SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 65 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

 

Zomer ABC


Attractiepark
Atractiepark


De zomer is de mooiste periode van het jaar voor kinderen. De hele dag buitenspelen. Een fantastisch lange vakantie en natuurlijk niet te vergeten de attractieparken. Omdat de kans op mooi weer in het zomer het grootst is bezoeken veel mensen dan de vele attractieparken die Nederland en België rijk zijn.

 


Bosbranden


Als de zomers heet en droog zijn is de kans op bosbranden groot. Een kampvuur klinkt erg leuk maar bedenk wel dat dat héél gevaarlijk kan zijn. Ook mensen die argeloos een sigaret weggooien in het bos, beseffen niet wat die sigaret voor een schade kan aanrichten.

 


Caravan


In de zomer worden er weer veel caravans van stal gehaald. De vakantie is in aantocht!

 


Duikplank

Duikplank


In het diepe gedeelte van een zwembad kun je een duikplank vinden. Sommige zwemmers springen van deze plank, andere durven er vanaf te duiken. Een ding is zeker als je op de duikplank gaat moet je wel je zwemdiploma hebben.

 


Eten


In de zomermaanden is de barbecue een favoriete maaltijd, zodra de eerste wat warmere dagen komen is het druk bij de slagers. Mensen willen zoveel mogelijk genieten van de avondzon en dan is het lekker om er bij te barbecuen

 


Factor


Als je in de zon gaat moet je je huid goed beschermen. Hiervoor gebruik je zonnecrème, deze is in verschillende factoren te krijgen, hoe hoger de factor hoe beter de zonnecrème je huid beschermd.

 


Geld

Geld


Door de komst van de Euro is het betalen in veel vakantielanden nu een stuk makkelijker geworden, heel veel landen van europa hebben de Euro. In de zomermaanden is het een goed idee om eens beter op je kleine geld in je portemonnee te kijken dan zie je dat er vreemde euro's bij zitten. Kijk eens hoeveel verschillende je kan sparen deze zomer.

 


Hoed


Als de zon erg fel is, is het verstandig om een hoed op te zetten anders loop je het risico op een zonnesteek. Wat is een zonnesteek? Een zonnesteek is het gevolg van te veel zonnestraling op het hoofd en in de nek. De hittebelasting ontregelt het centrum in de hersenen dat de lichaamstemperatuur in evenwicht houdt. De lichaamstemperatuur stijgt, het gevolg is dat verwardheid, slapte en soms zelfs bewusteloosheid kunnen ontstaan.

 


Italiaans IJs

IJs


Heel veel Italiaans IJsverkopers zijn in de wintermaanden gesloten. IJs is nu eenmaal een artikel wat het beste verkoopt in de zomermaanden. Als je dit IJs eenmaal geproefd heb wil je niet anders.

 


Jas


Helaas is het niet zo dat je in de zomer altijd zonder jas kan lopen. We hebben helaas ook in de zomermaanden ook wel eens een regen of een koelere dag.

 


Korte broek


Een kledingstuk wat je in de zomermaanden veel ziet, hoe warmer het is buiten hoe meer mensen zich daarna gaan kleden.

 


Luie stoel

Strandstoel


Wie verlangt er nu niet naar lekker in het zonnetje liggen in je luie stoel?

 


Mug


Een mug is een erg vervelend insect. Vooral in de zomer hebben we er veel last van en worden we overal gestoken. ‘s Nachts houden ze ons met hun gezoem ook nog wakker.
De mannetjesmug steekt helemaal niet. Hij is trouwens veel kleiner dan het vrouwtje. Op haar snuit heeft het vrouwtje een boor. Daarmee prikt ze een gaatje in onze huid en spuit er een giftige stof in, die ervoor zorgt dat het bloed niet begint te stollen. Dan zuigt de mug wat bloed op, want dat heeft ze nodig om in haar eitjes dooiers te kunnen maken. Dat is mooi, maar wij zitten met de jeuk!

 


Nachten


De nachten zijn in de zomer stukken korter en warmer. Je merkt ook dat je 's nachts makkelijker wakker bent omdat je het warm hebt. Ook gebeurd het dat er van die prachtige nachten zijn dat je bijna de hele nacht buiten zou kunnen doorbrengen (mits je geen ruzie krijgt met muggen).

 


Open ramen


In de zomer slaapt iedereen met open ramen, in de hoop dat het dan wat koeler is in de slaapkamer. Ook automobilisten in auto's waar nog geen airconditioned inzit zie je met open ramen rijden.

 


Plezierjachten

Schip


Als je in de zomer naar grote plassen gaat of bij bruggen over wateren zie je heel veel plezierjachten varen. De ene is nog mooier dan de andere.

 


Q


Is de zeventiende letter van het alfabet.

 


Rups

Vlinder


Je kent ze vast wel die rupsjes, maar wist je ook dat een rups in een vlinder veranderd? In de zomermaanden zie je de mooiste vinders rondvliegen als je daar naar kijkt en dan bedenkt hoe lelijke ze eerst waren en hoe mooi ze nu zijn.

 


Spanje


Een heel populair vakantieland zowel bij de Belgen als bij de Nederlanders.

 


Temperatuur
Ventilator


Zeker als je bijna op vakantie gaat wil je weten wat de temperatuur is van waar je naar toe gaat. Je kunt hiervoor op het internet op verschillende sites kijken, of op teletekst ook daar kun je de temperaturen van verschillende landen vinden.


Uitmarkt


In Amsterdam kennen we nu al ruim 25 jaar de uitmarkt. In 25 jaar is de Uitmarkt een begrip geworden als dé Opening van het Culturele Seizoen. Een grootschalige publieksmanifestatie in het laatste weekeinde van augustus waar theatergezelschappen, orkesten, ensembles, theaters, musea, jazz-, wereldmuziek- en popartiesten zichzelf met nieuwe programma's en tentoonstellingen op de podia en informatiemarkt presenteren aan het publiek.

 


Vakantie
Tent


In de zomermaanden gaan de meeste mensen op vakantie. Of in hun eigen land of naar het buitenland. Van te voren de plannen maken is al een feest op zich.

 


Water


Het is in de zomer belangrijk dat je veel drinkt. Doordat het warm is buiten zweet je veel en verbruik je meer lichaamsvocht dit moet aangevuld worden. Je moet dus meer drinken, dit hoeft niet altijd limonade te zijn denk ook eens aan water.

 


Xenografie


Iemand die xenografie gestudeerd heeft is heel goed op de hoogte van de schrift in vreemde talen, dat kan heel handig zijn als je op vakantie bent.

 


Yahtzee


Yahtzee is een spel wat gespeelt wordt met 5 dobbelstenen. Doordat het een spel is wat zo weinig ruimte inneemt kan je dit spelletje heel goed meenemen naar het strand of met vakantie.

 


Zee


Als de zon een aantal dagen achtereen geschenen heeft is de temperatuur van het zeewater ook gelijk hoger en is het dagje zee volmaakt.

 

Zoeken

advertentie