SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 69 guests and no members online

Biba gaat verhuizen

katZoals elke dag werd Biba helemaal koud wakker, ze rekte zich eens lekker uit, deed haar bekje extra ver open bij het gapen en keek eens naar buiten. Brrr het leek wel heel erg koud buiten. Bibberend rolde Biba zich weer op met haar staart voor haar ogen, om maar weer lekker verder te gaan slapen.

Toen  hoorde ze buiten een heleboel lawaai. Biba keek eens voorzichtig over de rand van haar mandje heen. Wie waren dat nou allemaal? Een heleboel meneren, mevrouwen en kinderen kwamen binnen.

Opeens wist Biba het weer, het was zondag, het was bezoekdag. Het was de dag dat de mensen kwamen om een poesje te kopen. Snel ging ze rechtop zitten, en wreef eens met haar pootje in haar ogen.

 Er stonden al een  heleboel kinderen voor haar kooi. Alle kinderen probeerden haar te roepen: “kom dan poes, kom maar dan ga ik je aaien “Biba vond het vreselijk eng, maar wilde eigenlijk ook wel heel erg graag geaaid worden. Heel voorzichtig pootje voor pootje liep ze naar het hekje van de kooi. Poeh wat een boel kinderen zeg! Maar ze zagen er wel heel erg aardig uit. Achter de kinderen stonden ook  een heleboel vaders en moeders. “Mag ik dit poesje kopen mam “hoorde ze een meisje zeggen. Dat was precies wat Biba graag wilde, dus begon ze heel hard te mauwen. De moeder van het meisje keek eens goed naar Biba “hij maakt wel veel lawaai, vind je niet “vroeg ze aan het meisje. Direct hield Biba op met mauwen en begon haar kopje te wassen met haar voorpootjes. Stel je voor dat ze nog langer in het dierenasiel moest wonen. Ze wilde juist zo graag bij de mensen wonen!

Ze probeerde zo lief mogelijk te kijken en begon kopjes te geven tegen de vingers die door het hekje heen staken. “het is echt wel een heel lief poesje hoor mama !”zei het meisje tegen de moeder en de moeder kwam nog eens kijken. “hij heeft hele mooie blauwe ogen mam “zei het meisje alweer. Biba kon zien dat de moeder haar direct een stuk aardiger ging vinden en beloofde aan zichzelf dat ze nooit meer zou mauwen. “Wil je het poesje heel graag hebben dan?” vroeg de moeder aan het meisje . Het meisje zei tegen haar moeder dat ze Biba heel erg graag wilde hebben, en altijd voor Biba zou zorgen.  Biba begon direct weer kopjes te geven tegen de vingers van het meisje. “Zie je wel mama, dit poesje vindt mij ook heel erg lief “zei het meisje tegen haar moeder. De moeder keek naar de vader en samen praten ze een hele poos met elkaar. Dat was eng zeg! Biba was helemaal bang dat ze haar niet wilden kopen. De vader van het meisje draaide zich om en zei dat het poesje mee mocht, maar dan moest het meisje heel erg goed voor het poesje gaan zorgen.

De mevrouw van het asiel had alles gehoord en kwam er al aan. Ze deed het hekje open en Biba sprong direct in de armen van het meisje. Stel je voor dat ze zonder haar weggingen!! De mevrouw van het asiel moest lachen, “volgens mij vind ze jou ook lief, ze heet Biba “

Het meisje begon Biba te aaien en Biba begon te snorren van plezier, ze leek wel een klein naaimachientje. Samen met de vader en moeder van het meisje liepen ze naar de uitgang. “Dat kost dan 100 gulden“ zei de mevrouw van het asiel. De vader pakte zijn portemonnee uit zijn zak en betaalde. En toen ging Biba voor het eerst van haar leven naar buiten. Goh wat rook het lekker zeg! Maar ze had niet veel tijd om goed te kijken en te ruiken want al snel zat ze achter in de auto, op weg naar haar nieuwe huis.

 

© Simone 2003 voor SpeelZolder

 

Zoeken

advertentie