Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 79 guests and no members online

Olivier klimt in de boom

Tekening Olivier in de boomOlivier heeft vandaag een dagje vrij. Papa en mama moeten vandaag werken en daarom gaat Olivier bij Richie spelen. Richie woont in een heel groot huis met een hele grote tuin. In de tuin staan heel veel bomen, struiken, maar ook klimrekken met glijbanen.
Olivier en Richie zijn al snel buiten in de tuin. De mama van Richie weet dat daar niks kan gebeuren en als ze de mama van Richie nodig hebben kunnen ze roepen. De mama van Richie is blij dat de jongens buiten spelen, dan kunnen er binnen geen ongelukken gebeuren.

Richie en Olivier hebben allerlei plannetjes bedacht. Eerst verzamelen ze dode takken die op de grond liggen, Daar kunnen ze een hut van bouwen. Dan vragen ze aan de mama van Richie of zij oude lakens heeft, Daar willen Richie en Olivier een dak van maken en nu nog een kleedje voor op de grond. Dat heeft mama niet. Met zijn allen lopen ze naar zolder om te kijken of daar nog iets ligt wat Olivier en Richie mogen gebruiken. Op zolder ligt nog een oud kleedje, die ze kunnen gebruiken. Mama zegt nog wel even voordat de jongens naar buiten lopen dat ze voorzichtig moeten zijn en niet in de boom mogen klimmen. “Op de grond mag je een hut bouwen, maar doe geen gevaarlijke dingen”, zegt mama. De jongens beloven om voorzichtig te zijn.Richie en Olivier gaan eerst kijken waar ze de hut zullen bouwen. Ze besluiten de hut onder de boom te bouwen, Als het gaat regenen dan blijft de hut droog. De takken duwen ze in de grond en daarna gaan de lakens erop als dak. Met wasknijpers zetten Richie en Olivier de lakens vast. Nu nog het kleedje op de vloer en de hut is af.

Precies op het moment dat de hut af is, komt de mama van Richie met drinken en berenkoekjes. “Die kunnen we nu in de hut opeten”, roepen Olivier en Richie tegelijk. Mama gaat meteen weer naar binnen, want ze heeft gezien dat Olivier en Richie lief aan het spelen zijn. Als de berenkoekjes en het drinken op zijn gaan Olivier en Richie weer verder met spelen. “Zullen we in een boom klimmen?”, vraagt Olivier aan Richie. Richie durft dit eigenlijk niet. Olivier begint te klimmen en gaat hoger en hoger. Richie roept dat Olivier terug moet klimmen, toch gaat Olivier als maar hoger en luistert niet meer naar Richie. Dan is Olivier opeens zo hoog dat hij niet mee terug durft. “Ik ga snel mijn mama roepen!”, roept Richie. Richie rent snel naar binnen en zegt tegen mama dat Olivier in de boom is geklommen en nu zo hoog is dat hij niet terug durft. Mama loopt mee naar buiten en kijkt omhoog de boom in. Daar ziet ze dat Olivier wel heel hoog is geklommen. Mama durft ook de boom niet in te klimmen en zegt tegen Olivier: ” Olivier, je bent zelf de boom in geklommen. Probeer maar voorzichtig naar beneden te klimmen”. Een bang stemmetje van Olivier zegt: “Nee, ik durf niet”. “Probeer toch maar naar beneden te komen”, zegt de mama van Richie. Heel voorzichtig zet Olivier een voetje naar beneden. En heel langzaam zakt Olivier weer naar beneden.De buurman van Richie loopt in de tuin en hoort de mama van Richie zeggen dat Olivier voorzichtig naar beneden moet komen. “Kan ik jullie helpen?”, roept de buurman. De mama van Richie verteld meteen tegen de buurman dat een vriendje van Richie de boom in is geklommen en er nu niet meer uit durft. “O, maar ik kan de boom wel in klimmen om Olivier te helpen”, zegt de buurman. De buurman loopt om en al snel staat hij onder de boom waar Olivier in is geklommen. “Olivier, blijf maar zitten waar je nu bent dan klim ik naar je toe”, zegt de buurman. De buurman klimt naar Olivier toe. “Als je nu op mijn rug gaat zitten en je heel goed vast houdt, dan gaan we samen naar beneden”, zegt de buurman.

Mama en Richie staan beneden te kijken naar de buurman hoe hij naar beneden klimt met Olivier op zijn rug. Heel voorzichtig daalt de buurman naar beneden. Als de buurman met Olivier bijna beneden zijn glijdt Olivier een stukje naar beneden. Mama en Richie schrikken. De buurman vraagt aan Olivier nog even goed vast te houden, want ze zijn bijna beneden. Eenmaal beneden kijkt de Mama van Richie Olivier boos aan en zegt:” Je mag niet in bomen klimmen, Olivier, dat heb ik jullie gezegd”. “Waarom heb je dit nu wel gedaan”, vraagt de mama van Richie. “Ik weet niet waarom. Ik zal het niet meer doen”, zegt Olivier. “Als je het nog een keertje doet, mag je niet meer bij me spelen”, zegt Richie. Olivier schrikt hiervan en begint zachtjes te huilen. “Dat is niet lief van je, Richie. Olivier zal het niet mee doen, want hij weet nu hoe eng het is om in hoge bomen te klimmen. Jij mag ook niet in bomen klimmen, Richie”, zegt mama.“Olivier”, zegt de mama van Richie ”je moet wel even de buurman bedanken dat hij voor jouw in de boom is geklommen om je eruit te halen”. Olivier is nu een beetje verlegen en zegt: “dank u wel”. “Het is al goed”, zegt de buurman “maar de volgende keer moet je echt niet meer in bomen klimmen. Voor het zelfde geldt val je eruit. Wat gaan we dan tegen je mama en papa zeggen?. Olivier is uit de boom gevallen!. Nee, dat kan toch niet”. Olivier, Richie en de mama van Richie moeten hier heel hard om lachen.De mama van Richie nodigt de buurman uit iets te drinken, want dat heeft de buurman wel verdiend. Richie en Olivier lopen mee naar binnen met mama, want zij hebben ook dorst gekregen van dit avontuur.
“In ieder geval hebben we straks veel aan je mama te vertellen, Olivier”, zegt de mama van Richie.“Ja”, zegt Olivier. Heeeeeeeeel veeeeeeel!!

©2001 Radna voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie