Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 75 guests and no members online

Olivier gaat naar de dokter

Eend met thermometerOlivier heeft al een paar dagen last van zijn buik. Hij moet veel naar de wc en dat doet het pijn. Papa en mama vinden dit niet zo leuk dus nu gaan ze naar de dokter. Bij de dokter is het druk, allemaal grote mensen die zitten te wachten tot ze bij de dokter mogen komen. Er zit een mevrouw naast Olivier en ze vraagt: "Moet jij ook naar de dokter?".

Olivier kijkt de mevrouw aan en kijkt daarna naar mama, maar zegt niks. "Je mag wel iets zeggen tegen die mevrouw, Olivier": zegt mama. Maar Olivier knikt alleen maar nee.
Mama zegt tegen de mevrouw dat Olivier even naar de dokter gaat voor zijn buik. "O", zegt de mevrouw "ik ga voor mijn been". "Heb je daar pijn dan", vraagt Olivier.
"Ja, ik ben gevallen en nu doet mijn been pijn", antwoordt de mevrouw. "Heb je ook gehuild", vraagt Olivier, "Ik wel, want mijn buik doet zo’n pijn". "Een klein beetje maar", zegt de mevrouw.

Dan gaat de mevrouw weg want zij mag nu naar de dokter. Na de mevrouw is Olivier aan de beurt. Als de mevrouw naar buiten komt zegt ze tegen Olivier: "Gelukkig is er niks aan de hand. Ik moet even een paar dagen zitten en dan is het weer over. Nu mag jij naar de dokter".
Olivier loopt naar de kamer van de dokter. Voordat hij naar binnen gaat pakt hij snel de hand van mama vast. De dokter is heel erg lief en vraagt aan mama wat er met Olivier is.

"Olivier heeft al een paar dagen last van zijn buik. Als hij naar de wc gaat doet het ook pijn", zegt mama. "Kom maar even op de tafel liggen dan ga ik even aan je buik voelen", antwoordt de dokter. Olivier trekt zijn T-shirt uit en gaat dan op de tafel liggen. De dokter voelt aan Olivier zijn buik en luistert naar de klopjes in zijn buik. Maar hij hoort helemaal niks en dat is goed.
"Kom er maar af, Olivier", zegt de dokter. Olivier trekt zijn T-shirt weer aan en gaat samen met mama bij de dokter zitten.
De dokter vraagt nog aan mama: "Eet en drinkt Olivier genoeg. Speelt hij buiten? Slaapt hij goed?". Mama zegt dat Olivier niet buiten wil spelen, weinig eet en veel slaapt.
De dokter denkt dat Olivier buikgriep heeft. Olivier mag even niet naar school en moet veel drinken.
De dokter vraagt aan mama of Olivier morgen een plasje kan doen in een potje. Dan kunnen ze zien of Olivier echt een griepje heeft of iets anders.

Samen met mama gaat Olivier weer naar huis. Thuis belt mama even naar papa en zegt dat Olivier een griepje heeft en thuis blijft.
Olivier gaat ondertussen lekker op de bank liggen en zet een video op. Mama zorgt goed voor Olivier. Olivier krijgt appelsap en een stukje banaan. Ondertussen gaat mama stofzuigen en andere klusjes doen. Als mama na een poosje terug komt ligt Olivier te slapen. Ze doet de tv uit en gaat zelf een boekje lezen.
Als papa ‘s avonds thuis komt is Olivier nog niet beter. Papa gaat een boekje voorlezen voor Olivier, Martijn wil graag spelen, maar dat kan nu niet. Martijn gaat alleen spelen op zolder. Veel eten wil Olivier niet. Papa en mama zeggen niet dat zijn bordje leg moet. Gelukkig slaap Olivier die nacht goed en de volgende ochtend gaat het iets beter. Maar nog niet zo goed dat Olivier naar school mag. Dus blijft hij thuis en gaat samen met mama en Tess tv kijken en spelletjes doen. Samen leuke spelletjes met mama doen vindt Olivier toch ook wel heel leuk. Dan is ziek zijn helemaal niet zo erg.
Na een paar dagen is Olivier weer helemaal beter en kan hij weer spelen met zijn vriendjes en gaat hij weer naar school.
Mama en papa zijn heel erg blij dat Olivier weer beter is, want het is niet zo leuk om een ziek kindje te hebben.

©2002 Radna voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie