Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 76 guests and no members online

Biba wil niet meer naar oma

Waar waren ze toch allemaal mee bezig, iedereen liep met tassen te slepen, haar mandje werd in de auto gezet en haar mevrouw was helemaal zenuwachtig. Biba snapte er helemaal niets van, wat was er aan de hand. “Biba ga nu eens aan de kant “zei haar meneer niet zo vriendelijk “je ziet toch dat we druk zijn? ”Biba ging maar op de bank zitten. Niemand heeft tijd voor mij dacht ze verdrietig. Ze kon ook niet aan Wafje het konijntje vragen wat er aan de hand was want die was lekker buiten aan het spelen. Biba liep naar de deur en wilde naar buiten lopen. “nee Biba nou niet weglopen“, zei Nardja “we gaan zo naar oma toe en jij mag mee“.

Mmmm oma….wat zou dat nou zijn dacht Biba. Zou dat net zoiets zijn als een asiel. Oh nee ze moest toch niet terug? Biba werd ineens helemaal bang, snel verstoppen dacht ze, misschien konden ze haar dan niet vinden en hoefde ze niet terug. Heel hard rende Biba de trap op naar boven. “potversnerrie “hoorde ze de meneer mopperen tegen Nardja “waarom deed je nou de deur niet dicht, nu zit Biba weer boven en moeten we haar gaan zoeken“.

Biba ging onder het bed zitten en verstopte zich achter de dozen die daar stonden. Echt niet dat ze terug ging naar dat asiel, ze zou dan gewoon weglopen en hier weer gaan wonen bedacht ze.

Kattensnoepjes“Biba kom dan“ hoorde ze Nardja roepen. Nee hoor dacht Biba ik blijf hier lekker zitten. “Biba lekkere snoepje’s“ hoorde ze weer. “Kom maar Biba mag je net zoveel snoepjes eten als je wilt“. Oeps dat werd moeilijk, net zo veel snoepjes als Biba wilde eten, maar dan moest ze wel onder het bed uitkomen. “Als ik nou heel snel de snoepjes pak en dan gewoon snel weer terug ga dan kunnen ze me lekker toch niet pakken“ bedacht Biba. Ze kroop naar het randje van het bed en keek waar Nardja was. Oh dat was een makkie, Nardja had de trommel met snoepjes in haar hand dus ze kon Biba maar met 1 hand vangen. Snel liep ze naar Nardja en tilde haar kopje op. “Mauw “geef me die snoepjes maar. Op het  moment dat Biba mauw zei werd ze opgetild. Dat was ook niet eerlijk zeg! Haar meneer zat op het bed en tilde haar op. Biba was toch wel een beetje boos. Twee van die grote mensen die zo’n klein poesje als Biba  gingen vangen..echt niet eerlijk! Maar die snoepjes wilde ze toch echt wel hebben en ze probeerde zich los te wringen. Gelukkig gaf Nardja haar de snoepjes en de meneer tilde Biba van de trap af. “Zo nu krijg je eerst een riempje om“,zei hij en pakte een blauw ding van allemaal touwtjes. Natuurlijk wilde Biba dat niet, ze wist niet wat een riempje was, maar ze wist zeker dat ze het niet leuk vond. “wil je dan helemaal alleen thuis blijven“,zei de mevrouw een beetje boos. “Kom op Biba nou even netjes doen wat we zeggen anders mag je niet mee naar oma“.

Ja maar Biba wilde helemaal niet mee naar oma! Je kon zeggen wat je wilde, maar het was vast niet leuk.
“Mam ik denk dat Biba helemaal niet weet wat er gebeurd en dat ze bang is“,zei Nardja. “Zal ik haar het riempje omdoen en vertellen waar we naar toe gaan?” “Ja hoor doe jij dat maar“, mopperde de meneer. “Dat beest wil toch niet stilstaan“.

Nardja pakte Biba op en begon tegen haar te praten. Ze gingen naar oma zei Nardja, en bij oma was het altijd heel erg leuk, je mocht er van alles doen wat je thuis niet mocht en oma had heel erg veel snoepjes en koekjes. “he dacht Biba, dat klonk best goed, maar zou het echt waar zijn?” “en we blijven met zijn allen bij oma slapen“, vertelde Nardja, want daarom hadden ze al die koffers meegenomen.

Tja dacht Biba, het waren inderdaad best veel koffers, die zouden vast niet allemaal meegaan naar het asiel. “Luister Biba“, zei Nardja, “je moet echt mee, of je het nou leuk vind of niet, maar ik weet zeker dat je het heel erg leuk vind als we er zijn, blijf nou dan even stil staan en laat me gewoon even je riempje aandoen, anders doet papa je in een doos“.

In een doos …! Dat wilde ze echt niet! Dan maar een riempje om. Boos bleef ze stil zitten, er werd haar ook niets gevraagd, ze moest altijd maar dingen doen die ze niet wilde mopperde ze zachtjes. Nardja tilde haar op en bracht haar naar de auto. Nou als ze dan echt mee moest, dan moest dat maar, maar echt niet dat ze het leuk vond mopperde Biba verder. Ze klom bij Nardja op schoot en draaide zich op tot een balletje, ze wilde helemaal niet gezellig doen, ze wilde mopperen. Nardja aaide Biba over haar kopje, Biba voelde zich wel een beetje moe. Ze deed de staart voor haar ogen, mopperde nog wat en ………….of ze het nou wilde of niet, ze viel in slaap.


© Simone 2004 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie