Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 21 guests and no members online

De meiden vieren oud en nieuw met de jongens

“Wat gaat een jaar toch snel voorbij”, zegt Jasmine tegen Vera. “Ja ik weet niet eens meer wat ik allemaal dit jaar heb gedaan”, antwoord Vera. “Wat zullen we dit jaar gaan doen met Nieuwjaar”, zegt Vera, Ik heb namelijk zitten denken of we Nieuwjaar niet samen kunnen vieren. Meestal zien we elkaar wel na twaalf uur, maar toen konden we Marc, Alex en Richard nog niet. Wat denk jij ervan”. Jasmine wil hier net over gaan denken als Kim binnen komt lopen op de kamer van Jasmine. Ze vertellen tegen Kim wat ze zullen doen en ook zij gaat hier over nadenken. “Ik denk niet dat we met de jongens oud en nieuw mogen vieren van onze ouders”, zegt Kim. “We kunnen het toch vragen, want ik dacht dat jouw ouders naar mijn ouders gingen, Vera”, zegt Kim, Dus wie weet mogen we in jouw huis met de jongens oud en nieuw vieren?. “Ik kan t altijd even vragen, maar denkt het van niet”, antwoord Vera. “We gaan het allemaal vragen en als het mag vragen we of de jongens willen komen”, zegt Jasmine.

Twee dagen later zitten de meiden bij Kim. “Ik heb het aan mijn ouders gevraagd en ik mag oud en nieuw vieren met de jongens”, zegt Jasmine. Vera geeft aan dat ze het ook mag. Dan trekt Kim een beetje sip gezicht en zegt: “Volgens mijn ouders is het niet zo’n goed plan”. “En waarom dan niet. We maken het gezellig omdat het oud en nieuw is. Verder doen we niks, we gaan niet uit en als er iets is dan lopen we zo naar de overkant. Je ouders zitten toch bij jouw ouders Vera thuis”. Kim knikt maar kan het niet helpen dat haar ouders het niet goed vinden. “Wie weet moeten ze er even over nadenken en dan mag het straks alsnog”, trekt Jasmine de conclusie.

Kim en Vera hebben hier de twijfels over maar je weet nooit. De middag gebruiken de meiden om samen huiswerk te maken.

Als ’s avonds de deurbel gaat bij Jasmine loopt haar vader naar de deur. Jasmine luistert goed en hoort de moeder van Kim. Jasmine kan niet alles horen maar ze hoort wel dat ze het hebben oud en nieuw. Jasmine probeert nog meer te horen van het gesprek maar dan doet mama de deur dicht, die van boven is gekomen. Helaas kan Jasmine niks meer van het gesprek en besluit te wachten tot haar ouders de kamer in komen en dan te vragen wat er was.  Als de vader de kamer binnen komt kan Jasmine niet nalaten om te vragen waarom de moeder van Kim er was. “Ze wilde graag weten waarom wij het wel goed vinden dat je oud en nieuw met Vera, Kim en de jongens wil vieren”, zegt hij. “Wat heb je gezegd dan”, vraagt ze aan haar vader. “Dat we het wel goed vinden omdat we er afspraken over gaan maken wat wel en niet mag en als er iets gebeurt we heel dichtbij zitten”, antwoord haar vader.

“Wat ga je dan met mij afspreken”, vraagt Jasmine. “Ik denk dat je dit al weet omdat je altijd aan de regels houdt. Ik neem aan dat je nu niet ineens ander gaat doen als dat je normaal met de jongens omgaat”, zegt haar vader. Jasmine denkt hier even over na en antwoord dan: “Geen alcohol, niet lawaaierig doen of de radio ineens hard aan, maar rekening houden met je buren”. “Ja daar heb je gelijk in. Zie je dat je het weet”, antwoord haar moeder. “maar dan snap ik nog niet dat we niet bij Kim thuis oud en nieuw mogen vieren”, vraagt ze. “Ik denk dat de moeder van Kim het een beetje moeilijk vindt omdat jullie en de jongens komen.. Je weet nooit wat er kan gebeuren Jasmine”, zegt haar moeder. “Ja maar als er echt iets gebeurt kunnen we jullie toch ophalen of bellen”, antwoord Jasmine. “Vandaar dat jullie nu wel oud en nieuw met de jongens mogen vieren bij Kim thuis. Maar alleen als jullie beloven te roepen of te bellen al er iets is”, zegt haar vader. Jasmine is dol gelukkig en geeft een kus op de wang van haar vader en moeder. En rent naar boven om meteen Vera te bellen. Vera is ook heel blij dat ze met zijn allen oud en nieuw gaan vuurwerkvieren.

De volgende dag zijn de meiden heel enthousiast en rennen naar de jongens toe als ze om 16.00uur een afspraak samen hebben. Ook de jongens vinden het heel gezellig. “We moeten alleen even afspreken wat er gekocht wat gaat worden”,zegt Kim. “Jullie kopen wat je nodig vindt en dan delen we de rekening door ons zessen”, zegt Richard. Dat is een goed plan. “Is er nog voorkeur voor drank en iets te eten dan kan je dit nu zeggen”, zegt Jasmine. Ze bespreken met elkaar wat er gekocht gaat worden en de meiden zorgen voor de boodschappen.

“Het zal wel raar zijn om met de jongens zo oud en nieuw te vieren”, zegt Kim. “Waarom dan”, vraagt Jasmine. “Ja weet ik niet hoor. Meestal zitten we bij onze ouders tot we naar buiten kunnen na 12 uur en dan zien we elkaar pas. Nu zijn we al bij elkaar”, zegt ze. “Ik vindt het juist heel leuk om zo oud en nieuw te vieren. We zijn samen en de jongens zijn er ook bij. Kan je je vriendje een kusje geven om 12 uur, anders kan dat niet om die tijd”, giechelt Vera. Daar heeft Vera wel gelijk in. “We weten zeker, he Jasmine, dat jij ook een kusje van Richard krijgt Kim. Hij vindt je echt heel leuk’, zegt Kim. Kim krijgt er een rode kleur van en antwoord:” Ik hoop het”.

De avond van oud en nieuw zijn de meiden druk bezig met limonade klaar zetten en chips in bakjes.

Als de jongens komen is het heel gezellig al. De meiden zitten net een spel te spellen en de jongens helpen ieder meisje. Zo is het heel gezellig. Later op de avond draaien ze nog leuke muziek en wordt er gedanst.

Als het half 12 is gaan meiden nog een paar hapjes maken en de jongens spellen een spel. De ouders van Kim bellen nog op of het goed gaat en Kim verteld dat ze het heel gezellig hebben.

Als het bijna 12 uur is zitten ze met zijn allen voor de televisie. Er is een programma over popartiesten met de klok boven in beeld. Als het vuurwerk op tv los bast word er Gelukkig Nieuwjaar geroepen. Jasmine en Vera kussen hun vriendje en Kim geeft een kusje op de wang van Richard. Buiten gaat het vuurwerk al goed de lucht in en de jongens willen ook heel graag het vuurwerk afsteken. De ouders van Kim en Jasmine staan ook buiten en iedereen wenst elkaar een goed jaar toe. Een uurtje later komen de ouders van Vera er ook nog aan en is het buiten heel gezellig. De jongens hebben heel mooi vuurwerk en de meiden steken sterretjes af.

Als het vuurwerk op is gaat men naar binnen en de meiden hebben nog een leuk uurtje met de jongens. Als de ouders van Kim thuis komen besluit iedereen om naar huis te gaan. Het is al ver in de nacht en ze zien elkaar toch nog wel op de dag.

De jongens bedanken de meiden en de ouders van Kim omdat ze oud en nieuw samen mochten vieren. Als Jasmine en Vera samen met Kim de vaat hebben gedaan gaan ook zij nar huis, maar niet voordat de ouders van Kim bedankt zijn.

Voordat Kim naar boven gaat geeft ze haar ouders een dikke kus en bedankt ze dat ze oud en nieuw op deze manier heeft mogen vieren. Als Kim in bed is hoop ze dat volgend jaar oud en nieuw net zoals nu gevierd mag worden….

 

©2002 Radna voor speelzolder.com

 

 

Zoeken

advertentie