Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 611 guests and no members online

User Rating:  / 3
PoorBest 

Olivier viert Pasen

2 kippenOver een paar dagen is het Pasen. Samen met papa gaat Olivier naar de bloemist om een tak te kopen. Het is een speciale tak die je Pasen neer zet en allemaal kleine figuurtjes in hangt. Een Paastak, heet dit. Bij de bloemist mag Olivier de tak uitzoeken. “Ik wil een hele mooie grote tak voor de Pasen”: zegt Olivier tegen de mevrouw in de winkel. De mevrouw laat een tak zien maar Olivier vindt die niet goed en schudt met zijn hoofd nee. Papa kijkt Olivier aan maar hij weet heel zeker dat hij die tak niet wilt. De mevrouw pakt een andere tak en Olivier vindt die wel mooi. Papa en Olivier lopen mee naar de kassa om de tak te betalen. Nog een stukje papier aan het uiteinde van de tak, want dan kan Olivier hem dragen. Als ze thuis komen laat Olivier aan mama zien wat voor tak hij uit heeft gekozen. Mama vindt de tak heel mooi en gaat een vaas halen.

Als de tak in de vaas staat zet mama hem op de grond neer. Dan kunnen Martijn en Olivier samen de tak versieren, met allerlei figuurtjes. Er zijn zoveel verschillende figuren aan een touwtje dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Papa komt even helpen en daarna mogen Martijn en Olivier samen verder gaan. Om de beurt kijken Olivier en Martijn naar de tak. “Hij wordt wel heel erg mooi. Toch Olivier?”, vraagt Martijn. “Ja, het is de mooiste tak van de hele straat”, vindt Olivier. Als de tak helemaal vol hangt met de figuurtjes komt mama net aanlopen. “Zo dat hebben jullie mooi gedaan. Ik zal hem op de tafel zetten, zodat Tess er niet bij kan” roept mama. Van een afstandje staan Olivier en Martijn naar de tak te kijken. Ja, de Paastak is wel heel erg mooi.

Mama stelt aan Olivier en Martijn voor om eieren te gaan schilderen. Die heeft mama eerder op de ochtend al gekookt. Je kan alleen met hard gekookte eieren gaan schilderen. Zachte eieren gaan namelijk kapot. Op de tafel in de keuken heeft mama de schilderspulletjes al klaar gelegd. Martijn en Olivier krijgen nog een oud overhemd van papa aan, want daar mag verf op komen. Olivier pakt een ei en begint met schilderen. Heel even denkt hij wat hij er eigenlijk op zal schilderen, hij kijkt naar Martijn maar die is al heel druk bezig. Olivier besluit om ook aan de slag te gaan. Op het eerste ei van Olivier komen allemaal sterretjes te staan. Op het volgende ei tekent hij een haasje met gras onder zijn voetjes. Martijn tekent op zijn ei allemaal streepjes met verschillende kleurtjes. Dat ziet er wel heel feestelijk uit en ook Olivier gaat brede strepen op zijn ei tekenen. Dan maakt hij nog een ei met gekleurde vierkantjes. Even later zijn er nog 2 eieren over. Nog 1 voor Martijn en de laatste is voor Olivier. Op het laatste ei tekent Olivier allemaal kleine eitjes. Dan lijkt het net of in de buik van het ei allemaal kleine eitjes zitten.

Nu moeten eerst alle eieren goed drogen, voordat er iets mee gedaan kan worden. “We zijn helemaal klaar, mama” roept Olivier. Mama komt de keuken binnen en ziet dat alle eieren een gekleurde buitenkant hebben. “Oké, dan mogen jullie lekker naar buiten als je dat wilt.,De eieren kunnen dan goed drogen, voordat we ze morgen op gaan eten”, antwoord mama. “Opeten?” vraagt Martijn. “Ja, morgen is het Pasen en dan gaan we eitjes eten”, is de reactie van Olivier.

De volgende morgen is Olivier al vroeg wakker. Want hij wil graag zijn geverfde ei opeten. Op zijn tenen sluipt Olivier naar beneden. Maar als hij benden is loopt papa en mama al in de keuken. Ze zijn de tafel aan het dekken, maar al snel ontdekt Olivier dat de gekleurde eieren niet op tafel staan.

“Goedemorgen, Olivier. Ben je na al wakker?”, vraagt papa. “Ja, maar waar zijn de geverfde eieren?”, is het antwoord van Olivier. “De eieren?”, vraagt mama, “O die zijn verstopt in de woonkamer. We gaan zo Tess en Martijn uit bed halen en dan mogen jullie eieren zoeken”, vult papa mama aan. Olivier vindt dit maar niks. Heeft hij eerst gisteren eieren zitten verven en nu moet hij ze nog gaan zoeken ook voordat hij ze op mag eten.

Papa en mama gaan vlug naar boven om Tess en Martijn uit bed te halen. Als iedereen weer beneden is vertelt papa dat het Pasen is. Dan mag je eieren eten, maar voordat je die eieren kan eten moet je ze eerst gaan zoeken. Martijn begint te gillen, want dit is wel een heel leuk spelletje. Normaal mag je je eten niet verstoppen, maar nu hebben papa en mama dit gedaan. Martijn loopt al door de kamer en vindt 1 ei. “Kom op Olivier. Zo meteen heeft Martijn alle eieren gevonden en heb jij niks. Je kan dan ook geen eitjes eten”, vertelt papa aan Olivier. Dit laat Olivier zich niet nog een keertje zeggen en al snel heeft Olivier ook een eitje. Hij legt hem bij zijn bordje op tafel en gaat snel verder zoeken. Als alle eitjes zijn gevonden heeft Olivier 1 ei meer dan Martijn, want Tess heeft ook 1 ei gevonden.

“Ik heb lekker gewonnen”, roept Olivier. Martijn kijkt boos naar Olivier, maar als mama tussen beiden komt om te zeggen dat ieder nu 2 eieren mag eten en de rest moeten bewaren begint Martijn al te lachen. “Je mag toch al je gevonden eieren opeten” vraagt Olivier. “Dat kan toch niet, Olivier, dan heb je straks buikpijn”, zegt papa. “Morgen mag je nog een ei eten en misschien wil opa of oma straks wel een ei van jou hebben”,vult mama papa aan.

Voordat er verder boze gezichten komen gaan ze maar vlug aan tafel om te eten. Olivier weet eigenlijk niet welk ei hij als eerste op zal eten. Maar eigenlijk maakt het niet uit, want je moet van alle eieren eerst de schil eraf halen voordat je hem kan eten. Dus kiest Olivier die met de streepjes. En daarna het ei met de haas erop. Als iedereen klaar is met eten ruimen papa en mama de tafel af en Olivier en Martijn gaan naar zolder om te spelen.

Olivier en Martijn zijn lekker op zolder aan het spelen als mama roept en vraagt of ze beneden willen komen, want opa en oma zijn gekomen. Opa en oma hebben ook iets lekkers mee genomen, namelijk eitjes. Maar geen echte eitjes nee eitjes van chocolade. Opa en oma krijgen hiervoor een dikke kus, want het is wel heel lief dat ze iets mee hebben genomen.

“Oma, ik heb van u eitjes gekregen wilt u van mij ook een ei”, vraagt Olivier. “een ei van jou?”, vraagt oma. “Ja, vanmorgen hebben we eieren gezocht en ik had er 1 meer dan Martijn en mama heeft gezegd dat ik moest vragen of u die wilde hebben”, verteld Olivier. Oma vindt dit wel heel lief en loopt met Olivier naar de keuken om een eitje uit te zoeken. Oma neemt het ei met de sterretjes. Als ze de kamer weer in lopen denkt Olivier ineens dat opa nu geen ei heeft. “Mama”, vraagt Olivier”. “Tess mag toch geen ei hebben?. Mag die van Tess dan naar opa, want oma heeft nu wel een ei, maar opa heeft nog helemaal niks.” Mama vindt dit een goed idee en haalt uit de keuken het gevonden ei van Tess. Nu liggen op tafel de twee eieren voor opa en oma.

Papa heeft ondertussen voor koffie en drinken gezorgd. Oma heeft nog een taart gebakken en iedereen krijgt een stukje. Tess krijgt een liga, want taart mag ze nog niet hebben. Opa en oma blijven nog de rest van de dag. Ze gaan wandelen in het park en doen spelletjes. Na het eten en sesamstraat kijken is het toch echt tijd om naar bed te gaan. Voordat Olivier naar boven gaat loopt hij nog even naar de keuken om te kijken of zijn eieren, die hij morgen mag opeten, er nog staan. “ Olivier, kom. Je eieren zijn er morgen heus nog wel, maar nu ga je naar bed”, zegt papa. Want papa weet dat mama nu de eieren niet weer zal verstoppen. Eén keer zoeken van eieren is genoeg.

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie