Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 37 guests and no members online

User Rating:  / 4
PoorBest 

Sinterklaaskwartet

SZkwartet

Spelregels:

Nadat je de kaarten hebt geschud verdeel je ze onder de spelers. Sommige spelers kunnen meer kaarten hebben dan andere spelers. Neem de kaarten in je hand en zorg dat andere spelers ze niet kunnen zien. Misschien heb je al een set van vier kaarten in handen waarmee je een kwartet kunt maken. Leg deze dan open voor je op tafel.

De speler rechts van de gene die de kaarten gedeeld heeft mag beginnen. Als je van een kwartet 1 of meer kaarten in je handen hebt, mag je aan een van de andere spelers de ontbrekende kaart vragen. Noem de naam van het kwartet dat je compleet wilt hebben en vraag de kaart die je nog niet hebt.
Bijvoorbeeld: “Mag ik van jou van de auto’s de kaart met de rode auto hebben?”
Heeft de speler aan wie je het vraagt de kaart, dan moet de speler deze afgeven en mag je nog een keer een kaart aan dezelfde of een andere speler vragen. Als de speler de gevraagde kaart niet heeft is je beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt.

Heb je een setje van 4 kaarten, dan roep je “kwartet” en leg je de vier kaarten bij elkaar open voor je op tafel. Als alle spelers hun kaarten kwijt zijn is het spel voorbij.

De speler met de meeste kwartetten heeft gewonnen.

Attachments:
FileFile size
Download this file (SZsintkwartet.pdf)Print het Sinterklaaskwartet350 kB

Zoeken

advertentie