeft mama het cadeau. Maar voordat ze kan beginnen met uitpakken, roept Olivier naar papa. Het is ook zo zwaar dat cadeau voor mama, dat papa even helpt met dragen. Als iedereen weer op bed zit, begint mama met uitpakken. Van Martijn krijgt mama een zelfgemaakte broche. “Ik heb die helemaal zelf gemaakt,” zegt Martijn. “Waarvan is die dan gemaakt?” vraagt mama. “Van papier, met verf erover en een speldje aan de achterkant,” vertelt Martijn. Daarbij vertelt hij nog dat hij met het speldje in zijn vinger heeft geprikt, maar dat het niet pijn deed. Mama vindt het cadeau zo mooi dat Martijn er een hele dikke zoen voor krijgt.

Als Olivier zijn cadeau wil geven, neemt mama eerst een slokje van haar koffie. Tess ligt ondertussen op het bed haar flesje te drinken en dat smaakt haar zo te zien goed. Olivier mag zijn cadeau geven en mama is wel heel erg benieuwd. “Voorzichtig doen, anders gaat het stuk!” zegt Olivier nog vlug tegen mama voordat ze begint met uitpakken. Als mama een stukje papier weggehaald heeft, roept Martijn: “Dat zijn bloemen.” “Niet doen,” zegt Olivier. Olivier wil namelijk dat mama zelf ontdekt wat er in het papier zit. Als het papier weg is, ziet mama dat het een brede vaas van haarzelf is met allemaal verschillende kleuren bloemen. “Dit zijn niet alle bloemen hoor. Hieronder zitten nog meer zaadjes. Zo komen er elke keer verschillende bloemen op voor heel lang,” vertelt Olivier. “Ik heb dan wel voor heel lang bloemen op de tafel staan. Ik vind het echt heel erg mooi, Olivier. Kom maar gauw hier, dan krijg je er een dikke zoen voor,” zegt mama.

“En nu ga ik mijn ontbijtje opeten,” wil mama zeggen. Maar wat komt daar nog tevoorschijn? Een cadeau! “Do,”roept Tess. “Krijg ik nog meer cadeaus?” vraagt mama. “Ja, van Tess krijg je nog een cadeautje,” zegt Olivier. Van Tess (en eigenlijk ook van papa) krijgt mama een luchtje. Precies het luchtje wat mama zo lekker vindt. Na alle cadeaus eet mama haar ontbijtje op en de rest gaat zich vast aankleden. Straks gaan ze namelijk naar oma. Voor oma is het ook moederdag en mama heeft voor allebei de oma’s een plantje gekocht.

Bij de oma’s is het altijd heel leuk. Bij de moeder van papa is een hele grote tuin met water waar je in kunt vissen. Met opa gaat Olivier dan vissen. Niet heel lang hoor, maar wel een poosje. Martijn en papa gaan dan wel eens in de tuin voetballen en soms gaan ze mee vissen. Papa en Martijn houden niet zo van vissen, daarom vissen ze niet zo vaak met Olivier mee.

Bij de moeder van mama zijn Olivier en Martijn altijd op zolder. Op zolder staan allemaal oude verkleedspullen en dan verkleden Olivier en Martijn zich en gaan dat beneden laten zien. Heel lang blijven ze niet bij de oma’s, want Tess gaat tussen de middag slapen en papa heeft beloofd dat hij met Martijn en Olivier nog naar het dierenpark gaat. En ’s avonds gaat papa met de jongens koken.

In het dierenpark is het niet zo druk. Dat komt omdat alle papa’s en mama’s naar hun moeders zijn. Als Martijn bij een meneer staat die op de dieren past, vraagt hij: ”Heeft u geen mama?” “Waarom wil je dat weten?” vraagt de meneer. “U bent nu bij de dieren en niet bij uw mama,” zegt Martijn. “Ik ga straks naar mijn mama. Eerst moeten de dieren nog eten hebben en jij bent nu nog op bezoek. Als de dieren straks gaan slapen, kan ik naar mijn mama,” vertelt de meneer. “Heeft u ook een cadeau gekocht?” vraagt Olivier. De meneer vertelt dat hij een mooie trui heeft gekocht. Olivier en Martijn vertellen om de beurt wat zij voor mama hadden en de meneer vindt het wel lief wat ze gegeven hebben.
“Kom we gaan nu naar huis. De meneer wil naar zijn mama en wij gaan koken voor onze mama!” zegt papa.

Thuis is mama op de grond met Tess aan het spelen en knuffelen. Papa en de jongens nemen een beetje drinken en gaan dan aan het werk. Martijn mag papa helpen met tafel dekken en Olivier mag ondertussen een salade maken. Papa heeft uitgelegd wat er in de sla moet en Olivier snijdt alles in kleine stukjes. Mama komt toch nog even in de keuken kijken of ze niet kan helpen, maar Olivier duwt haar de keuken uit. Voor mama is het eigenlijk ook wel een beetje raar. Zo kookt ze elke dag en nu mag ze niet eens in de keuken komen!

Als mama weg is, zet papa de krieltjes op het vuur en bakt het vlees. Als de mannen klaar zijn met koken, mag Martijn mama en Tess roepen.
Mama is helemaal verrast dat haar mannen zo goed kunnen koken. De tafel is netjes gedekt en er staan allemaal lekkere dingen op tafel.
Iedereen vindt het heel lekker smaken, zelfs Olivier en die vindt niet altijd alles even lekker wat mama maakt.

Als toetje is er ijs. Olivier mag van papa in elk bakje een schepje ijs doen. In zijn eigen bakje doet Olivier een beetje meer. Martijn ziet dit en zegt het meteen tegen mama. “Olivier, niet zoveel nemen, straks heb je buikpijn,” zegt mama. Papa knikt naar mama dat het voor deze keer wel mag. Ze laat het hier maar bij en hoopt dat Olivier geen buikpijn zal krijgen.

Voordat de kinderen naar bed gaan, gaat mama met ze naar de televisie kijken. Papa ruimt ondertussen de tafel leeg en zet de vaatwasser aan. Net als papa de kamer in komt lopen, zijn de programma’s voor kinderen afgelopen en gaan ze in bad. Als Olivier in bad zit, begint hij al een beetje buikpijn te krijgen, maar zegt niks tegen mama. Toch merkt mama aan Olivier, dat er iets is. Mama vraagt er naar, maar Olivier zegt niks. Papa legt Tess in bed en mama leest op de kamer van Martijn een verhaaltje voor. Het verhaal gaat over moederdag. Een muisje geeft voor zijn mama een feestje, omdat het moederdag is. Martijn begint al te gapen en ook Olivier is aardig moe aan het worden. Daarom besluit mama dat er vanavond maar één verhaal wordt voorgelezen. Een dikke kus voor Martijn en Olivier nog en dan kan mama op de bank bij papa een kopje koffie drinken, dat door papa gezet is. Voordat mama naar benden gaat, vraagt ze aan Olivier: ”Heb je buikpijn?” Olivier knikt ‘ja’. “Ik heb nog tegen je gezegd dat je niet meer ijs moest nemen, want anders kreeg je buikpijn. Ga maar snel op je zij liggen en denk aan iets leuks, bijvoorbeeld het vissen met opa vanmiddag. Morgen als je dan wakker wordt, is je buikpijn weer over!” zegt mama. Olivier krijgt een kusje van mama en mama zegt nog voordat ze het licht uitdoet: ”Neem je de volgende keer minder ijs? Dan heb je ook geen buikpijn meer!” “Oké,” zegt Olivier slaperig. Mama heeft haar twijfels. De volgende keer dat ze ijs eten, smaakt het toch weer zo lekker dat Olivier heel veel kan opeten en dan kan hij weer buikpijn krijgen. Olivier weet dan vast niet meer dat hij dit met mama heeft afgesproken. Geeft ook niks, ijs is ook zo lekker!

Olivier wenst alle mama’s een leuke Moederdag!

©2002 Radna voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie