Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 86 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

De meiden en een cadeau anders dan anders

raceautoAls de meiden op een regenachtige dag bij elkaar zitten gaan ze het hebben over wat te doen of geven aan hun vader voor Vaderdag.
Kim heeft een leuk plannetje en wil het graag vertellen aan de meiden. Alleen zijn de meiden weer bezig met meidendingetjes. “Willen jullie misschien even luisteren naar mij?”, vraagt ze. Vera en Jasmine kijken haar vragend aan en geven aan dat ze het kan zeggen. “Hoe zouden jullie het vinden als we met onze vaders gaan karten op Vaderdag. Dat we niet ieder een apart cadeau kopen, maar gezamenlijk iets doen”. Vera en Jasmine kijken elkaar aan en zitten te denken. “Het is wel een leuk idee maar vinden onze vaders het wel leuk om te doen?”, vraagt Vera. “Mijn vader wel”, zegt Kim, “want hij zegt wel eens dat hij het wil doen met me broer”. “Voordat ik ga vragen aan me moeder of ze denkt dat hij het leuk vindt, weet je wat het kosten gaat?”, vraagt Jasmine. “Nee, dat weet ik niet”, zegt Kim. “Dan moet je eerst even gaan bellen en vragen wat de kosten zijn”, zegt Vera.
Het onderwerp vaderdag komt voor de rest van de middag niet meer ter sprake.


Als Kim de volgende middag op tijd uit school is loopt ze naar haar moeder die net een kopje thee zet. ”Mama heb je enig idee of papa een uurtje karten leuk zou vinden voor vaderdag?”, vraagt ze. “Ik denk dat papa dat wel leuk vind ja. Hij heeft het er vaak over om het eens te gaan doen”, is het antwoord van haar moeder. “Denk je ook dat hij het leuk vind om te karten met de vader van Vera en Jasmine?”, vraagt ze verder. “Het lijkt mij zo leuk om onze vaders met zijn drieën te laten karten en dan kunnen ze tegen elkaar racen”. “Ik vind dat een heel leuk idee”, zegt haar moeder, “Wat vonden Vera en Jasmine er van?” “Ik had het idee dat ze het helemaal niet leuk vonden. Ik heb het gisteren gezegd maar er kwam alleen de vraag of ik wist hoe duur het was? Dat had ik helemaal nog niet nagevraagd. Ik wilde alleen weten of ze het een leuk idee vonden om te doen” antwoord Kim een beetje sip. ”Weet je inmiddels al wat het gaat kosten?”, vraagt haar moeder. “Nee, ik dacht vraag eerst aan jou of jij het een leuk idee vindt voor papa”, antwoord Kim. “Als we nu met een kopje thee naar binnen gaan en gaan bellen wat de kosten zijn”, zegt mama. In de kamer wordt het telefoonboek erbij gehaald en mama pakt de telefoon. “Als jij nu belt dan zal ik het nummer zoeken”, zegt Kim. “Nee, het is jouw cadeau dus mag je zelf bellen en wie weet hebben ze wel een speciale vaderdagprijs. Je weet maar nooit, vergeet er niet naar te vragen”, zegt haar moeder.


Kim zit lekker met haar moeder een kopje thee te drinken als ze horen dat Vera en Jasmine eraan komen, de meiden komen altijd bij elkaar achterom, dat hebben ze zo afgesproken. “Hallo kom er gezellig bijzitten. Ik pak even kopjes dan krijgen jullie ook een lekker kopje thee”, zegt de moeder van Kim. Ondertussen beginnen de meiden te kletsen over school en wat er gebeurt is. “Heb je gebeld naar de kartbaan?”, vraagt Jasmine ineens. “Ja, dat heb ik gedaan. Maar vinden jullie het dan wel een leuk idee? Ik had het idee toen ik het gisteren tegen jullie zei dat jullie het niet zo leuk vonden”, vraagt Kim. “Jawel, we vinden het juist wel leuk. Ik zei nog tegen Vera dat we niet zo leuk hadden gereageerd op jouw plannetje. Maar vertel, vertel”, zegt Jasmine. Kim vertelt de meiden dat ze heeft gebeld en dat er een speciale vaderdagprijs is. De tijden die er nog vrij zijn en dat je snel moet boeken.
“Ik heb net nog aan mijn moeder gevraagd of mijn vader het leuk zou vinden en ze denkt van wel”, zegt Vera. “Ook mijn vader vindt het leuk, want toevallig gisteren onder het eten zei hij dat ze op het werk erover hebben gehad om met een afdelingsuitje te gaan karten. Dus het lijkt me een leuk plan Kim en sorry dat we gisteren niet zo enthousiast reageerde”, zegt Jasmine.
Samen met de moeder van Kim praten ze erover hoe laat ze dan zullen gaan en hoe je dit aan moet pakken dat alle vader daar zijn en als verrassing mogen karten. Ze bellen op om het tijdstip door te geven en vermelden erbij dat de vaders niets weten. De mevrouw aan de telefoon spreekt af dat ze op vaderdag belt dat de vaders snel erheen moeten komen omdat er iets met hun meiden aan de hand is. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar zo krijg je wel snel je vader ergens. medicijndoos

Op vaderdag maken de meiden ontbijt op bed en geven dat snel aan hun vaders en zeggen dat ze weg moeten. Helaas is er op vaderdag een uitvoering van de Streetdance dus snel zijn ze weg. Op de kartbaan geven ze aan de mevrouw door dat ze er zijn en na een kwartier belt de mevrouw op naar elke vader van de meiden. Als een ander opneemt vraagt de mevrouw echt naar de vaders. Bij de vader van Kim heeft de mevrouw het iets moeilijker. ‘Ja, mevrouw ik snap dat er iets is met me dochter maar wat doet ze bij een kartbaan. De mevrouw geeft aan dat ze langs fietste en geschept is door een auto en nu niet meer naar huis kan fietsen omdat haar fiets stuk is en ze pijn heeft aan haar knie’. De meiden staan erbij en lachen, maar ze moeten oppassen dat ze dat niet te hard doen anders horen hun vaders het.


Ze bedanken de mevrouw als het gelukt is en gaan naar het restaurant van de kartbaan om daar te wachten.
Na tien minuten komt de vader van Kim eraan met daarachter een lachende moeder. Hij begint meteen te vragen wat er aan de hand is, maar voordat Kim kan antwoorden komt daar met een rood hoofd de vader van Jasmine aan. De moeder en broer erachteraan rennen. Als laatste komt de vader van Vera eraan. Hij lijkt wel bezorgt maar komt er op zijn gemak aan. Als de vaders en moeder er allemaal zijn willen ze uitleg wat er aan de hand is Dan roept Kim: “Rustig aan maar. Er is helemaal niks met ons aan de hand. Geen ongeluk gehad of wat dan ook. De mevrouw die jullie belde heeft als grapje gebeld om jullie hier te krijgen”. Dan komt er een meneer aanlopen die vraagt of iemand iets wil drinken en ze besluiten om dat maar even te doen. Dan wil Vera het verhaal van Kim afmaken. “Zoals jullie weten is het vaderdag en wij hadden vanmorgen gezegd dat we alleen ontbijt konden geven en snel weg moesten omdat we naar Streetdance moesten. Dat is niet waar. We konden jullie namelijk niks geven omdat jullie cadeau hier is”. Ze kijkt Jasmine aan want die mag zeggen wat ze gaan doen en zij maakt het af. “Jullie krijgen van ons een vaderdag cadeau. Namelijk een uur lang karten. Als jullie de koffie ophebben gaan we naar een meneer toe die alles uitlegt en dan mogen jullie tegen elkaar racen”. De vaders kijken elkaar aan en vinden dit wel heel erg leuk. “Hoe wisten jullie dat wij dit allemaal leuk vinden?”, vraagt de vader van Jasmine. Jasmine kijk haar moeder aan zo van wat zal ik nu zeggen, maar Kim is haar te snel af en antwoordt:” Dat is nu de verrassing. Het is immers vaderdag, bijna net zoals je verjaardag dan mag je ook niet alles weten”. Iedereen lacht om de opmerking van Kim.


De vaders zijn na een uitleg van de meneer er helemaal klaar voor. De vaders rijden eerst een paar rondjes zelf voordat er een kleine wedstrijd wordt gehouden. De broer van Jasmine rijdt ook mee, want die vindt het ook heel leuk. De vaders scheuren over het circuit en de moeders en de meiden juichen hun eigen man en vader aan.
Als er een kleine wedstrijd begint rijden de vaders als gekken weg. Het is de bedoeling dat er 10 rondjes gereden wordt. Zo kan je ook nog inhalen als je dit lukt en aan het einde kan je zien wie er gewonnen heeft. 

kartenBij de finish blijkt dat de vader van Vera gewonnen heeft. Na afloop wordt er nog wat gedronken en reiken de meiden een prijsje uit aan de vader van Vera. Het is een foto die is genomen voordat de vaders rondjes gingen rijden. Alle vaders krijgen een foto met helm op en in een racepak, maar die van de vader van Vera is extra groot. Hij is er heel erg blij mee en alle meiden krijgen een kus op de wang. Bij het laatste drankje willen de vader nog wat zeggen, net als bij de meiden gebeurt dit omstebeurt. De vader van Vera begint:”Meiden, hierbij willen wij jullie bedanken voor dit leuke vaderdag cadeau. Het eens iets anders dan een stropdas of overhemd of een boek”, hij kijkt de vader van Jasmine aan en hij gaat door ”Ja, dat is waar. Die stropdassen was ik helemaal zat. Ik vind het echt heel leuk dat jullie dit voor ons hebben bedacht en gun het de vader van Vera dat hij gewonnen heeft”. Er wordt gelachen om het grapje en dan zegt als laatste de vader van Kim nog wat. “Ik heb me af zitten vragen hoe jullie dit wisten dat we dit allemaal willen, maar wil het niet weten. Ik vond het ook heel erg leuk dat jullie dit hebben verzonnen, maar weet wel dat we allemaal erg waren geschrokken dat jullie echt een ongeluk zouden hebben gehad. Gelukkig is dat niet zo en hebben jullie ons allemaal wel heel snel ergens heen kunnen gekregen. Das toch ook wel weer knap”. Dan wil Kim nog wat zeggen ” Natuurlijk is het niet leuk dat we jullie hierheen moesten krijgen om te doen alsof wij een ongeluk hebben gehad, maar we vonden het niet leuk dat we jullie het thuis al zouden vertellen. Vandaar deze oplossing. Sorry dat we het zo hebben gedaan, maar we vinden het leuk dat jullie er zoveel plezier in hebben gehad”. Als iedereen zijn drankje opheeft gaan ze naar huis. De meiden moeten op de fiets en als ze net voorbij fietsen langs de vader van Vera roept hij nog snel: ”Wel heel thuis komen hé”. De meiden lachen en fietsen door. Het is ook wel een grappige opmerking. Op de fiets hebben ze het er nog over dat dit een zeer geslaagd vaderdagcadeau was en bedanken nogmaals Kim voor het idee. “We kunnen dit volgend jaar wel weer doen”, is de reactie van Kim.

©Radna 2003 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie