SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 114 guests and no members online

Biba en het konijn

 

KonijnPotsnerrie wat een lawaai zeg, kan een poes nou niet eens even rustig slapen. Heel lui deed Biba 1 oogje open……wat was dat voor ding? Een mevrouw trok een raar blauw monster achter zich aan met een slang eraan. Zou het tijd zijn om de hokken schoon te spuiten…….brrrr en ze lag net zo lekker warm te slapen. Langzaam deed ze ook haar andere ook open. En ineens wist ze het weer, jippie, ze woonde in een huis, en die mevrouw was haar mevrouw. Wel jammer dat ze zo’n enorm lawaai aan het maken was samen met dat blauwe monster. Biba besloot om lekker in haar mandje te blijven liggen. Als het echt iets engs was ging haar mevrouw er toch niet mee wandelen? Wat zou dat voor dier zijn?

“Maarten wil jij even de stofzuiger opruimen“ riep de mevrouw naar de meneer die lekker op de bank lag. Ah kijk dacht Biba dat was dus een stofzuiger en de meneer heet maarten. Toch maar eens even opstaan en het huis bekijken waar ze nu woonde. Even lekker uitrekken. Au, haar bekje klapte dicht met haar tong ertussen, Biba begon heel hard en heel zielig te mauwen en Nardja kwam al aangerend “wat is er Biba?” vroeg ze. Biba legde uit dat ze vergeten had haar tong weer naar binnen te doen, maar volgens haar begreep Nardja er niets van. Verstonden ze hier geen poezen taal?

Och eigenlijk was het niet eens zo erg, ze werd nu lekker geknuffeld, dus als je hier pijn had dan werd je direct lekker geknuffeld, dat moest ze goed onthouden. “je mag me nou wel loslaten, ik wil mijn nieuwe huis zien” miauwden Biba tegen Nardja. Terwijl ze dat zei begon ze zich los te draaien en sprong op de grond. Even nog een keertje lekker uitrekken, en op tijd de tong naar binnen doen. “Kijk mama hij gaat rondlopen” zei Nardja. De moeder keek naar Biba en vertelde tegen Nardja dat Biba een meisje was. “maar dat wist ik best hoor” zei Nardja terug.

Biba had al even op de bank gekeken, volgens haar kon ze daar prima slapen, er lagen allemaal zachte vierkantjes op, goh zo’n thuis was toch stukken beter dan een asiel. Toen ze zachtjes piepen hoorde wist Biba niet wat het was en ze ging helemaal rechtop zitten. Nardja kwam bij haar zitten en vertelde aan Biba dat er nog veel meer dieren in het huis woonden. Een schilpad, drie konijntjes, twee hamstertjes en natuurlijk Biba. Puh dat viel wel een beetje tegen, dus ze was niet het enige dier. Zou ze nou wel genoeg geaaid worden, en zou ze haar eten moeten delen met al die andere dieren, dan was er nooit genoeg over voor Biba!

Hoe zou zo’n konijn er eigenlijk uitzien, zou die net zo groot zijn als de vreselijke vechtkat die Nero heette en in het asiel woonde? Daar was Biba altijd ontzettend bang voor geweest. Als Nero boos was dan begon die meteen te vechten.

Biba sprong op de grond en ging eens kijken waar het geluid vandaan kwam. Heel voorzichtig met haar buik op de grond schoof ze voetje voor voetje naar het geluid toe. He! Dat konijn zat in een kattenbak, wel een hele rare katten bak (met een hekje erbovenop) maar goed. Toen Biba rechtop ging staan om eens in die kattenbak te kijken keek het konijn net omhoog. Met een hele harde gil sprong Biba achteruit, goh was dat schrikken zeg! Maar dat konijn leek niet zo heel erg groot, nog maar eens kijken dan. Ze was al wat moediger en durfde zelfs over de rand te kijken. Nieuwsgierig snuffelde het konijn aan Biba haar neus, het kriebelde een beetje, Biba moest ervan niezen. Toch wel een aardig dier dat konijn, en Biba gaf haar een kopje. Daar schrok het konijn vreselijk van. “Mauw” zei Biba “ik vind jou wel aardig” maar het konijn zei helemaal niets terug. Och geeft niets, hij was in ieder geval heel erg aardig en als alle andere dieren ook zo aardig waren dan zouden ze het echt wel heel gezellig hebben, tenminste………..als ze van haar eten af bleven.

 

© Simone 2003 voor SpeelZolder

 

Zoeken

advertentie