Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 22 guests and no members online

User Rating:  / 4
PoorBest 

Pasen ABC

Aswoensdag

Begin van de 40 dagen vastentijd voorafgaand aan Pasen. tevens het einde van het carnaval.

 Blijde gezichten

Smile

Het voorjaar begint dit levert veel blijde gezichten op. Pasen begint nooit voor 21 maart (het begin van de lente) Pasen valt op de eerste zondag na de volle maan. Pasen heeft meerdere betekenissen (zie de P van Pasen).

 Calvarieberg

De berg waarop Jezus Christus gekruisigd werd.

 Dagen

Extra vrije dagen rond Pasen, tevens de dagen die vooraf gaan aan Pasen zoals Witte donderdag, Goede vrijdag en Paaszaterdag.

 Eieren

eieren

Het symbool van opstanding (nieuw begin). Nu worden eieren geassocieerd met Pasen net zo als de paashaas en paasvuur (dit zijn ook symbolen van Pasen).

 Feest

Het feest in kerkelijke zin, maar ook het lentefeest.

 Goede Vrijdag

De kruisiging van Jezus Christus en de dag waarop Judas Jezus verraden heeft.

 Hof van Olijve

Hier wandelde Jezus Christus nadat hij aan zijn apostelen verteld had dat een van hen hem zou verraden.

 Israëlieten

De Israëlieten vieren de bevrijding uit de slavernij nog elk jaar samen met het vieren van het paasfeest. Hierbij worden lammetjes geslacht en speciale broden gegeten.

 Judas

De verrader van Jezus Christus. Hij heeft hem verraden door hem te begroten met een kus. Petrus heeft nadat Jezus gevangen is genomen tot drie maal toe ontkend dat hij Jezus hoorde.

 Kruis

Kruis

Aan een kruis werd Jezus vastgenageld. Op zijn hoofd werd een kroon van doornen geplaatst. Nadat hij gemarteld was, moest Jezus zelf zijn kruis dragen waaraan hij daarna werd vastgenageld.

 Liefde

De Liefde die Jezus voor iedereen over had en die nu nog voelbaar is in vele harten van mensen.

 Maria van Magdalena

Zij vond het graf van Jezus Christus leeg en is de eerste die hem weer levend gezien heeft.

 Nagels

Hiermee werd Jezus gekruisigd. Naast het kruis van Jezus stonden nog twee kruizen, hieraan hingen twee moordenaars zij werden echter met touwen vastgemaakt. Men gebruikte in die tijd alleen nagels als je een hele erge crimineel was.

 Onweer

onweer

Op het moment dat Jezus Christus stierf werd de hemel pikzwart en begon het te onweren. De mensen zagen dit als een wonder. Deze dag werd Goede Vrijdag genoemd.

 Pasen

Op de zondag na de eerste volle maan in de lente is het Pasen. Het feest werd gehouden om de vernieuwing van het leven in de lente te vieren. Pasen is van oorsprong geen godsdienstig feest. Later heeft Pasen voor gelovigen een eigen betekenis gekregen die overigens wel aansloot op de oorspronkelijke betekenis. De godsdienstige betekenis van Pasen is de viering van de opstand van Jezus Christus. In bijna alle landen in de wereld wordt Pasen gevierd. Maar de manier waarop Pasen wordt gevierd, is voor ieder land verschillend.

 Quiz

Test je kennis van Pasen hier

 Rustplaats

De plaats waar Jezus na zijn sterven aan het kruis te ruste werd gelegd was een grot, voor de grot werd een grote steen gerold.

 Stok

De palmpasenstok. De versierselen aan de palmpasenstok zijn allemaal symbolen. De stok in de vorm van een kruis wordt versierd met groene takjes die verwijzen naar de intocht van Jezus, die op een ezeltje Jeruzalem binnen reed. Hij werd hierbij ingehaald door mensen die hem met palmtakken toezwaaiden. Verder hangen er kransen aan de stok die staan voor de kringloop van het jaar en van het leven. Bovenop de stok staat een haantje van brooddeeg. De haan is het symbool van Jezus: hij kraait als de zon opkomt, maakt je wakker en vertelt je dat het licht eraan komt. Het snoep aan de stok, geeft aan dat Palmpasen een feest is.

 Tip

Op SpeelZolder zijn veel leuke paasknutsels, kleurplaten en recepten te vinden.

 Uitblazen

Om de geverfde eieren langer te bewaren kun je ze van te voren uitblazen.

 Veroordeeld

Jezus werd ter dood veroordeeld.

 Witte Donderdag

De dag van het laatste avondmaal. De dag waarop Jezus aan zijn apostelen vertelde dat een van hen hem zou verraden.

 X

Als je deze letter draait krijg je het kruis. Van dit kruis kun je een mooie palmpasenstok maken.

 Yell

Op het moment dat Ponsius Pilatus aan de menigte vroeg wat er met Jezus moest gebeuren yellden ze allemaal dat hij gekruisigd moest worden.

 Zondag

Palmzondag de laatste zondag voor Pasen en de dag waarop kinderen een palmpasenstok brengen naar zieken en bejaarden.

 
 

 

 

Zoeken

advertentie