Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 24 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Biba en de eieren

Kuiken met eierenmmmmmlekker warm was het zo in het zonnetje. Biba lag lekker languit voor het raam op de vensterbank naar buiten te kijken.Ze kneep haar ogen dicht tegen de zon en rekte zich helemaal uit. Zo kon ze wel uren blijven liggen. “biba , nu heb je daar lang genoeg gelegen, ik wil het huis schoon hebben voordat nardja en papa thuiskomen dus nu ga je maar eens even buiten spelen “zei haar mevrouw. “Bah” dacht biba . “dat gebeurden nou altijd als je net eens lekker lag. Ze lag daar nog maar een paar uur en nu moest ze al weer weg. Ze ging staan en rekte zich helemaal uit. Haar mondje ging heel ver open tijdens het gapen en een klein roze tongetje kwam naar buiten. “snel je mond dichtdoen biba, straks vliegt er een vliegje in “maakte de mevrouw een grapje tegen biba. Snel klapte biba haar mondje dicht. “goh biba dat was een grapje hoor ! Dat wist biba best, maar stel je nou eens voor dat het echt gebeurde, ze moest er niet aan denken ! Vliegen waren leuk om mee te spelen, maar stel je voor dat ze je mond invlogen…..waar vlogen ze dan helemaal naar toe, misschien wel in je staart ! En dan begon je staart helemaal te vliegen, en misschien ging biba dan zelf ook wel helemaal de lucht in. Brrr biba begon er helemaal van te bibberen.

“Ga je nou biba, of moet ik je helpen “vroeg de mevrouw. Biba sprong snel op de grond en liep naar de bank . “nee biba, die wil ik ook schoonmaken, ga nou maar lekker naar buiten. Al mopperend liep biba naar het poezendeurtje. Potversnerrie ze lag net zo lekker ! Ze nam een aanloopje naar het poezendeurtje, want dan klepperde het zo lekker als je erdoor rende en daar had de mevrouw zo’n hekel aan. Net goed ! Moest ze biba maar niet naar buiten sturen. Ze nam de aanloop, deed een sprongetje naar het deurtje……en knalde met haar kopje tegen het deurtje aan ! De mevrouw kwam direkt kijken toen ze de knal hoorde . “oh wat vind ik dat erg biba , ik ben helemaal vergeten om vanmorgen het deurtje open te doen!”Biba mauwde heel hard, tuurlijk was ze hartstikke zielig. En als de mevrouw het erg vond , dan wilde ze best nog wel heel erg veel meer zielig zijn hoor ! Ze draaide met haar ogen en hield zich helemaal slap. Ze speelde een beetje dat ze niet op kon staan. De mevrouw ging op haar hurken bij biba zitten, en biba mauwde maar weer eens heel erg zielig……….ze had ook zo’n ontzettende pijn ( nu ja eigenlijk helemaal niet, maar ze vond het wel leuk al die aandacht )
”Wil je een snoepje biba ?”vroeg de mevrouw  “dan moet je even meelopen naar de keuken “snel sprong  biba op en rende naar de keuken, want voor snoepjes deed ze alles. Oeps, eigenlijk had ze natuurlijk moeten  blijven liggen , ze deed toch net of ze heel erg gewond was ? Snel begon ze heel erg te zwabberen met lopen en door haar pootjes te zakken, maar de mevrouw had haar al door en begon te lachen . Toch kreeg ze gelukkig nog een snoepje. De mevrouw deed het poezen deurtje open en biba stapte rustig naar buiten.
Gelukkig was het helemaal niet koud en biba ging dan ook direkt in de stuiken op zoek naar een lekker zacht plekje om te slapen. In een grote plant waar ze wel vaker sliep draaide ze zich een paar keer rond en toen ging ze liggen. Gatsie er zaten allemaal bulten in de plant, dan maar een andere plant. Zoekend keek ze rond. Hm die grote met die kleine blaadjes die lag ook altijd wel lekker en die rook ook nog lekker. Langzaam slenterde biba naar de plant, draaide zich rond en ging liggen. Ze stond direkt weer op . In die plant zaten ook allemaal bulten ! Op dat moment kwam haar vriendje eraan. “ha die biba, ga je lekker buiten slapen “vroeg top terwijl hij met zijn staart over biba haar kopje aaide. “mauw “zei biba, “dat wilde ik maar alle planten hebben bulten gekregen !” Top keek haar met open bekje aan “bulten “vroeg hij “wat voor bulten ?”Biba vertelde hem dat hij maar eens moest gaan liggen dan kon hij het zelf voelen . Terwijl Top ging liggen liep biba naar de volgende struik toe, terwijl ze ging liggen voelde ze al dat deze ook bulten had. Ook top voelde de bulten en stond direkt weer op. “mmmmmm planten horen geen bulten te hebben “dacht top hardop “dat is gek !”Hij ging op zijn buik voor de plant liggen om er onder te kunnen kijken en biba ging ernaast liggen. Onder de stuik lagen allemaal dingen Ze waren niet echt rond, en niet echt groot en niet echt rechthoekig maar van alles wat. “joh we hebben een eierstruik ontdekt “zei top. Biba keek top heel dom aan . Wat was nou een eierstruik ? Top legde biba uit dat mensen die dingen die onder de struiken lagen opaten . Hij dacht dat er aan de struiken in de tuin van biba eieren groeiden. “Dat is gek “zei biba “die waren er vorig jaar nog niet ! Tja dat wist top ook niet, dit was voor hem ook de eerste keer dat hij een eierstruik ontdekte. Wel vond hij het heel gek dat al die eieren gekleurd waren, sommige eieren hadden zelfs gezichten. Hij dacht dat de mensen de eieren eerst schoonmaakten en dan pas opaten, want hij had nog nooit zulke eieren gezien vertelde hij aan biba.
Terwijl ze nog een poosje aan het kletsen waren bij de eierestruiken hoorde biba nardja thuiskomen. “Ik ga naar binnen hoor Top “zei ze “ik heb narjda de hele dag nog niet gezien !”Top aaide met zijn staart over biba haar hoofde en zei dat hij dat helemaal niet erg vond, hij ging ook lekker naar huis t.v kijken.
Toen biba naar binnen liep zag ze een nieuwe grote lamp staan. Het was niet zo’n hele grote. Ze ging hem eens van dichtbij bekijken. Goh die was lekker warm zeg! Biba liep naar haar mandje en pakte met haar tanden haar dekentje beet. Dit dekentje sleepte ze naar de lamp en legde ze eronder, zelf ging ze lekker op het dekentje onder de lamp liggen. Wow zeg dat was lekker warm, ze hoopte dat ze daar onder die lamp mocht blijven slapen!
Toen narjda binnenkwam moest ze lachen “gekke biba, die lamp is helemaal niet voor jou, die is voor de kuikentjes!”Zei ze. Dat vond biba helemaal niet leuk, maar ze was wel nieuwsgierig wat die kuikentjes dan waren die haar lamp inpikten! Nardja kwam al aanlopen met een glazen bak met een handdoek erin. Uit een doosje wat haar vader vasthad pakte ze wat dingen en die legde ze in de bak op de handdoek. Daarna zette ze de glazen bak op de grond onder de lamp. He! Dat was gek. Top had haar verteld dat die dingen eieren waren en dat de mensen die opaten en nu legde Nardja die dingen onder een lamp in een bak? Hier klopte iets niet! Zelfs toen iedereen al naar bed was bleef biba naar de bak zitten staren ( ze kon toch niet slapen, de lamp moest aan blijven had de meneer gezegd en biba kon niet slapen met al dat licht aan. ) Waarom moesten die dingen die niet bewogen nou onder die lekkere warme lamp liggen en waarom mocht biba daar niet liggen? De meneer had over de bovenkant van de bak gaas gedaan en had heel erg streng tegen biba gezegd dat ze er niet op mocht gaan liggen.
Ineens had biba een idee, als ze nou haar mevrouw en, meneer eens ging helpen. Al denkend liep ze naar het kattendeurtje..Gelukkig dat was open. Nu moest ze even heel erg goed na gaan denken …….Waar woonde top ook alweer? Ze liep de straat op en begon maar gewoon heel erg hard te mauwen. Het was te veel werk om in haar eentje te doen, top moest haar echt komen helpen! “Waar is de brand “hijgde Top terwijl hij keihard aan kwam rennen. Biba legde haar plan aan top uit en hij vond het een geweldig idee en bood direkt aan om haar te helpen. Samen gingen ze terug naar de tuin van biba. Snel verdeelden ze het werk. Top zou de eieren plukken en naar het poezendeurtje brengen, biba zou ze naar binnen slepen en op haar dekentje leggen wat ze voor het poezendeurtje had gelegd binnen. Daarna zouden ze samen alle eieren boven op de glazen bak gaan leggen. Tjonge dat was een goed plan, de mevrouw en meneer zouden wel heel erg blij zijn dat ze zo slim was dacht biba! Nou moest ze alleen nog snappen waarom al die eieren nou zo nodig onder die lamp moesten liggen. Een lamp was voor lezen zei haar mevrouw altijd en voor kijken, maar eieren konden toch niet lezen en niet kijken ……of zouden die ogen die erop stonden dan toch echt zijn.
Samen sleepten ze alle eieren die ze maar konden vinden naar binnen en legden ze op de glazen bak.Volgens Top moest dat heel erg voorzichtig want ze gingen snel stuk en dan werd het een ontzettend zooitje. Toen ze klaar waren bedankte biba top en ze sleepte haar dekentje weer terug naar de bak. Met haar billen schoof ze de bak millimeter voor millimeter aan de kant zodat ze zelf ook een klein plekje onder die warme lamp had. Toch wel eng al die ogen vond ze………maar toch viel ze in slaap.
De volgende morgen werd biba wakker van een heleboel gepiep. Slaperig keek ze om zich heen, waren de hamsters ontsnapt en stonden die in haar oren te piepen? Opeens zag ze het en van schrik sprong ze omhoog. De eieren waren gestolen! Tenminste de eieren in de bak….De eieren die top en biba boven op de bak hadden gelegd waren er allemaal nog. In de bak liepen allemaal kleine gekke gele balletjes rond en die piepten. Net toen biba heel erg hard wilde gaan roepen hoorde ze Nardja van de trap af komen. “Mauw “zei biba “bel de politie ………die gele ballen hebben alle eieren op gegeten. Nardja hoorde het gepiep al en riep haar moeder “mam de eieren zijn uitgekomen, er zitten al wel 9 kuikentjes in de bak. !” Gilde Nardja naar boven. De mevrouw kwam ook al naar beneden gerend gevolgd door de meneer. Met zijn allen zaten ze voor de bak en zeiden dingen als “ach “en “oh wat lief “Biba snapte er helemaal niets van, kwamen er s’nachts van die gele ballen die de eieren op aten en dan vonden ze dat nog lief ook, stel je voor die gele balletjes hadden biba wel op kunnen eten!!
”Kijk nou naar biba man “ziet Nardja “ze snapt er helemaal niets van “ Nardja legde aan biba uit dat die kuikentjes in de eieren hadden gewoond en nu eruit waren gekomen. Ineens zag de meneer alle eieren die biba en Top erbovenop hadden gelegd…….”Hoe komen Potversnerrie al die eieren die ik in de tuin verstop heb hierboven op die bak terecht……..” bromde hij

Biba wist  niet hoe ze dit aan Top uit moest gaan leggen, gele ballen die kuikentjes waren en die in eieren woonden……meneren die eieren in de tuin verstopten……ze snapte er helemaal niets meer van. Maar omdat ze zo lief was geweest mocht biba lekker onder de warme lamp liggen , dus hoe ze het aan top moest uitleggen dat ging ze later wel eens bedenken, nu ging ze eerst maar eens lekker slapen ……….


© Simone 2003 voor SpeelZolder

Zoeken

advertentie