Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 69 guests and no members online

User Rating:  / 2
PoorBest 

Wie loopt daar?

zwarte piet

Olivier zit in de kamer een spelletje te spelen achter de computer, hij ziet opeens iemand in de tuin lopen. Daarna gebeurt er niks meer. “Zal ik het me toch verbeeld hebben?” denkt Olivier. Olivier loopt naar het raam en kijkt de tuin in. Hij ziet helemaal niemand. Dan maar weer terug achter de computer om verder te spelen. Olivier kijkt toch elke keer weer naar buiten of daar toch niet iemand loopt. En ja hoor, daar beweegt weer iets in de tuin. Olivier rent naar het raam en kijkt de tuin in, maar ziet weer niemand lopen. Een beetje boos gaat Olivier zijn jas halen om naar buiten te gaan. Olivier loopt de tuin in en kijkt rond of hij iemand ziet. Maar nee, weer niemand in de tuin. Olivier loopt naar de schuur en kijkt of er iemand in de schuur is. Een beetje boos omdat niemand in de tuin of schuur is, loopt Olivier richting de deur om naar binnen te gaan. Als hij de deur open wil doen. Krijgt hij iets tegen zijn rug aan gegooid. Is er dan toch iemand in de tuin? Als Olivier om kijkt om te zien wat er naar hem is gegooid ziet hij een pepernoot liggen. Is zwarte piet in de tuin? Maar Olivier ziet helemaal niemand. IN de tuin staat een grote boom en Olivier gaat daar achter staan om te zien of degene die de pepernoot heeft gegooid te voorschijn komt. Olivier wacht en wacht, maar er gebeurt weer niks. “Hé, jij daar! Kom is te voorschijn als je durft”: roept Olivier. Maar er gebeurt helemaal niets. Olivier vindt het nu wel genoeg en gaat naar binnen. Toch vindt Olivier het niet zo leuk. Er is iemand in de tuin, die een pepernoot naar hem toe heeft gegooid, maar niet te voorschijn komt. Omdat Olivier het verhaal eigenlijk een beetje raar vindt vertelt hij ook niks tegen mama. Mama is al die tijd boven geweest en heeft niks gemerkt.

“Olivier ga je mee boodschappen doen?” vraagt mama. “Mag ik misschien alleen thuis blijven, mama?” vraagt Olivier. “Weet je zeker dat je alleen thuis wilt zijn? Tess en Martijn gaan wel mee”: reageert mama terug. Olivier vindt het helemaal niet erg om alleen thuis te zijn, want misschien komt die iemand uit de tuin nu wel te voorschijn. Mama zegt tegen Olivier dat hij voor niemand de deur open mag doen en alleen thuis blijft. Olivier mag niet weg. Dat is ook helemaal niet de bedoeling van Olivier.

Als mama weg is met Tess en Martijn kruipt Olivier weer achter de computer. Ondertussen kijkt hij naar buiten maar er gebeurt weer niks. Olivier kan nu zijn gedachte er niet bijhouden en daarom gaat hij naar de keuken om drinken te halen. Hé, wat tikt daar tegen het raam van de deur. Olivier doet de deur open en op de grond liggen allemaal pepernoten. “Als je nu niet te voorschijn komt bel ik de politie”, roept Olivier. “Ben je alleen thuis?” hoort Olivier iemand zeggen. “Ja, ik ben alleen thuis. Maar jij mag niet binnen komen hoor. Van mijn moeder mag ik voor niemand de deur open doen of iemand binnen laten”: zegt Olivier. “Maar ik heb hulp nodig”, antwoord iemand. “Waarom heb je hulp nodig? Waar ben je dan?” vraagt Olivier. “Ik ben op het schuurdak”, antwoord iemand. Olivier kijkt omhoog en ziet daar een zwarte Piet op het dak zitten. “Zwarte piet, wat doe je daar?” vraagt Olivier. “ik ben verkeerd terecht gekomen en nu heb ik pijn aan mijn been en kan niet meer lopen”, antwoordt zwarte piet. “Zal ik een dokter bellen?” vraagt Olivier. “Nee, ik wil Sinterklaas bellen”, antwoordt zwarte piet. Olivier loopt naar binnen en pakt de telefoon. Als Olivier buiten komt kan hij niet bij zwarte piet komen om de telefoon te geven. Vlak bij de schuur staat een boom. Olivier klimt in de boom en kruipt naar zwarte piet toe. Als zwarte piet de telefoon heeft belt hij op naar Sinterklaas. Olivier blijft in de boom wachten tot zwarte piet klaar is. “Heb je Sinterklaas aan de lijn gehad?” vraagt Olivier. “Ja, en nu is hij boos”, antwoordt zwarte piet. Zwarte piet begint een beetje te huilen en Olivier roept: “Niet huilen piet. Mijn moeder komt zo thuis en zij kan de dokter wel bellen. De dokter maakt je voet weer beter”.

Olivier blijft bij zwarte piet in de buurt zitten tot mama thuis komt. Daar hoort Olivier de auto van mama. “Mama, mama kom eens vlug naar de tuin”, gilt Olivier. Mama roept terug dat Olivier even moet wachten, maar geduld heeft Olivier niet. Als mama aan komt lopen vraagt ze: “Waar zit je dan Olivier?” “Hier ben ik, boven in de boom”, antwoordt Olivier. Mama kijkt omhoog en ziet niet alleen Olivier in de boom, maar ook zwarte piet op het schuurdak. “Wat doe je daar piet”, vraagt mama. “Ik heb mijn voet bezeerd madam. Ik kan nu niet meer van het dak af”, zegt zwarte piet. “Ojee, hoe krijg ik je dan van het dak af?” is mama’s reactie.

Mama besluit om eerst Tess en Martijn uit de auto te halen en daarna een plan te bedenken. Als Martijn heeft gehoord wie er op het schuurdak zit komt hij de tuin in rennen. “O, het is echt waar. Een zwarte piet op het schuurdak”, roept Martijn. Mama komt achter Martijn de tuin in lopen en vraagt aan Olivier waar de telefoon is. “Die heeft zwarte piet nog. Hij heeft opgebeld naar Sinterklaas om te zeggen dat hij pijn aan zijn voet heeft. Nu is Sinterklaas boos”, Zegt Olivier. Mama vraagt de telefoon terug aan zwarte piet en belt papa op. Papa luistert naar mama en komt snel naar huis.

Als papa thuis is en de tuin in komt lopen begint hij eerst heel hard te lachen. Het is ook wel leuk om te zien hoe zielig zwarte piet op het dak zit. Papa pakt de ladder uit de schuur en zet hem tegen de schuur om naar boven te klimmen. Papa kijkt eerst even naar de voet van zwarte piet. Dat kan papa heel goed, want papa is dokter. Papa legt aan zwarte piet uit, dat zijn voet waarschijnlijk gekneusd is. Maar voordat papa iets kan doen moet zwarte piet naar beneden. Papa legt een opgeblazen kussen om de voet van zwarte piet heen en helpt zwarte piet de trap af. Beneden staat mama zwarte piet al op te wachten om ook te helpen. Ondertussen klimt Olivier uit de boom en gaat naast Martijn staan om samen te kijken hoe papa en mama zwarte piet van het dak afhalen. Als zwarte piet beneden is tilt papa hem op en brengt hem naar binnen. Op de bank kan papa goed kijken wat er met de enkel van zwarte piet is. Voor de zekerheid wil papa at er in het ziekenhuis een foto wordt gemaakt van de enkel van zwarte piet. Zwarte piet wil helemaal niet naar het ziekenhuis. Hij moet namelijk pakjes brengen bij de kinderen. “Bel jij dan eerst maar even naar Sinterklaas om te zeggen dat je met je voet naar het ziekenhuis gaat”, zegt papa. “Wie weet kan een andere piet de pakjes wel rondbrengen”. Een beetje bang, belt zwarte piet naar Sinterklaas. Mama, papa, Olivier en Martijn gaan naar de keuken, zodat zwarte piet alleen Sinterklaas kan bellen. In de keuken vertelt Olivier het hele verhaal. Van de pepernootjes die gegooid werden en dat hij iemand in de tuin heeft zien lopen. Papa gaat weer de kamer in om te kijken of zwarte piet klaar is om naar het ziekenhuis te gaan. “Sinterklaas heeft gezegd dat ik moet luistenen naar de dokter. Een andere zwarte piet komt straks de pakjes ophalen om die naar de kinderen te brengen”, zegt zwarte piet. “Mag ik mee naar het ziekenhuis papa? Ik heb zwarte piet gevonden”, vraagt Olivier. Mama en papa kijken elkaar aan en Olivier en Martijn mogen mee naar het ziekenhuis. Papa belt nog even naar het ziekenhuis dat er een gewonde zwarte piet binnen komt en de andere kinderen zwarte piet niet mogen zien. Dat vindt zwarte piet anders niet leuk.

In het ziekenhuis worden er foto’s genomen van de voet van zwarte piet en hij blijkt alleen een gekneusde voet te hebben. Zwarte piet kan voorlopig geen pakjes rondbrengen, maar dat geeft niet. Papa, Olivier en Martijn brengen zwarte piet naar een plaatsje waar Sinterklaas tijdelijk woont, zolang hij in Nederland is. De zwarte pieten staan buiten te wachten tot de zielige piet terug is. Als zwarte piet uitstapt, gillen de andere pieten om Sinterklaas. Sinterklaas is heel blij dat zwarte piet weer terug is. “De volgende keer moet je voorzichtig doen piet!” zegt Sinterklaas. “Ja, Sinterklaas dat zal ik doen”, antwoordt zwarte piet.

Papa besluit dat zwarte piet naar binnen moet om op een stoel te gaan zitten met zijn been omhoog. Zwarte piet wordt door de andere pieten opgetild en naar binnen gebracht. Sinterklaas bedankt papa voor de goede zorg voor zwarte piet en Olivier en Martijn krijgen een handje pepernootjes.

Als papa, Martijn en Olivier thuis komen staat er een verrassing klaar. Een grote zak met allemaal cadeautjes erin. “Hoe komen we daar nu aan?” vraagt Olivier. “Dat heb je van Sinterklaas gekregen, omdat je zwarte piet hebt geholpen”, zegt mama. Maar in de zak zitten niet alleen cadeautjes voor Olivier, maar ook een cadeau voor papa, mama, Tess en Martijn.

Als de cadeaus uitgepakt zijn roepen ze met zijn allen “Dank U Sinterklaasje”

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie