Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 60 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier een cadeau voor vaderdag

golfbal“Oké, we gaan vandaag iets maken voor vaderdag”, roept de juf op school. “O nee daar heb ik niet zo zin in”, is de reactie van Olivier. Gelukkig hoort de juf het niet, want de juf vindt dat niet zo leuk om te horen.


“Het is de bedoeling dat we voor de vaders een memohouder gaan maken”, zegt de juf de klas rondkijkend, “die heb ik zien staan op speelzolder.com” zegt Olivier. “Ja, dat klopt. Ik hoor jullie allemaal zoveel vertellen over speelzolder.com dat ik ben gaan kijken of er een leuke cadeau staat voor vaders en ik heb voor de memohouder gekozen”, verteld de juf. Ze vertelt aan de kinderen wat je ervoor nodig hebt en hoe je moet gaan beginnen. Het is de bedoeling dat je bedenkt welke sport of hobby je vader leuk vindt. De vader van Olivier doet aan golf, dus Olivier wil een heel grote golfbal maken. Daarop komt in het midden het Post-It blokje. Eromheen gaat hij iets schrijven. Richie die naast Olivier druk bezig is maakt een schuur. “Waarom maak je een schuur?”, vraagt Olivier. “Mijn vader is altijd in de schuur aan het werk. Dus maak ik een memoblokje van een schuur”, verteld Richie. En als Olivier om zich heen kijkt ziet hij dat iedereen wel iets anders heeft. Hij begint zich af te vragen of die golfbal wel zo leuk is. Iets van het ziekenhuis vindt hij niet leuk. En verder doet papa niet zoveel dus blijft hij erbij om en golfbal te maken.

In de hoek van het lokaal ligt dik papier en hij haalt een groot wit vel.Wat hij verder denk te gebruiken neemt hij ook mee zoals een Post-It blok (de grootste), lijm en viltstiften.
Op zijn tafel legt hij alles neer en gaat dan druk aan de slag. Van het papier haalt hij  de hoekjes eraf en knipt hier en daar nog wat weg, dat de golfbal zo groot mogelijk blijft. Daarna plakt hij in het midden het grote Post-It blok en erom heen tekent hij een golfstick, een putje met vlag erin en schrijft hij zijn naam eronder.
Het eindresultaat is erg mooi. Olivier is er helemaal tevreden mee.

Die middag mag hij het cadeau ook meenemen naar huis. De volgende dag is er geen school omdat de juffen en meesters een cursus hebben en is Olivier alvast vrij. Mama ziet Olivier aan komen lopen en vraagt: ”Wat heb je nu meegenomen?”. “dit is voor papa. Ik heb een memoblok gemaakt van een golfbal”, roept hij trots. Mama snapt het in eerste instantie niet omdat Olivier het zo snel wilt vertellen dat ze het voor nu maar even laat. Inmiddels komt Martijn er ook aanlopen met zijn handen vol, want ook hij mag vast het vaderdagcadeau meenemen.

Als het vaderdag is mogen Olivier en Martijn mama helpen met het ontbijt. Vorig jaar hebben ze het eten meegenomen naar het ziekenhuis omdat papa moest werken. Met deze vaderdag is papa thuis dus vieren ze het met een ontbijtje op bed.
Martijn staat te wachten tot de eieren klaar zijn, mama is een blad aan het pakken en Olivier haalt uit de koelkast, klein pakje boter, plakjes kaas en potje jam. Uit de kast komen er kleine broodjes en dat wordt allemaal op een grote schaal gelegd. Want als er een broodje is willen Tess, Martijn en Olivier er ook wel één hebben.
Als de koffie, thee en drinken voor de kinderen klaar is lopen ze naar de slaapkamer van papa en mama. Papa slaapt nog maar zodra Martijn op het bed springt zit papa meteen rechtop is bed. Mama haalt Tess nog even en dan kan het vaderdagontbijt beginnen. Eigenlijk mag je papa op vaderdag een cadeau geven als hij nog op bed is, maar dit keer hebben mama en de kinderen het erover gehad om papa later op de ochtend een cadeau te geven.

“Hm lekker hoor die broodjes. Zijn die allemaal voor mij?”, vraagt papa. “Neeee, ook voor ons”, zegt Martijn. Papa lacht erom en snapt wel dat de kinderen ook een broodje willen. Hij smeert een broodje voor Tess, die bij mama is gaan zitten. Zij snapt nog niet zo goed wat vaderdag of moederdag is. Het is voor haar net als elke andere dag, maar dan met broodjes op bed. Martijn en Olivier krijgen allebei een croissant met boter. Als de broodjes op zijn zegt mama:”Oké jongens we gaan ons nu aankleden. Straks komen opa en oma dan kunnen we niet meer in onze pyjama lopen”. “Hé, vergeten jullie niet iets?”, vraagt papa. Ze kijken papa aan zo van ‘wij iets vergeten’. “Nee, wat dan?”, vraagt Olivier. “Hebben jullie op school niet iets voor mij gemaakt? Het is toch vaderdag vandaag?”, vraagt papa. “O papa, je mag niet vragen om cadeautjes. Dat heb je ons zelf geleerd”, zegt Olivier. Papa weet dat Olivier gelijkt heeft. Maar ja elke keer krijg je toch een leuk cadeau. Terwijl Martijn en Olivier naar hun kamer gaan om aan te kleden, kijkt papa naar mama, maar die doet net alsof ze het niet ziet. Ze denkt bij zichzelf, papa moet maar wachten tot hij iets krijgt.

Martijn en Olivier zijn druk op zolder aan het spelen als ze even later geroepen worden door mama, dat opa en oma eraan komen. “Komen jullie iets drinken. Opa en oma zijn gekomen”, roept mama. Al rennend denderen de jongens naar beneden en zeggen opa en oma gedag. “Weet je dat papa nog helemaal geen cadeau heeft gekregen van de kinderen”, zegt mama lachend tegen opa en oma. “Is papa niet lief geweest?”, vraagt oma aan de jongens.
“Jawel, dat wel. Maar we hebben het nog niet gegeven omdat we thuis met mama ook iets hebben gemaakt voor opa”, zegt Martijn. “Mogen we het nu gaan halen?”, vraagt Olivier. De jongens lopen naar boven en halen de cadeautjes.

“Als eerste mag opa zijn cadeau hebben”, zegt Martijn. “Voordat we het gaan geven wil Olivier je iets vertellen opa”, zegt mama. “Opa, we hebben voor u ook een cadeau gemaakt” zegt hij terwijl hij ook Tess en Martijn aanwijst, “ iets voor u alleen”. Opa kijkt naar Olivier en is heel benieuwd wat hij zal krijgen.
Ze hebben een hele grote tekening gemaakt voor opa die aan het vissen is, met een echte foto van opa. Ze hebben getekend een hele grote vijver met visjes erin, opa op een stoel die aan het vissen is. Martijn verteld er het hele verhaal bij hoe de tekening tot stand is gekomen:”Mama heeft ook mee geholpen. Zij heeft de vijver gemaakt en Tess heeft hem ingekleurd. Olivier en ik hebben visjes gemaakt en de planten getekend”. Opa is er heel erg blij mee en geeft de kinderen een dikke kus. “Ja” zeg Olivier, ”U bent onze papa wel niet maar wel de papa van mama”. Ze beginnen te lachen om de opmerking van Olivier maar hij heeft wel gelijk. Dan is het de beurt aan papa om zijn cadeautjes te krijgen.

Tess wil graag als eerste haar cadeau geven die ze op de peuterspeelzaal heeft gemaakt. “Wil je me ook helpen met uitpakken?”, vraagt papa. Tess komt meteen naar papa toen en samen pakken ze het cadeau uit. “Oooh wat heb jij een mooi placemat voor papa gemaakt. Zijn dat jouw handjes en voetjes?”, vraagt papa. “Ja, is mij”, zegt Tess.
Dan begint Martijn ongeduldig te worden, hij wil nu ook heel graag zijn cadeau geven. Het leuke is dit jaar wilde niemand zeggen wat hij gemaakt heeft voor papa. Zelfs mama weet het niet.
“Ik heb iets voor jou gemaakt wat alleen jij mag hebben hoor. Het is voor vaderdag”, zegt Martijn. Nu maakt Martijn papa wel heel erg nieuwsgierig dus snel pakt hij het cadeau uit. Het is een grote steen met allemaal tekeningen erop en de tekst erop: ‘je bent een kei van een vader. Kus Martijn’. Papa vindt dit een heel mooi memopapiercadeau en zet het op de schoorsteen. ”Zo nu kan iedereen zien wat jij voor mij hebt gemaakt” zegt papa.
Nu is Olivier aan de beurt. Hij komt aanlopen met een groot ingepakt iets, papa moet er eerst goed voor gaan zitten zodat hij het uit kan pakken.
Als het uitgepakt is ziet iedereen meteen wat het is. “Oh, Olivier dit is een heel handig cadeau. Die ga ik ophangen op kantoor. Ik vergeet zo vaak dat ik met iemand een afspraak heb. Nu ik deze memohouder heb kan ik niks meer vergeten”, zegt papa. 
Na het opruimen van de papiertjes wordt er koffie gehaald en drinken met taart voor iedereen. Oma helpt mama want papa en opa hoeven niets te doen.

Aan het einde van de middag komen de andere opa en oma ook nog en ook daarvoor hebben de kinderen een tekening gemaakt. Opa krijgt een tekening van een auto met caravan omdat opa en oma vaak op vakantie gaan.

’s Avonds blijven ze allemaal bij Olivier thuis eten en dat is een gezellige boel aan tafel. Mama en de oma’s hebben gekookt en opa’s en papa doen ondertussen spelletjes met de kinderen. Het is weer een leuke vaderdag geweest en gelukkig is papa deze vaderdag thuis geweest. In het ziekenhuis vorig jaar was ook heel leuk, maar als papa thuis is, is het nog leuker.

© Radna 2003 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie