Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 77 guests and no members online

Mientje rups

tekening mientje rupsjeMientje rups maakt haar dagelijkse wandeling over de stam naar de overheerlijke bladeren aan de eikenboom. Het heeft die nacht geregend en de warme ochtendstralen tekening tante Miepvan de zon proberen de nog overgebleven regendruppels van de zon te verdampen. Mientje heeft eindelijk haar doel bereikt. Hé hé ppppfff, het is nog een hele klim zeg, zucht ze. Dan ziet ze zichzelf in een regendruppel en denkt weer aan haar tante die op een dag was veranderd in iets dat kan vliegen.
Oohh ik wou maar dat ik er net zo uit zag als tante Miep, zij is tenminste mooi en ze kan vliegen en ik, ik zie er nog steeds uit als een lelijke rups.

Teleurgesteld gaat Mientje op een tak zitten mokken. Wat kijk jij verdrietig vandaag zegt Meral Libel, die wel weet waarom. Mientje op een dag zal jij er net zo mooi uit zien als je tante Miep, je zal het zien. Kom, kom kijk nu wat vrolijker, treurig kijken helpt ook niet. Maak nu maar wat van de dag. Nou ik geloof er niets van hoor, ik wil er nu mooi uit zien, zegt Mientje.

tekening mientje rupsEn ja hoor Meral Libel krijgt al snel gelijk. Op een dag komt ze bij de eikenboom, maar waar ze ook kijkt geen Mientje. Ook de daarop volgende dagen niet! Of toch….. ja dáár, tussen de takken, dat ziet Meral goed, daar hangt Mientje in een jasje aan de tak. De dagen gaan voorbij, zonder dat er iets gebeurt. Maar wat…. wat gebeurd daar, het jasje begint te bewegen! Het scheurt en dán gaat het jasje open dáár is Mientje…Wwat gebeurd er, ik voel me zo anders, roept Mientje verdwaast. Kom maar mee we gaan naar de vijver, daar beneden wijst Meral Libel. Maar ehhh voorzichtig hoor roept Mientje. Meral glimlacht, oh jawel hoor, doe mij maar na. En plots deed Mientje iets wat ze nog nooit had gedaan, met een reflex slaat ze haar vleugels op en neer en….. Ze vliegt!!! Helemaal naar beneden, naar de vijver. Op de grond laat ze zich achterover in het gras vallen. Een moment blijft ze stil liggen. tekening Mientje rups
Ik, ik begrijp het niet, wat gebeurt er? Meral hoe kon ik… stommelt Mientje.Toe maar Mientje kijk in het heldere water, kijk en zie hoe mooi je bent!

Voorzichtig leunt Mientje over de rand, dan ziet ze wat een prachtige vlinder ze is geworden.
Ooh Meral je hebt al die tijd gelijk gehad en ik was zo ongeduldig, maar nu is het eindelijk zover. Wat ben ik gelukkig.
Meral geniet van de blijheid van Mientje die nu geen lelijke rups meer is, maar een pracht van een vlinder, met de mooiste kleuren en Mientje, Mientje maakt duikelingen in de lucht van plezier.


© 2002 Ina voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie