Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 78 guests and no members online

Koekjes bakken

hondjeDit is een verhaaltje dat gaat over Dirk!
Wil je weten wie Dirk is?
Dat zal ik je vertellen. Dirk is een klein blij en eigenwijs hondje. Als je niet weet wat eigenwijs is, vraag dat maar aan je mama, die weet dat wel.
Dirk woont op de boerderij en gaat op bezoek bij Knor-knor het varken. “Dag Knor-knor”, zegt Dirk. “Hoe gaat het met je? Ik heb je al een paar dagen niet gezien hoe kan dat nou?” “Ik was ziek”, zegt Knor-knor. “Pijn in mijn buik en van de dokter moest ik binnen blijven tot het over was. Nu mag ik weer naar buiten, zullen we gaan spelen?” Dirk heeft een plannetje en vraagt aan Knor-knor of hij meegaat naar zijn oma. We gaan aan oma vragen of we koekjes mogen bakken.
Jaaaa, dat is leuk en ook erg lekker!Als oma nou maar thuis is. En ja hoor, oma is thuis.
Dag oma, mogen wij koekjes bakken?
Oma begint te lachten. Dan moeten jullie eerst naar de winkel om alles te kopen voor de koekjes.
Oma maakt een briefje, portemonnee in een tas en zo gaan Dirk en Knor-knor boodschappen doen met een grote tas tussen hun in.
Ze doen wel vaker boodschappen voor oma en de winkel-mevrouw ziet Dirk en Knor-knor zingend binnen komen. Maar dan ………….. begint Dirk te huilen en Knor-knor kijkt heel zielig. De winkel-mevrouw gaat naar ze toe en vraagt: “Wat is er aan de hand, waarom zijn jullie zo verdrietig?”
Snikkend, met grote tranen, vertelt Dirk: “We zijn oma’s portemonnee verloren. “En nu kunnen we geen koekjes bakken”, zegt Knor-knor.
“Kom”, zegt de winkel-mevrouw. “We gaan buiten zoeken.” De portemonnee van oma is nergens te vinden. Ze zijn aan het varkentjezoeken ….. en ….. zoeken. De twee vriendjes worden steeds verdrietiger, als ze nog steeds niets hebben gevonden. Ze komen weer terug in de winkel, waar ze als troost een snoepje krijgen. “Nu gaan jullie weer terug naar oma om te vertellen wat er is gebeurd”, zegt de winkel-mevrouw tegen Dirk en Knor-knor.Terwijl ze net buiten lopen, horen ze de winkel-mevrouw roepen. Wat zegt ze nou? Ze kunnen het niet goed horen. Ze staat met haar handen in de lucht te zwaaien, dat ze terug moeten komen. De winkel-mevrouw komt lachend naar ze toe. En wat denk je?
Oma had net gebeld. Ze was naar buiten gegaan om de kippen eten te geven. Opeens zag ze de portemonnee tussen de kippen liggen.
Hoi hoi, Dirk en Knor-knor dansten van plezier, kunnen ze toch nog koekjes bakken…. Hoera!Toen ze ’s avonds in hun bedje lagen, droomde ze van de lekkere koekjes, die ze zelf hadden gemaakt. En wat nog leuker was, de koekjes opeten.
De lekkerste koekjes van de heeeeeele wereld vond oma. Dag allemaal kusjes …… van Dirk


©2003 Bea voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie