Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 76 guests and no members online

Pesten

Er was eens een meisje. Ze heten Martha. Ze werd op school gepest. waarom wist ze niet. Ze werd niet alleen op school gepest, maar ook in de buurt. 
Door 5 treiterkoppen, ze zaten bij haar in de klas. pP een dag liep ze naar school.
Ze liep na te denken waarom ze precies gepest werd. Misschien word ik gepest, omdat ze me lelijk vinden, dacht ze, of omdat ze me dom vinden. Ze liep zo diep na te denken, dat ze niet in de gaten had, dat de  5 treiterkoppen aan kwamen stormen. Spike, de leider van het stel, greep haar bij haar kraag, en schudde haar heen en weer. Auw, riep ze.
Maar Spike hield maar niet op.  Hij was helemaal doorgedraaid. De anderen stonden er maar een beetje dom bij te kijken. 
Hij begint helemaal te slaan en te schoppen. Ik wil geld! Riep hij. Ik wil alles wat een beetje waard is en ik op de rommelmarkt kan verkopen. Maar ik heb niks! riep Martha jammerend uit. Spike begon nog meer te slaan en te schoppen. Opeens was Martha buiten bewustzijn. Ze hoorde alleen maar het geloei van een sirene.

Waar ben ik? Martha voelde pijn in haar hoofd, hele erge pijn. Ze hoorde stemmen. Toen zakte ze weer weg in haar slaap. Waar ben ik? Martha gaat rechtop zitten.  Ze ziet een wazige blik van Huilende meisjehoofden. En pijn in haar hoofd.
Opeens hoorde ze zacht gepraat. Martha Martha! Ze keek om zich heen.
Ze zag een vrouw naast zich zitten. Martha! hoorde ze weer. Mama?
Nu weet ze wie die vrouw is. Het is haar moeder. Haar moeder begint tegen haar te praten. Je hebt geheugenverlies, schatje. je hebt een flinke klap gehad.
Ineens herinnerd Martha zich een jongen. De jongen wilde iets van haar, maar wat? En wie was die jongen? Ze denkt naar. En hoe dieper ze nadenkt, hoe meer ze zich herinnerd. Nu weet ze het weer! De jongen hete spike!
HIj woont bij haar in de buurt, en pest haar. Hij wilde waardevolle dingen van haar! Weet je nog wat re gebeurt is? vraagt haar moeder naast haar. En Martha begint te vertellen. Steeds als ze meer verteld, herinnerd ze zich meer.
Haar moeder zit haar verbaasd aan te staren. Spike zei dat je een ongeluk had gehad? zei ze verbaasd. Wacht even, ik moet even iets regelen en weg is ze.
Even later komt z\e terug.
Spike en die andere 4 worden geschorst, zegt ze.
En ze zullen je nooit meer pesten! En zo, als ze een paar weken later naar huis mag, is alles anders. Ze heeft een boel vrienden en is heel populair.

ZORG DAT KINDEREN DIE GEPEST WORDEN, ZICH NET ZO GELUKKIG KUNNEN VOELEN ALS MARTHA!
DOE IETS AAN PESTEN, HEB RESPECT VOOR KINDEREN DIE GEPEST WORDEN, EN PEST ZELF VOORAL NIET!

Ingezonden door: Robin en Inge

NB: Speelzolder.com plaatst de verhalen exact zoals ze bij speelzolder zijn binnengekomen.

 

Zoeken

advertentie