Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 71 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Sinterklaas bij Olivier

sinterklaas3

Het zijn spannende dagen voor Olivier en Martijn, want Sinterklaas komt naar Nederland. Olivier en Martijn hebben uit de boekjes van de speelgoedwinkel plaatjes geknipt en in een schriftje geplakt, zodat sinterklaas weet wat Olivier en Martijn willen hebben. Op zaterdagmorgen komt Sinterklaas met al zijn zwarte pieten aan. Olivier en Martijn zitten voor de televisie, mama en kleine Tess komen ook kijken. “Weet Tess wie sinterklaas is, mama?” vraagt Martijn. “Nee”, roept Olivier, “daar is ze veel te klein voor”.

Mama zegt er bij: ”Toen jullie zo klein waren wisten jullie ook niet wie Sinterklaas was en als jullie de zwarte pieten zagen moesten jullie heel hard huilen”. Olivier en Martijn kijken elkaar aan en moeten heel hard lachen om wat mama zegt. Op de televisie komt de boot al in zicht en er worden liedjes gezongen. Mama, Olivier en Martijn zingen mee en Tess vindt dat heel leuk. “Jammer dat papa niet mee kan kijken mama”, zegt Olivier. “Nee, maar ik denk dat papa wel op tijd terug is van boodschappen doen, zodat hij sinterklaas nog even kan zien”, antwoordt mama. Maar Olivier luistert niet meer, want er zijn zwarte pieten op de televisie.

Voordat de sinterklaas echt in beeld is haalt mama nog drinken en pepernootjes. Als sinterklaas en zijn zwarte pieten in Nederland komen mag je pepernootjes eten.
Vol spanning kijken mama, Olivier, Martijn en Tess naar de televisie. Het is altijd heel spannend als sinterklaas in Nederland komt. Als na een uurtje televisie kijken de sinterklaas gaat rusten, gaan Olivier en Martijn een kleurplaat maken. Nu mag je je schoen zetten en dan hoort er iets moois in voor Sinterklaas. Dan krijg je een cadeautje of iets lekkers.

Zelfs op de school van Olivier wordt er aan Sinterklaas gedaan en ook daar mag Olivier zijn schoen zetten. Op school krijgt hij er een chocolade muisje in met wat pepernootjes. Die dag is Olivier maar een halve dag op school. Thuis, bij alle kinderen, worden er pakjes uit gepakt. Niet morgen, 6 december, want dan is de Sint echt jarig en kan hij niet bij alle kindjes langs om cadeaus te geven.

Olivier en Martijn gaan die avond vroeg in bad, trekken hun pyjama’s aan en mogen beneden nog even televisie kijken. Op de televisie is sesamstraat waar Sinterklaas met zijn zwarte pieten op bezoek komt. Als Olivier en Martijn vol spanning voor de televisie zitten gaat ineens heel hard de deurbel. Olivier gaat samen met papa naar de voordeur om open te doen. Wie staat daar voor de deur…Sinterklaas met 2 zwarte pieten. “Kom maar binnen hoor sinterklaas!”, zegt Olivier. “Mag dat ook wel van je papa?”,vraagt sinterklaas. Gelukkig knikt papa ja en sinterklaas gaat samen met de zwarte pieten naar binnen. In eerste instantie schrikken mama en Martijn van het bezoek van de sint.

Papa gaat met Martijn en Olivier liedjes zingen terwijl mama voor drinken gaat zorgen. Mama zegt tegen de sint dat hij in de stoel mag gaan zitten en dan haalt zij een kopje koffie voor de Sint. De zwarte pieten willen graag warme chocolademelk en dat heeft mama ook in huis. Olivier loopt mama achterna en vraagt of de pieten een koekje mogen. Volgens mama eten de pieten geen koekjes en wel pepernootjes en speculaas. Mama maakt een bordje klaar met pepernootjes en speculaas erop en Olivier brengt dit naar binnen. Hij vraagt aan de pieten of ze iets lekkers lusten. Natuurlijk hebben de zwarte pieten wel zin in een pepernootje.

Als ze allemaal wat hebben gedronken vraagt sinterklaas aan Olivier: “Olivier, waar is je zusje?”. “Die ligt al te slapen, ze is nog maar klein” antwoord Olivier. “Dat is wel heel erg jammer”, zegt Sinterklaas, “want ik heb alleen maar cadeaus voor je zusje en Martijn”. Olivier kijkt sinterklaas verbaasd aan en vraagt:” en mijn cadeaus dan?”. Ik ben heel erg lief geweest dit jaar. “Krijg ik dan niks?”.

Sinterklaas kijkt naar papa en mama en vraagt of Olivier echt lief is geweest. Papa antwoordt” Olivier haalt weleens grapjes uit met andere kindjes of doet iets stouts, zoals in een boom klimmen als het niet mag, maar hij belooft altijd dat hij het niet meer zal doen. Gelukkig luistert hij wel”. Sinterklaas gelooft papa en zegt dan snel tegen Olivier dat hij wel cadeaus voor Olivier bij zich heeft, maar Olivier moet ook beloven dat hij beter gaat luisteren. Als iets niet mag dan moet Olivier het ook niet doen. Olivier belooft dat hij zal luisteren. Olivier denkt “ik zal maar luisteren anders krijg ik geen cadeaus”.

Als bijna alle cadeaus uit zijn gepakt staat Sinterklaas op en zegt tegen de zwarte pieten dat het tijd is om weg te gaan. Er zijn nog zoveel kinderen waar Sinterklaas ook heen gaat. Nog vlug geven Olivier en Martijn Sinterklaas een handje en bedanken Sinterklaas voor alle cadeaus. Mama zegt tegen Sinterklaas dat Tess morgen haar eigen cadeaus uit zal pakken. Daar is Sinterklaas blij om.

Als Sinterklaas weg is gaan Olivier en Martijn nog een poosje met het nieuwe speelgoed spelen. Martijn heeft een treinbaan en treinen gekregen. Olivier vindt dit ook heel erg leuk en gaat meespelen. Olivier pakt het doosje met de knop erop waar je treinen aan en uit zet, maar die wil Martijn graag hebben. Olivier geeft het doosje niet terug en Martijn wordt heel boos en gaat slaan, Olivier slaat terug en huilend loopt Martijn naar papa. Boos komt papa binnen en zegt tegen Olivier: “Olivier de treinen zijn van Martijn, laat Martijn er zelf mee spelen. En je mag helemaal niet gaan slaan!”. “Ja, maar Martijn ging mij ook slaan”, antwoordt Olivier. “Jullie mogen allebei niet slaan. Dus nu naar bed”, is papa’s antwoord.

Boos en verdrietig gaat Olivier naar zijn kamer, want hij wilde nog zo graag met zijn nieuwe speelgoed spelen. Dan had hij maar geen ruzie moeten maken met Martijn. Als Olivier in bed ligt komt mama nog even kijken. “Vind je je speelgoed mooi, Olivier?”, vraagt mama. “Ja, ik vind het heel mooi en wat ik leuk vond is dat Sinterklaas het zelf kwam brengen. Komt Sinterklaas volgend jaar weer mam?. Misschien mag Tess dan wel opblijven?. Mama denkt hier even over na en antwoordt: “Het duurt nog heel lang voordat Sinterklaas weer komt. Als Sinterklaas volgend jaar komt kunnen we Tess wel even ophouden. Ga nu maar lekker slapen. Morgen moet je weer naar school en daarna kan je met je nieuwe speelgoed gaan spelen”.

Mama leest nog een verhaaltje voor over Sinterklaas in Spanje, want morgen gaat Sinterklaas weer terug naar huis. Voordat het verhaaltje uit is, ligt Olivier al te slapen en droomt van Sinterklaas en zijn speelgoed.

© Radna 2001 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie