Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 75 guests and no members online

User Rating:  / 2
PoorBest 

 

Voerdertips voor vogels in de winter

vogel op tak


Je kunt met voeren (op bescheiden schaal) beginnen in november, maar het is pas echt nodig als het vriest. Als je in november start  wennen de vogels er vast aan waar ze het voer kunnen vinden.

 

=========================================Zorg er voor dat de plekken waar je voert onbereikbaar zijn voor katten.


=========================================Bijvoeren is pas echt nodig als het vriest of als er sneeuw ligt. Stop geleidelijk met bijvoeren als sneeuw en ijs verdwenen zijn.  De vogels kunnen dan zelf weer voedsel vinden. Je stopt definitief met bijvoeren in maart.


=========================================Speciaal samengesteld wintervoer voor vogels is verkrijgbaar bij de winkel van Vogelbescherming Nederland, dierenspeciaalzaken en de supermarkt.


=========================================Voer niet teveel tegelijk en liefst 's morgens, na het aanbreken van de dag of tegen het einde van de middag. Overdadig voeren trekt muizen en ratten aan.


=========================================

waterbad vogels


Maak de voedertafel regelmatig schoon met heet water en een borstel. Dit voorkomt besmetting via de uitwerpselen en bacteriën (o.a. salmonella).


=========================================Voer nooit in de tijd dat er jonge vogels zijn. Zij kunnen het voer meestal niet verteren en gaan er dood aan. Bovendien is het wintervoer te eenzijdig voor jonge vogels.


=========================================Bij sneeuw is het niet nodig voor water te zorgen. De vogels komen dan aan vocht door van de sneeuw te pikken.


=========================================Als water in vijvers en sloten bevroren is, vergruis dan een paar ijsblokjes met een hamer en plaats het buiten in een bakje. 
Zorg dat water altijd zo is afgedekt (bijvoorbeeld met gaas) dat vogels er in de winter niet in kunnen baden (bevriezingsgevaar).


=========================================

vogelbadje


Geef nooit voer waarin zout is verwerkt. 
Voer nooit margarine (dat werkt laxerend!). 
Geef kaasresten zonder korst. 
Geef voedsel dat gemakkelijk bevriest, zoals appel, niet in klein gesneden stukjes maar als één geheel.

 


=========================================


Bron: Vogelbescherming Nederland


 

 

 

 

Zoeken

advertentie